FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ARGENTINA, MIERCURI, ORA 21:00, ÎN DIRECT PE PROTV, LIVETEXT PE GSP.RO

FOTO Tango în sală pe "tărîm ţigănesc" » Argentinienii, într-o postură inedită: s-au antrenat la Polivalentă

Antrenamentul argentinian s-a axat pe jocurile cu mingea. Aguero se pregătește să-l dribleze pe Biglia, Messi e în ultimul rînd +4   FOTO
Antrenamentul argentinian s-a axat pe jocurile cu mingea. Aguero se pregătește să-l dribleze pe Biglia, Messi e în ultimul rînd

Articol de - Publicat marti, 04 martie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 martie 2014 09:10

Sud-americanii au preferat parchetul la primul antrenament în Bucureşti, pentru a evita frigul şi o eventuală accidentare pe terenul de pe Dinamo, umezit de ploaia din ultimele zile.

Argentinienii s-au lăsat aşteptaţi 2 ani şi 7 luni şi au mai întîrziat 20 de minute la primul antrenament făcut ieri la Bucureşti. Messi, Aguero, Di Maria, Mascherano şi compania au luat contact cu "tărîmul ţigănesc, pe drumul deschis de Romero".

Aşa scrisese provocator, după sosirea portarului titular, cu doar cîteva ore înaintea apariţiei adversarilor noştri pe parchetul din "Polivalentă", trimisul Clarin în România. Cel mai popular cotidian sud-american, cu medie de 270.000 de exemplare vîndute zilnic.

"Dirigintele" Sabella
Trebuiau să facă pregătirea în "Ştefan cel Mare", dar au preferat finalmente sala. "Din cauza climei. S-au ferit de frig, de ploaia de la Bucureşti din ultimele zile şi de eventuale accidentări", ne-a explicat un ziarist din Buenos Aires.

Şedinţa de o oră a fost doar supervizată de selecţionerul Sabella, ce se plimba printre elevi ca un diriginte bătrîn cu catalogul la subraţ. Dirijor a fost preparatorul fizic Pablo Blanco, iar solistul, chiar şi pe parchet, puţin plictisit, dar mereu genial, Messi.

Gol la vinclu de la centru
Abia aştepta să scape de încălzire. O făcuse din plin cu 20 de ore mai devreme cu Almeria. Îi era deja dor de minge, iar Sabella a rezervat 45 de minute jocului. Măgăruşul 5 la 5 cu doi la mijloc, pase dintr-o atingere.

De două ori a intrat în centru, dar a ieşit cît ai clipi. Şi la pase în 4 cu două jonglări a încîntat, smulgînd admiraţii la fiecare execuţie din tribună. Iar într-o pauză s-a destins cu un şut la vinclu de la centru. Cam ca golul din "directă" de duminică.

Cine greşea plătea cu 5 flotări. Din grupul vesel Aguero, Di Maria, Aguero, Maxi şi Zabaleta, ultimul a fost campion, cu trei reprize! Multă veselie, aplauze şi glume, cu selecţionerul Sabella bătînd cuba cu Aguero, într-un tango pe parchet.

Doar portarii pe Dinamo
Singurii care s-au pregătit afară au fost portarii. Sergio Romero şi Mariano Andujar, alături de Agustin Orion, goalkeeperul Bocăi sosind ieri cu grosul lotului, s-au antrenat separat pe arena din Ştefan cel Mare, înainte să ajungă la Polivalentă ceilalţi 23 de jucători de cîmp ai lui Sabella.

Leo a coborît din autocar pentru copil
Un moment emoţionant la sfîrşitul antrenamentului de la Polivalentă. Jucătorii argentinieni se urcaseră deja în autocar cînd Messi a aflat că un copil cu dizabilităţi doreşte să facă o poză cu el. Leo a coborît imediat, s-a fotografiat cu puştiul, i-a zîmbit, i-a dat şi autograf, apoi a urcat înapoi.

Mate şi carne de vită argentiniană
Alb-albaştrii n-au venit cu mîna goală de la Buenos Aires. Nutriţionistul şi bucătarul sud-americanilor au adus cu ei pachete speciale ce conţin mate, faimosul ceai argentinian preparat dintr-o specie de plante numită yerba mate, dar şi carne de vită şi peşte.

11 probabil Argentina: Romero - Zabaleta, Garay, F. Fernandez, Rojo - Gago, Mascherano - Di Maria, Messi, Higuain - Aguero

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
cristimcl
cristimcl  •  04 Martie 2014, 11:17

Am văzut un reportaj azi dimineață la TV. Messi ieșea din aeroport și duduia reporter îl întreabă cum i se pare în România, de parcă omul se plimbase prin țară o săptămână. Oare unde îi găsesc pe reporterii ăstia?

jerolly
jerolly  •  04 Martie 2014, 10:55

Acum am citit articolul despre cometariul celor de la Clarin! In cazul acesta va datorez scuze!

jerolly
jerolly  •  04 Martie 2014, 10:22

CE TITLU DE KKT!!! Nici nu am citit articolul! Ghilimele sau fara ghilimele !!! Tigan esti tu si neamul tau de ciori domnule "reporter" (ca e la moda sa folosim ghilimelele) iar tu si neamul tau de tigani traiti pe TĂRÂM ROMÂNESC !!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează