FOTBAL  »  NATIONALA  »  IRLANDA DE NORD - ROMÂNIA 0-0

Gabi Torje crede că sînt îndreptățite criticile la adresa naționalei: "N-am cîştigat un punct la Belfast, am pierdut două!"

Articol de - Publicat luni, 15 iunie 2015 00:00

Gabi Torje punctează că România rămîne principala pretendentă la fotoliul de lider, în ciuda presiunii venite şi dinspre unguri

- Gabi, eşti de acord cu observaţiile publice că naţionala a făcut un meci slab la Belfast?
- E adevărat că n-a fost una dintre partidele cele mai reuşite ale României din ultima vreme şi acum trebuie să acceptăm criticile îndreptăţite. Am greşit că am intrat în jocul adversarului în loc să încercăm să ne impunem ritmul nostru. Poate şi din această cauză n-am putut să arătăm altfel la Belfast, unde aşteptările erau altele din partea fanilor.

- S-a simţit lipsa unui om limpede, gen Sînmărtean, care să inventeze o pasă luminoasă sau o fază individuală?
- Sigur, cu Lucian şi cu Raţ pe teren am fi avut probabil altă faţă. Din păcate, nici unul dintre ei nu a reuşit să se refacă în timp util. Dar cred că fiecare dintre băieţii prezenţi sîmbătă pe teren a încercat să fie conectat la miza jocului, să arate că merită titularizarea. Ca grup, n-am reuşit însă ceea ce ne-am fi dorit, însă punctul acesta, aşa cum a fost obţinut, va cîntări greu în ecuaţia calificării. Atunci cînd, Doamne, ajută!, vom obţine calificarea, se va uita felul în care am obţinut remiza de la Belfast.

"Locul trei din grupa noastră va merge direct la Euro"

- Ce v-a reproşat selecţionerul după meci?
- Astea sînt amănunte care ţin de bucătăria internă. Sentimentul meu e însă că am pierdut două puncte, nu că am cîştigat unul! Per total, contează însă şi un alt calcul. Probabil că grupa noastră va da ocupanta locului trei calificată direct la Euro, fiindcă Irlanda de Nord, România şi Ungaria au cucerit deja foarte multe puncte.

- Să nu-mi spui că vă încălzeşte acum gîndul că merge o calificare şi de pe locul trei!
- Nu, nu, nu! Cum aşa?! Sîntem în continuare liderii grupei, vrem să păstrăm locul inclusiv după deplasarea de la Budapesta, din 4 septembrie. Va fi complicat cu Ungaria şi la fel de greu apoi cu Grecia, acasă, chiar dacă ei au pierdut ambele jocuri cu Feroe. Două rezultate şocante pentru mine! Dar grecii rămîn un obstacol dificil spre turneul final.

"Vacanţă la Timişoara"

- Ai avut două faze de gol la Belfast. La prima cel puţin, cînd ai driblat trei oameni şi ţi-ai închis apoi unghiul, ai părut foarte nervos pe tine?
- Sînt faze pe care trebuie să le judeci într-o fracţiune de secundă. E greu să le explici în cuvinte. Pur şi simplu, aşa am gîndit atunci continuarea fazei, care nu s-a concretizat cum aş fi vrut. Mi-a părut rău, dar nu mai puteam întoarce momentul.

- Ce urmează pentru tine? Vei continua în Turcia?
- Deocamdată, vreau să mă bucur de cîteva zile de vacanţă, pe care mi le voi petrece acasă, la Timişoara. Mai am contract cu Konya, trebuie să vedem ce zice şi Udinese, fiindcă sînt în continuare jucătorul lor, după care voi lua decizia pentru sezonul următor. Ne auzim în iulie!

 tabel

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează