FOTBAL  »  NATIONALA  »  ARMENIA - ROMÂNIA, AZI, 19:00, TVR1, GSP.RO

FRF pierde pe bandă rulantă » După Florin Prunea, încă trei foşti angajaţi au obţinut compensări financiare

Prunea e cu o jumătate de milion de euro mai bogat // FOTO Alex Nicodim
Prunea e cu o jumătate de milion de euro mai bogat // FOTO Alex Nicodim

Articol de - Publicat sambata, 08 octombrie 2016 00:00

FRF i-a achitat lui Florin Prunea 480.000 de euro pe un litigiu de muncă soluționat recent de tribunal. Alți trei foști angajați au obținut și ei compensări financiare pentru înlăturarea abuzivă din federație.

Federația a pierdut recent, decizie definitivă, procesul cu Florin Prunea, căruia i-a achitat deja 480.000 de euro reprezentând salarii, prime, diurne din perioada cât fostul internațional a fost implicat în procesul "Mită pentru arbitri"!

În 2009, Prunea ocupa postul de director de relații internaționale și a fost suspendat din funcție, dar, după ce a fost achitat, a intrat în conflict cu FRF pe tema compensațiilor decise de instanță.

"Asta e situaţia! Eu nu am vrut să se ajungă aici. Banii pe care i-am cîştigat puteau să fie folosiţi de cei din FRF pentru copii şi juniori, dar dacă atât l-a dus capul pe Burleanu, atunci să plătească. Însă vă asigur că deja a plătit. În urmă cu câteva săptămâni, mi-am primit în cont toţi banii. Am încasat 300.000 de euro, iar alţi 180.000 de euro s-au dus către stat ca diferite taxe și impozite.

Mă înţelesesem la început cu Burleanu, Chivorchian, era şi Vochin la discuţie, să mi se eşaloneze banii ăştia, dar, mai târziu, Burleanu nu a dorit să îmi mai recunoască documentul şi am decis să îi dau în judecată. Dacă cei de la FRF aşa au gândit să gestioneze astfel de situaţii, atunci ce să fac eu? Şi o să vedeţi că mai au o grămadă de procese cu mulţi oameni din fotbal pe care o să le piardă", a spus Prunea pentru fanatik.ro.

Încă 70.000 euro la foști angajați

Există deja cel puțin alte trei dosare în care FRF, în mandatul lui Burleanu, a pierdut în instanță cu foștii angajați sau a ajuns la înțelegeri financiare pentru a evita procesele, cu mențiunea că federația nu a răspuns până aseară solicitării GSP de a prezenta tabloul complet al litigiilor de muncă:

  • fost referent la protocol, Marcel Paraschiv a obținut câștig de cauză în primă fază. "Sentința actuală, care poate fi atacată cu apel de federație, arată că trebuie să fiu reîncadrat pe post și să primesc veniturile din urmă. E vorba despre circa un miliard de lei vechi", a precizat Paraschiv. El spune că decizia e executorie la capitolul repunerii pe funcție: "Urmează ca în perioada imediat următoare să fac demersurile necesare prin avocatul meu". Prin urmare, FRF ar fi pasibilă deocamdată de încă o plată de circa 23.000 de euro pe un litigiu de muncă.
  • aflat în departamentul de presă în momentul schimbării de putere la FRF, Dan Bărgăoanu a chemat și el federația în instanță pentru înlăturarea de la Casa Fotbalului: "Am câștigat în primă instanță, dar apoi federația n-a mai făcut apel și am ajuns la o înțelegere financiară pentru a închide litigiul". Bărgăoanu susține că a încasat 61.000 de lei, adică aproximativ 14.000 de euro.
  • ex-referent la sectorul de competiții, Marian Bucurescu a obținut și el satisfacție în conflictul cu FRF: "I-am dat în judecată, dar am ajuns la o convenție financiară înainte să existe un verdict la tribunal". A refuzat să dezvăluie suma pentru care a bătut palma cu FRF, dar surse GSP indică faptul că pacea cu Bucurescu ar fi costat federația încă în jur de 32.000 de euro.

FRF vrea 105.000 euro de la Avram

Portalul prosport.ro a prezentat ieri informația că FRF a demarat în urmă cu câteva zile un nou proces împotriva fostului șef al CCA, Vasile Avram, eliberat condiționat din detenție în aprilie, după ce a efectuat un an de închisoare în urma procesului "Mită în elicopter".

Federația îi cere lui Avram circa 105.000 euro reprezentând salarii încasate necuvenit. "N-am primit nicio înştiinţare, nici măcar n-am idee de ce m-ar da în judecată federaţia. Mă surprinde ce aud", a punctat Avram pentru sursa citată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează