FOTBAL  »  NATIONALA  »  GRECIA - ROMÂNIA, VINERI, ORA 21:45, ÎN DIRECT PE RTV, LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Ploaia a stat la Atena, după sosirea tricolorilor în Grecia: "Victor Piţurcă şi jucătorii / Ne aduc numai victorii!"

Una dintre scandările favorite ale suporterilor a fost +8   FOTO
Una dintre scandările favorite ale suporterilor a fost "Fanii şi poporul / vor susţine «tricolorul»!"

Articol de , - Publicat joi, 14 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 noiembrie 2013 10:26

Aproape o sută de fani le-au cîntat jucătorilor şi s-au strîns ciorchine în jurul lor pentru autografe şi poze înainte de Grecia-România. Selecţionerul Victor Piţurcă a fost însă cel mai solicitat! De partea cealaltă, grecii se pregătesc de baricadă: vor juca cel mai probabil cu trei închizători din primul minut!

Fanii i-au întîmpinat aseară pe fotbaliştii naţionalei la aeroportul din Atena, creînd o atmosferă care i-a băgat în joc de glezne pe băieţii de la securitatea terminalului.

Cu steaguri, bannere şi fulare, suporterii au încercat să facă pe fugă poze cu favoriţii, să fure cîte un autograf sau să audă un cuvînt din partea internaţionalilor. Fără excepţie, jucătorii au răspuns solicitărilor, dar cel mai asaltat personaj a fost de departe selecţionerul!

Aplauze şi saluturi prin geam
Victor Piţurcă a zăbovit vreo cinci minute chiar la porţile de la "Sosiri", unde românii l-au încurajat, l-au îmbrăţişat şi au vrut să prindă imagini împreună cu antrenorul. El a semnat autografe pe mingi, pe tricouri sau pe fotografii, urcînd apoi în autocar cu zîmbetul pe buze într-o postură pe care rareori o afişează!

Maşina "tricolorilor" a părăsit aeroportul în ropote de aplauze, în timp ce jucătorii şi staff-ul au răspuns pe geam făcînd cu mîna fanilor, care se lăudau cu micile capturi luate de la idoli. E tabloul care vorbeşte despre un entuziasm fantastic născut în jurul barajului, aşa cum naţionala nu a mai indus în jurul ei de ani buni. Vineri va fi însă examenul cel mare!

Revenire uimitoare pentru Tătăruşanu
După ce luni şi marţi Ciprian Tătăruşanu a resimţit dureri la spate, iar şansele să evolueze mîine erau aproape nule, situaţia s-a schimbat dramatic! "Starea lui s-a îmbunătăţit, la antrenamentul de ieri parcă n-avea nimic!", spun surse de la lot. Goalkeeperul a prins astfel avionul de Atena, iar Lung jr., afectat şi de un deces în familie, a rămas acasă.

Azi, antrenamentul oficial
Ultimele informaţii dinspre naţională sugerează că stelistul are chiar şanse să fie titular la Atena. "Nimic nu e încă sigur, durerile lombare pot să reapară oricînd. Cum Piţi nu prea riscă, Lobby rămîne favorit", completează aceiaşi oameni.

Dintre posturile problematice, Piţurcă e decis să îl folosească pe Gardoş în locul absentului Chiricheş, iar pentru linia din spatele lui Marica hotărîtor va fi ultimul antrenament: azi, ora 11:30, pe arena lui Olympiakos.

Grecia pîrjoleşte
În echipa schiţată de Santos se anunţă schimbări importante, confirmate de presa elenă. Toate de ordin defensiv! În centrul apărării, Papastathopoulos îl va avea drept coleg, cel mai probabil, pe Siovas. Jucătorul lui "Oly" îşi înlocuieşte "perechea" de la club, Manolas. Dar marele şoc e revenirea la 4-3-3, cu trei închizători, din 4-2-3-1!

Intenţiile de conservare sugerate de Santos devin evidente: pe lîngă Tziolis şi Katsouranis, la mijloc îşi va face loc Maniatis. Un închizător, excelent la Olympiakos, dar ofensiv sub Fortounis sau Ninis.

Chiricheş poate juca în retur
Veşti bune pentru echipa naţională: căpitanul Vlad Chiricheş are mari şanse să joace în returul de la Bucureşti! "Acesta nu are fractură de piramidă nazală, ci o simplă contuzie", au menţionat apropiaţi ai lui "Vladiator". Jucătorul va primi, diseară, masca specială realizată la Milano şi va reîncepe alergările în vederea partidei de pe Arena Naţională.

594943-probabile.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
radianu
radianu  •  14 Noiembrie 2013, 14:50

Mult succes tricolori!

celceeste
celceeste  •  14 Noiembrie 2013, 11:12

imi place piturca! iubitor de greci. jucam cu rezervele sa le dam si lor o sansa! bravo piti! poporul elen vesnic recunoscator o sa-ti fie!

redsef2005
redsef2005  •  14 Noiembrie 2013, 11:04
Postat de ervfr pe 14 Noiembrie 2013, 09:52

Steag pregatit, fular pregatit, tricou pregatit, masina pregatita. Gata pe cai ca filmam. Sa speram ca si noi cei ce vom fi acolo pe stadion sa dam o mana de ajutor echipei a se califice la mondiale. In Rio om vedea daca ne ajuta partea financiara sa ajungem::)) Deci HAI ROMANIA. Azi esti stelist, rapidist, dinamovist, clujean, craiovean, petrolist etc. maine toti vom fi ROMANI!!!!

BRAVO, din inimă, pentru atitudine!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează