FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

EXCLUSIV Edi Iordănescu nu e de acord cu propunerea FRF de prelungire a contractului » Selecționerul vrea să preia o echipă de club!

Euforia de după calificarea la Euro a trecut, acum Edi Iordănescu are alte obiective și probleme
Euforia de după calificarea la Euro a trecut, acum Edi Iordănescu are alte obiective și probleme

Articol de - Publicat joi, 07 martie 2024 17:26 / Actualizat joi, 07 martie 2024 17:48

Una dintre cele mai mari dileme de la FRF în această perioadă este legată de viitorul băncii tehnice a echipei naționale după Euro 2024.

Conducătorii de la Casa Fotbalului au recunoscut public că au avut loc primele discuții cu Edward Iordănescu pentru prelungirea contractului său, scadent după turneul final continental, unde România s-a calificat după 8 ani de absență.

Gigi Becali i-a făcut echipa lui Iordănescu pentru EURO: „4-2-3-1, ăștia-s jucătorii” » Despre ce rival din Superligă spune: „E mai bun, mai valoros decât Olaru!”
EURO 2024
Gigi Becali i-a făcut echipa lui Iordănescu pentru EURO: „4-2-3-1, ăștia-s jucătorii” » Despre ce rival din Superligă spune: „E mai bun, mai valoros decât Olaru!”

Edi Iordănescu demarează discuțiile după meciurile amicale din martie

Deocamdată, selecționerul nu a dat un răspuns, iar surse din lumea fotbalului susțin că „acum, după cele două meciuri amicale de la finalul lui martie, cu Irlanda de Nord și cu Columbia, cei de la federație vor avea o primă rundă de negocieri cu Edi.

Lucrurile se mișcă mai greu fiindcă e concentrat deocamdată pe turneul final, unde își dorește ca echipa să fie tot mai competitivă, mai bună. Dar are probleme mari din cauză că prea mulți dintre jucătorii pe care s-a bazat în preliminarii sunt cu probleme. Unii fie joacă prea puțin, iar alții deloc la echipele lor de club".

Se gândește să preia peste doi ani o echipă de club

Aceleași surse susțin că șefii federației, încântați de parcursul echipei în ultimele preliminarii, de schimbarea adusă de selecționer, și-ar dori să ajungă la o înțelegere cu Edward Iordănescu pentru următoarele două campanii, Mondialul din 2026 și Euro 2028. Dar, de cealaltă parte, tehnicianul, care a avut deja oferte tentante din zona Golfului sau din Europa, în ultimii ani, ar fi dispus să negocieze doar un contract pe următorii doi ani.

„Deocamdată nu s-a ajuns cu discuțiile la nivel de bani, de condiții, pentru el și staff, pentru echipă. Iar selecționerul este tentat să înceapă din nou să lucreze la un club de nivel, cu pretenții și obiective înalte. Până acum nu a luat în seamă ofertele, dar nici nu le poate ignora la infinit

De aceea nu pare tentat să se lege de FRF printr-un contract mai lung decât pentru următorii doi ani. Mai ales că ar fi vorba și despre marea provocare de a fi antrenorul care să ducă România la un Mondial, pentru prima dată după 28 de ani”, au concluzionat respectivele surse.

Da, noi asta ne dorim. Sper și simt că Edi va continua cu noi. Va avea discuții cu președintele, vom stabili, vom vedea. Nu, nu s-a discutat nimic concret, decât comunicarea faptului că noi vrem să continuăm cu el. Când va fi dispus să se așeze la masă cu noi, vom stabili
- Mihai Stoichiță, director tehnic FRF

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Joacă Horațiu Moldovan la echipa națională? Ce spune Mircea Bornescu: „Probabil că Iordănescu și Moldovan au discutat pe această temă”

Citește și alte știri din fotbalul românesc:

Semnal de alarmă pentru Edward Iordănescu! Un fost mare „tricolor” îl avertizează: „E cu totul altceva!”

Gigi Becali, prima reacție după amenda de la UEFA » Pe cine a găsit vinovat: „Are omul ceva, în nebunia lui. Măi, ai ceva la bibilică?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
BoscorneaIulian
BoscorneaIulian  •  08 Martie 2024, 07:05

Priceputurosul cu sinecură Edi ar trebui concediat că s-a plimbat degeaba prin Italia şi Spania să vadă nimic,adicătelea "bancheri"plătiți binişor să facă figurație(Puşcaş,Ianis,Rațiu).

mafa
mafa  •  08 Martie 2024, 01:44

Sa fim seriosi, asta nu cauta titluri, doar banii, sa nu va mire daca-l vom vedea in Arabia Saudita de la anul pentru ca de o echipa europeana e prea mult spus !!.

BoscorneaIulian
BoscorneaIulian  •  08 Martie 2024, 01:31

"Şomerul cu contract de muncă",ăsta este priceputorosul național Edi ,antrenor mare de echipe mici şi foarte mici(cu sau fără muştar????). După ce s-a plimbat pe banii federației prin marile campionate să vadă marii absenți uitați pe bănci(Ianis,Rațiu et.company),a revenit în țară bolnav şi cu sufletul negru de supărare din cauza grijii pe care o duce jucătorilor selecționați de el . Vrăjeală de popă de țară,ai risipit banii aiurea să pupi pe creştet şi nu numai, jucători care nu de tratamentul ăsta au nevoie. Trebuia să rămâi în țară să pupi icoane şi să te adânceşti în "p/r/ost negru şi mătănii,tu-i mama ei de plimbare prin Italia/Spania/Etcetera. Şi apoi te dai lovit cu prelungirea contractului ca o primadonă în fața iubitului libidinos,adicătelea să-i faci preş cu negocierile pe cei care ți-au oferit pe tavă o adevărată sinecură. *** monşer!!! Nu te credem nici până la colțul de ruşine! Primo-nu meritai să fii numit selecționer,rezultatele ca antrenor nu te recomandau. Secondo-numirea ta are legătură cu interesele mârşave ale combinatorilor securici,in recte Burleanu şi tăti-cuțul tău. Terzo- mai lasā compunerile patrio/retarde şi vorbeşte liber şi lasă textele învățate papagaliceşte că ne iei pe toți de proşti,sau te crezi dăştept? Sau...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează