FOTBAL  »  NATIONALA  »  CAMPIONATUL EUROPEAN U19 ÎN ROMÂNIA

FOTO » România e aproape OUT după 0-1 cu Grecia: "Falimentaţi de greci"

Articol de GSP - Publicat sambata, 23 iulie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 24 iulie 2011 12:57

Elevii lui Burchel s-au luptat şi au pierdut eroic cu "studenţii" lui Vokolos. O fi remarcat cineva fumul de grătar?

Ar fi fost prea frumos o repriză fără gol în faţa Greciei. Au fost doar 36 de minute, dar ce minute! Cu toată diferenţa de forţe de pe teren, unde se înfruntau echipa liceului şi echipa facultăţii, meciul a fost frumos şi dur. Iar atmosfera pe stadionul din Berceni s-a ridicat la înălţimea situaţiei. Printre suporterii care făceau coadă la intrare, s-a amestecat şi o turmă de capre, "en passant", dar de la staţie s-a auzit Nirvana, "Smells Like Teen Spirit", că doar e Under 19, şi Bob Dylan.

 

MAVRIAS, DEMONUL

Chiar şi copiii aliniaţi în faţa echipelor la imnuri au fost la înălţime, aproape de înălţimea jucătorilor. Pe teren, grecii au impus regulile şi, cu excepţia evadărilor lui Năstăsie, "tricolorii" s-au văzut obligaţi la apărare eroică. Mavrias, "şeptarul" elen, a reprezentat principala sursă de pericol pe benzi. Un jucător pe care sigur l-a remarcat şi Mircea Sandu, cum nu găseşti mulţi în Liga 1: cu instinct de prădător şi viteză de demon. Golul anulat din ofsaid grecilor (min.9) n-a fost decît un avertisment.

Cu toate schimbările operate de Burchel în echipă, cu toate că "tricolorii" au făcut un meci mai legat decît cel cu Cehia, "studenţii" lui Vokolos nu s-au lăsat pînă n-au intrat în avantaj la pauză. Brănescu a prins un balon trimis de Potouridis, din lovitură liberă, dar grecii au rămas grupaţi în careul nostru. Şi Fortounis a scăpat pe stînga, fulgerător, executîndu-l din doi metri, ochi în ochi pe portarul nostru (min.36).Moment în care pe cerul Berceniului, s-au aprins artificiile. Nuntă în sat!

 

ARTIFICII PE DURERE

Românii şi-au revenit rapid, au mutat jocul înspre poarta lui Kapino. Dar pocniturile vesele acopereau pînă şi strigătele lui Burchel. "Tricolorii" au încheiat repriza asediind careul grec, pînă la epuizare. După pauză, au încercat să revină în joc, dar Mavrias a uneltit să fie altfel. Şi-a ţinut coechipierii cu "centrări" la poarata lui Brănescu. Katidis şi-a încercat norocul cu un şut scurt, în braţele lui Brănescu (min.57). Meciul decisiv al "tricolorilor" s-a transformat într-unul de tranşee. Mai ales că, de undeva, de la casele din preajma stadionului, pe teren s-a întins un fum de grătar.

Grecii au ţinut jocul sus şi în viteză, cu toată relaxarea din aer. Bakasetas a tras spre poartă, din 20 de metri (min.68), dar n-a reuşit decît să enerveze publicul. Cîrstocea a răspuns şi el, cu un şut pe lîngă (min.70) şi a ridicat moralul tribunelor. Apoi Stanciu l-a obligat pe Kapino să se culce pe minge (min.72), s-a strigat "România!!!" la o lovitură liberă smulsă de ai noştri. Dar grecii au făcut zid şi baloanele noastre au ameninţat, prin ricoşeu, doar culturile de bostani din zonă. Roman s-a prăbuşit în careu, după ce a trimis mingea puţin pe deasupra (min.75). Echipa lui Vokolos, marea favorită a turneului, a rămas de netrecut, cu tot forcingul rarisim la o "naţională" a României. Din păcate pentru băieţii noştri, Grecia se luptă cu falimentul economic, nu fotbalistic.

CITEŞTE AICI CUM SE POATE CALIFICA ROMÂNIA ÎN SEMIFINALE!


ECHIPE

România: Brănescu - Murgoci, Remeş, Benzar, Năstasie, Cîrstocea, N. Stanciu, Serediuc, Walleth, Gugu, Gavra. Rezerve: Chiriţă, Avrămia, M. Roman, Amet, F. Ilie, Chiţoşcă. Antrenor: Lucian Burchel.

Grecia: Kapino - Stafylidis, Potouridis, Mavrias, Kotsaridis, Bakasetas, Fortounis, Marinakis, Rougalas, Katidis, Kolovos. Rezerve: Kladelis, Skondras, Lagos, Stamogiannos, Karelsi, Bouzas, Diamatkos. Antrenor: Leonidas Volokos.

Arbitru: Stuart Attwell (Anglia). Asistenţi: Devis Dettamanti (Elveţia), Roland Brandner (Austria)

LIVETEXT

Min 90+4:
Partida se încheie cu victoria grecilor, scor 1-0, gol Fortunis.
Min 90 -
Brănescu respinge senzaţional în corner după ce Fortunis a scăpat singur cu goalkeeperul României.
Min 86 -
Kapino respinge lovitura liberă a lui Stanciu, mingea sare în faţa porţii, de unde nici un jucător tricolor nu reuşeşte egalarea! Ocazie imensă pentru România
Min 82 -
Cîrstocea primeşte cartonaşul galben pentru o intrare violentă
Min 80 -
Mavrias este înlocuit cu Bouzas, fiind menajat de antrenorul grecilor
Min 75 -
Seredniuc primeşte cartonaşul galben
Min 74 -
Roman trimite o foarfecă splendidă din centrul careului, dar balonul aterizează pe plasa porţii
Min 73 -
Kotsaridis iese şi în locul său intră Stamogiannos
Min 72 -
România ia cu asalt poarta Greciei! Chiţoşcă şi Stanciu şutează repetat în blocajul fundaşilor adverşi
Min 70 -
Stanciu fentează frumos în marginea careului de 16 metri, dar şutul său este pe centrul porţii şi este reţinut de Kapino
Min 69 -
Bakasetas este înlocuit cu Nikos Karelis. La români, Amet intră în locul lui Patrick Walleth
Min 68 -
Kolovos expediază un şut spre poarta grecilor, dar goalkeeperul reţine
Min 67 -
Bakasetas pătrunde spre poarta lui Brănescu, dar şutul său este din nou alături
Min 62 -
Chiţoşcă intră pe teren în locul lui Năstăsie
Min 54 -
Năstăsie trage din afara careului pe lîngă bara grecilor
Min 48 -
Benzar are spaţiu şi timp pentru şut, dar execuţia sa nu prinde poarta
Min 46 -
Mihai Roman a intrat în locul lui Cristian Gavra. Partida se reia de la scorul de 0-1
Min 45+1
- Năstăsie întărzie o lovitură liberă a grecilor şi este avertizat cu cartonaşul galben. Se fluieră finalul primei reprize. 
Min 45 -
Cîrstocea pătrunde curajos în careu, şutează la colţul lung, dar Kapino respinge providenţial! La faza următoare, românii trag de două ori la poartă, dar apărarea grecilor respinge miraculos! România trece pe lîngă egalare
Min 39 -
Stanciu trage tare din colţul careului, dar portarul grec reţine
Min 37 GOOOL GRECIA! Fortunis este angajat în careu cu o pasă excelentă şi acesta îl execută fără probleme pe Brănescu
Min 36 -
Lucian Murgoci este avertizat cu un cartonaş galben după ce l-a pus pe Mavrias la pămînt
Min 33 -
Succesiune de cornere pentru greci, care ameninţă serios poarta lui Brănescu. Defensiva noastră rezistă deocamdată
Min 27 -
Bakasetas trage mult peste poartă din afara careului. Este al doilea şut al atacantului grec.
Min 23 -
Stafylidis vede cartonaşul galben pentru un fault dur
Min 22 -
Fază legată de atac a României, finalizată de Năstăsie, cu un şut moale la colţul lung.
Min 20 -
Murgoci trage slab din afara careului, dar mingea a fost la un pas de a fi interceptată de Gavra în careu, care putea rămîne singur cu portarul!
Min 17 -
Stanciu execută foarte bine un corner, dar Remeş nu reuşeşte întîlnirea cu balonul, din 6 metri
Min 14 -
Nicolae Stanciu vede cartonaşul galben
Min 12 -
Stanciu expediază primul şut pe poartă al României, de la mare distanţă
Min 10 -
Grecii marchează după o fază fixă care a adus mingea în faţa porţii, dar arbitrul asistent ridică fanionul pentru ofsaid.
Min 9 -
Mavrias este angajat excelent în careu, dar şutul său la colţul lung ocoleşte de puţin bara porţii lui Brănescu. Portarul nostru n-a avut replică la execuţia grecului!
Min 7 -
Grecii atacă periculos, dar mingea centrată în faţa porţii este respinsă în-extremis în corner
Min 4 -
Bakasetas trage din voleu din afara careului, dar mingea se duce pe lîngă poartă.
Min 1
- Partida ce se dispută pe stadionul din Berceni a început. Lovitura de start a aparţinut grecilor.

CEHII SÎNT CA ŞI CALIFICAŢI
În celălalt meci al zilei din grupa noastră, Cehia s-a impus şi în faţa reprezentativei Irlandei, scor 2-1. Irlanda a deschis scorul în minutul 10 prin O'Sullivan, dar Brabec (69) şi Lacha ('71) au întors meciul în favoarea echipei lor. Cehia este în acest moment ca şi calificată în faza următoare, cu 6 puncte strînse în două partide.

În grupa, Turcia şi Belgia au remizat, scor 1-1, flamanzii reuşind egalarea în ultimul minut de joc. Golurile au fost marcate de Dere, respectiv Vervaeke. 


Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (95)
claudiano
claudiano  •  24 Iulie 2011, 23:31

varza romania ca de obicei pierde tot timpul ...astia din ziua de astazi nu sunt fotbalisti asta cu sig

fatamorgana
fatamorgana  •  24 Iulie 2011, 18:23
Postat de ciocaneanu pe 24 Iulie 2011, 01:29

Olteanul care blesteama tot fotbalul romanesc si chiar mai mult, tine pumnii adversarilor echipelor reprezentative ale Romaniei, a mincat prea mult praz (sau l-o fi fumat ? :D )! Echipa Craiovei sufera de pe urma prostiilor si complexelor lui Mititelu. Degeaba blestemati si injurati, mai bine va dati cu capul de perete caci el v-a adus unde sinteti! Dar capra vecinului e inca pe picioare, hai sa le fie si celorlalti rau daca noi tot nu avem ouale sa luptam si sa ne ridicam iar!

Ca Mititelu e prost si neinstruit e ok, nici nu neg, dar ce are asta cu nenumaratele puncte pierdute din cauza arbitrilor, cu aberantele amenzi intoarse de TASS, cu furtul jucatorilor, cu amenintarile federatiei si ale ligii, cu nerespectarea constitutiei cu privire la accesul neingradit la instantele de judecata nenea ciocaneanu nu ne spune...... poate ca d-ul nu realizeaza dar ne spune ca legea e blanda sau aspra dupa cum vrea sefu si, lucru si mai grav, ca asa e firesc. gresesti nene, gresesti fundamental si nu as vrea ca viata sa iti dovedeasca vreodata cat de grava iti e greseala

fatamorgana
fatamorgana  •  24 Iulie 2011, 18:15

fatuca, ia matale un ziar din alea comuniste si vezi cum se scriau cronicile sportive pe vremuri, obiectiv, profesionist, la obiect, fara fumuri de mititei de prin vecini si metafore care nu aici isi gasesc sorocul...... din pacate pentru generatia asta de pupincuristi inventata de guru-curu Ioanitoaia aia vechii stiau meserie, intelegeau fenomenul ca atare, pricepeau tactica si o analizau ( nu ca tinerii nostrii ar fi jucat ceva) in cunostinta de cauza si in substanta ei cea mai fina, intr-un cuvant ziaristii aceia sportivi chiar pricepeau limba pe cand fufele de azi ( femei si masculi deopotriva) dincolo de cancan nu mai stiu si nu mai inteleg nimic. incearca fatuca, iti va fi de folos!

Vezi toate comentariile (95)
Comentează