FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - MUNTENEGRU

FOTO Speranțe și emoții » 25.000 de suporteri au încercat să împingă România spre Mondialul din Rusia

Suporterii României au aprins torțe la începutul primei reprize și au fost avertizați de la stație să oprească showul pirotehnic // Foto Raed Krishan +7   FOTO
Suporterii României au aprins torțe la începutul primei reprize și au fost avertizați de la stație să oprească showul pirotehnic // Foto Raed Krishan

Articol de , - Publicat luni, 05 septembrie 2016 00:00

Aseară, Cluj Arena nu a fost plin, dar cei circa 25.000 de fani au fost alături de "tricolori" și de Daum, de la început, încercând să-i împingă spre prima victorie în drumul spre Mondialul 2018.

Se simte în aer că e un nou început. Sau poate e doar Clujul, care respiră parcă altfel meciurile României. Forfotă, zâmbete, speranțe, oameni pe gânduri, pradă emoțiilor. Se aude că le are și Daum. Deh, și pentru el e o premieră.

Mai e o oră, dar până la primul fluier, meciul deja se joacă, în Zona Suporterilor, pe FIFA 2014 sau la fotbal de masă. E coadă mare la tatuaje și la vopsit. Unii au venit cu vuvuzele, vor să facă zgomot, să-i simtă băieții aproape, dar au ghinion, nu sunt permise.

Coadă și la hot dog, la bere nu prea. Mulți au venit deja "magnetizați" de pe drum și își încălzesc glasul cu "Hai, România!". Puștii repetă imnul, în altă parte oameni în toată firea se urcă în mașinuța lui Fred și Barney. E multă veselie, în timp ce Kazahstanul egalează Polonia după 0-2. Uf! O fi bine? N-o fi?

Gazon peticit, suflete fierbinți

De afară, Cluj Arena, înconjurată de nori de seară, pare nava-mamă care atrage toata energia. Înăuntru, te izbește gazonul. E pământean, peticit ca autostrada spre Pitești.

Cu porțiuni de iarbă pusă cu o zi în urmă, unele chiar cosmetizate prin vopsire, să nu se vadă diferențele față de iarba praoaspătă. Se văd. Intră muntenegrenii. Nu sunt nici măcar fluierați. Cei 5.000 din tribune îi așteaptă pe "tricolori", pe care îi primesc cu căldură.

Daum, îmbrăcat în costum, încremenește în aceeași poziție, cu mâinile la spate. Cu o "mască" impenetrabilă, pare o stâncă ce urmărește încălzirea. Iese din împietrire doar când stadionul îi strigă numele. Salută scurt. După 20 de minute pleacă singur la vestiar.

Valurile de oameni se mișcă dinspre alei spre tribune, dar deși mai e doar un sfert de oră, stadionul nu e plin. Imnul lor sună a avertisment. Al nostru curge hotărât. Nimic nu mai contează. La stație e Oda Bucuriei. "Hei, hei! Cine sare?! România!" se aude din galerii. Bubuie petarde din ambele peluze. A început drumul spre Mondial.

150 de lei pentru o singură poartă

Au fost și spectatori nemulțumiți încă de la început pe Cluj Arena. Este vorba despre cei care aveau bilete la tribuna I, chiar în primele rânduri, în spatele băncilor de rezerve. De obicei, acestea erau acoperite de plexiglas transparent, dar acum organizatorii le-au "închis" cu reclame.

Cum băncile sunt destul de înalte, respectivii fani nu puteau vedea terenul decât spre o poartă. "E bătaie de joc! Am dat 150 de lei pe bilet să vedem doar o jumătate de teren! Alții au dat mai puțin și văd meciul mult mai bine", se plângeau ei.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
iguanas8585
iguanas8585  •  05 Septembrie 2016, 17:03
Postat de thedronius pe 05 Septembrie 2016, 16:37

Neacaisa, nu degeaba ti-ai ales nickname neacaisa :))) Zi de galeria lui U CLuj, celebrii ***, si de galeria FCDB, ceilalti ...uisti. :))) lasa tu publicul din Cluj in pace. Asa e cand o mana de neica nimeni, de-alde aia care nu stiu sa isi scrie numele din buletin, sunt lasati liberi sa umble pe strazi. Simteai miros de prohstie de la un km cand au inceput astia sa migreze spre stadion :|||

Vezi ca nu stii nimic. In peluza 1 au fost cei ai lui U si PCH dar la peluza 2 au fost mai multe grupari (timisoara, Iasi, Hunedoara posibil si Stelisti..) si aia au aprins torte nu doar cei din peluza 1 ... Tot la peluza 1 au mai fost si Lupi negri de la Medias si Ultrasi ai Petrolului...

thedronius
thedronius  •  05 Septembrie 2016, 16:37
Postat de neacaisa pe 05 Septembrie 2016, 11:46

multumim publicului clujean ca vom juca cu tribune goale in meciul cu polonia. plecaciuni!

Neacaisa, nu degeaba ti-ai ales nickname neacaisa :))) Zi de galeria lui U CLuj, celebrii ***, si de galeria FCDB, ceilalti ...uisti. :))) lasa tu publicul din Cluj in pace. Asa e cand o mana de neica nimeni, de-alde aia care nu stiu sa isi scrie numele din buletin, sunt lasati liberi sa umble pe strazi. Simteai miros de prohstie de la un km cand au inceput astia sa migreze spre stadion :|||

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

neacaisa
neacaisa  •  05 Septembrie 2016, 11:46

multumim publicului clujean ca vom juca cu tribune goale in meciul cu polonia. plecaciuni!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează