FOTBAL  »  NATIONALA  »  COMUNICAT

FRF îi răspunde lui Hagi și îi pune cifrele în față: "Dorim să evidențiem acest lucru" » Care este adevărul în cazul lui Ianis

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2016 16:24

FRF a reacționat după scrisoarea pe care Hagi a publicat-o pe site-ul Academiei de Fotbal. "Regele" este contrazis de oficialii FRF în cazul fiului său, Ianis.

"În urma scrisorii deschise a domnului Gheorghe Hagi, manager tehnic FC Viitorul și Academia Hagi, din data de 21 septembrie 2016, Comisia Tehnică a Federației Române de Fotbal evidențiază următoarele concluzii de ordin statistic privind prezența jucătorilor FC Viitorul și Academiei Hagi la acțiunile loturilor naționale:

• În ultimul an, la acțiunile selecționatei Under 19 au participat 11 jucători legitimați la Academia Hagi plus încă doi care aparțin Academiei, dar sunt împrumutați (Vlădescu și Grecu).

• În top 3 ”minute jucate” în ultimul an la nivel Under 19 se regăsesc doi fotbaliști de la Academia Hagi: 1. Pașcanu (Leicester – 940 minute), 2. Căpușă (AGH – 793 minute), 3. Kilyen (AGH – 762 minute). În top 10 ”minute jucate” se regăsesc 5 fotbaliști de la Academie.

• Aceste cifre au fost realizate în ciuda faptului că, în perioada 23 martie – 30 martie 2016, pentru turneul din Republica Moldova, Academia nu a pus la dispoziție cei 6 jucători convocați, invocând faptul că nu este vorba de o dată din calendarul FIFA.

• Cu privire la prezența lui Ianis Hagi la acțiunile selecționatei Under 19, jucătorul a fost convocat, dar clubul a solicitat să nu participe la turneul Caput Mundi al echipei naționale din perioada 25 februarie – 4 martie 2016, în vreme ce clubul Fiorentina nu a permis prezența lui la lot pentru „dubla” cu Israel din 6-11 august, motivând faptul că nu este vorba de o dată din calendarul FIFA.

• La ultima acțiune a reprezentativei Under 19, în Finlanda, au fost prezenți 4 fotbaliști de la Academia Hagi, plus Ianis Hagi și Grecu, fotbalist al Academiei, dar care evoluează sub formă de împrumut la SCM Pitești. Din cei 12 fotbaliști din România convocați, 5 aparțin de Academia Hagi.

• La nivelul reprezentativei U21, în cele 9 partide din actuala campanie de calificare la Euro 2017 au fost utilizați 29 de jucători, 28% fiind jucători sau foști jucători de la Viitorul, adică 8.

• Situația titularizării jucătorilor și foștilor jucători de la Viitorul a fost aceasta: 4 titulari cu Armenia (3-0), 6 titulari cu Bulgaria (0-2), 3 titulari cu Armenia (3-2), 4 titulari cu Luxemburg (1-0), 2 titulari cu Danemarca (0-2), 4 titulari cu Țara Galilor (1-1), 3 titulari cu Țara Galilor (2-1), 2 titulari cu Danemarca (1-3). Practic, Viitorul a avut în medie 3 jucători titulari la fiecare meci al României U21.

Citește și: "Scoateți arhivele" » Punct cu punct, Hagi mitraliază complotul de la naționale: "Unde îmi dispar jucătorii?"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
whiteredarad
whiteredarad  •  23 Septembrie 2016, 22:55

Chiar ridicol, se demonstreaza in raspunsul FRF ca Hagi are dreptate !. Adica Academia sa a produs fotbalisti tineri de calitate, care au ajutat Nationalele de toate nivelurile.. Chestiunea esentiala este insa evitata, nu ni se spune de ce Balasa, Manea,etc nu au mai fost chemati, iar despre Ianis, rizibil, ni se spune ca a fost chemat , DOAR in perioade in care nu erau date UEFA, deci doar la meci amical si clmea clubul nu l-a lasat. Sa-l iei pe Tanase ( ca si pe Rotariu, de altfel, de la nationala mare , ca sa-l pui rezerva, este doar o metoda -alibi, nu o intentie de a-i folosi pe cei mai buni. Apoi, nu citesc nimic, depre celebrele Centre de performata ale FRF, care concureaza NELOAIL cluburile, si le mai sicheltuie bani, destinati cluburilor. Comunicatul- probabil "opera" dlui Vochin este JALNIC

marius.bxl
marius.bxl  •  23 Septembrie 2016, 20:14

oricum trebuie sa facem bine ca sa nu fie rau

rumunek
rumunek  •  23 Septembrie 2016, 18:45

Practic, Viitorul a avut in medie 3 jucatori la fiecare meci U21 )))))))!. Ba voi credeti ca si sexul se face tot in excel sau power point? Cu Danemarca sunt tot 2, chiar daca a avut 4 cu Luxemburg! Bine ca nu a dat cu zecimale, ca asa faceati comunicatul, cu 3,14526 jucatori in cel putin 37,64% din meciuri.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează