FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

GALERIE FOTO + VIDEO Ionuț Lupescu și-a lansat candidatura la alegerile FRF din 18 aprilie! Toate declarațiile date azi și ce planuri are fostul internațional

FOTO: Raed Krishan +10   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de , , - Publicat luni, 26 februarie 2018 12:37

Ionuț Lupescu a susținut azi o conferință de presă la hotelul Marriott din Capitală, în care și-a lansat oficial candidatura la șefia FRF.

Lupescu a urcat pe scena de la Marriott după ce au vorbit Florin Răducioiu și Cristi Chivu și, în fața unor slideuri în PowerPoint, și-a prezentat în linii mari strategia:

"Calificările la EURO 2020 sau alte turnee finale nu rezolvă problemele fotbalui românesc. Avem nevoie de un plan de dezvoltare. Din prima zi de discuții de pe teren mi-am dat seama că toți își doresc o legislație pentru a putea ajuta fotbalul românesc.

Vreau să aduc toți foștii selecționeri ai României la masă și să dezbatem ADN-ul fotbalului românesc.

Am fost recunoscuți pentru ceva în '70, apoi '90. Acum nu mai avem nimic, unde mergem? Savicevici mi-a zis și el asta. Poate sunt lucruri care nu sunt bine puse la punct. Toate lucrurile trebuie discutate împreună cu cei de la Ligă și cu alți oameni, să fim puși la punct din toate punctele de vedere.

Nu decid eu totul! Dar prin discuții le putem implementa. Avem nevoie de o centralizare corectă a datelor, avem nevoie de evenimente sportive internaționale în țară și trebuie să evaluăm mereu tot ceea ce punem în practică.

Faptul că văd atâția oameni lângă mine îmi dă convingerea că am luat o decizie corectă. N-a fost ușor să decid, dar am fost convins de voi, de foștii colegi și de mulți oameni de fotbal. Am avut privilegiul la UEFA să văd aspectul general al fotbalului european. Decalajul dintre Est și Vest va fi și mai mare. Trebuie să luăm măsuri radicale.

Trebuie să facem ceva pentru a nu cădea și mai mult. Am prezentat un program-manifest.

Trebuie să readucem sponsorii și oamenii pe stadioane. E foarte important ca oamenii de fotbal să revină acolo unde le este locul. Sunt lucruri pe care eu le-am simțit în ultimele 6-7 luni. Am invitat lângă mine oameni cu care am jucat, chiar dacă nu mereu am avut aceleași păreri și idei. Asta nu înseamnă că nu putem face ceva împreună. Am fost deranjat când colegii mei n-au fost respectați. Dar ei sunt istoria fotbalului românesc. Fotbalul trebuie să fie pe primul loc".

Declarațiile importante:

... despre Gheorghe Popescu: "Dacă lucrurile ar fi mers bine la ultimele alegeri, Gică nu ar fi fost aici. Dacă Gică Popescu ar fi fost ales acum 4 ani, lucrurile ar fi mers mult mai bine și nu aș mai fi candidat pentru acest mandat";

... primul pas pe care l-ar face: "Primul lucru pe care o să-l fac este un audit. Și Burleanu a zis asta și nu l-a mai prezentat presei. Eu o să-l prezint. Pentru că așa este normal. Avem nevoie de legi pentru sport, voi merge împreună cu Gino să convingem politicienii că avem nevoie de asta";

... despre situația din 2011 a fotbalului românesc: "Eu din 2005 am încercat să implementăm lucrurile după UEFA. În 2008 am fost la EURO, i-am pus la dispoziție tot ce am putut. Bugetul era pe minus când am venit, apoi l-am adus pe plus. Steaua și Rapid jucau sferturile UEFA, fotbalul era mult mai bine. Atunci nu am fost împiedicat, dar eram director general, nu președinte al FRF. Acum e viziunea mea";

... despre meciurile trucate: "Integritatea e un lucru important. Toți care suntem în sală că toleranța trebuie să fie 0. Avem nevoie de sprijinul autorităților. E clar că toleranța trebuie să fie 0";

... care e imaginea fotbalului românesc la UEFA: "UEFA are o relație bună cu totate cele 55 de Federații. Rolul UEFA e acela de a ajuta fotbalul. Sunt multe proiecte care se fac împreună. UEFA se întreabă însă de ce, din punct de vedere fotbalistic, nu merg lucrurile. Ei văd România ca o țară în care fotbalul e pe primul plan, nu ca în Elveția. Toți ne întrebau unde este fotbalul românesc, că am avut superstaruri. România a fost model pentru câteva națiuni";

... despre cifrele prezentate de FRF către UEFA: "Nu sunt reale. Mi se pare puțin umflat numărul prezentat de FRF, cum că numărul juniorilor a crescut cu 1000%. Așa au zis și la fotbalul feminin, că ar fi 52.000 de jucătoare, dar nimeni nu le vede. Nu cred că politicul se implică în alegeri";

... despre programul propus de Gică Hagi: "Aș fi cel mai mare prost să nu iau în calcul ce spune Gică Hagi. El a pus în practică ceea ce a gândit și i-a ieșit. Ar fi culmea să nu merg să vorbesc cu el. Numai așa putem dezolva fotbalul românesc, să fie implicați toți cei";

Primul punct de vedere după ce Lupescu și-a prezentat programul a venit de la Mircea Sandu: "Sunt mândru de cum au vorbit Chivu și Răducioiu. Ceea ce a spus Ionuț azi sunt lucruri pe care sunt convins că le va duce la punct cu echipa lui. Îți doresc succes și sper ca lumea fotbalului să aibă încredere în voi".

 

Mesaj VIDEO de la Sir Alex Ferguson

"Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut la UEFA, ai făcut o muncă extraordinară. Îți urez succes în cariera pe care ai ales-o. Țara ta are nevoie de experiența ta. Toți antrenorii din comitetul de la UEFA îți urmează mult succes și sunt alături de tine. Meriți să câștigi aceste alegeri și sunt convins că poți face o treabă extraordinară"

 

Mesajul lui Mircea Lucescu pentru Ionuț Lupescu:

Mesajul lui Mircea Lucescu pentru Ionuț Lupescu:

Posted by Gazeta Sporturilor on Monday, February 26, 2018

Mesajul lui Sir Alex Ferguson pentru Ionuţ Lupescu, în momentul lansării candidaturii fostului dinamovist. "În primul rân, din partea tuturor antrenorililor din comitetul european, vreau să-ţi mulţumesc pentru munca depusă în toţi aceşti ani, având grijă de noi toţi şi oferindu-ne indicaţii. Apoi, vreau să-ţi urez noroc pentru orice rol vei avea la UEFA şi îţi doresc să fii în vârf pentru că ai jucat la cel mai înalt nivel, iar asta e extrem de important, iar experienţa ta va fi întotdeauna utilă. Voi fi sincer cu tine, ştim cu toţii că vei face o treabă foarte bună pentru că meriţi această şansă (n.r. la FRF), cu toată experienţa de la UEFA şi cea de jucător, să-ţi ajuţi ţara să fie mai bună. Din nou, toţi antrenorii îţi doresc tot ce e mai bun şi îţi mulţumim pentru tot", e mesajul lui Alex Ferguson pentru Ionuţ Lupescu.

Posted by Doar Dinamo on Monday, February 26, 2018

Mesaj video de la Mircea Lucescu

"Cred că ar merita din plin acest lucru având în vedere experiența pe care a adunat-o la UEFA și în cariera de fotbalist. Eu cred că va ajuta fotbalul românesc. Avem nevoie de relațiile pe care ți le-ai creat în lumea fotbalului. A obținut o mulțime de aprecieri pentru modul cum s-a comportat. A renunțat la o carieră sigură la UEFA pentru a ajuta fotbalul românesc. Responsabilitatea lui va începe atunci când va deveni președinte. Multă baftă, Ionuț Lupescu"

Ce a spus Cristi Chivu: "Susțin un prieten, susțin pe cine cred eu că poate ajuta fotbalul românesc. Mă bucur că am avut onoarea de a colabora la UEFA. Știu ce reprezintă el pentru acea instituție. Am avut ocazia să stăm la masă împreună cu oameni care înseamnă ceva în fotbalul mondial și am văzut ce înseamnă pentru ei. Cred că Ionuț merită această șansă de a reprezenta fotbalul românesc. Îi doresc mult succes și să ducă la bun sfârșit toate proiectele pe care le are. Din punct de vedere administrativ și sportiv e potrivit"

Ce a spus Florin Răducioiu: "Îl cunosc pe Ionuț de peste 35 de ani. Am împărtășit momente superbe, dar și înfrângeri. Îl consider un frate. E o persoană extraordinară, de la care am învățat multe. Am decis să formăm o echipă împreună cu ceilalți oameni din Generația de Aur și să câștigăm aceste alegeri. Eu îl voi susține până la capăt și cred că e persoana potrivită pentru a conduce fotbalul românesc"

  • Motto-ul campaniei lui Lupescu: "Din nou pentru România"
 

Mircea Sandu a lasant prima săgeată către actuala conducere: "Trebuie ca lumea fotbalului să aibă încredere și să-l voteze. Uitați-vă ce nume vin aici, lângă el. Cum să voteze lumea unul de stă cu mingea în mână ca să nu se accidenteze cu ea, unul de nu-i cântă imnul decât în tribună, nu pe alții de li s-a cântat imnul pe gazon de zeci de ori", a zis Mircea Sandu la TV Telekom Sport. 

Agitație la lansarea candidaturii

Lângă fostul mare internațional român au fost prezenți și Gică Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, Florin Prunea, Basarab Panduru, Florin Răducioiu, Bogdan Stelea, Mircea Sandu, Dorin Mateuț, Daniel Pancu, Ioan Timofte și Ioan Andone. Victor Pițurcă, Adalbert Kassai, Ciprian Marica, Gigi Mulțescu, Ionel Ganea, Costel Gâlcă, Gino Iorgulescu, Adrian Ilie, Marius Lăcătuș, Tudorel Stoica, Dan Petrescu, Cristi Chivu, Cristi Balaj, Daniel Pancu, Daniel Niculae, Adrian Iencsi, Pompiliu Popescu și Dumitru Mihalache au venit și ei lângă Ionuț Lupescu.  Mircea Lucescu nu a putut veni, după ce aseară a fost prezent la marele derby dintre Beșiktaș și Fenerbache, scor 3-1, meci important pentru el, fiind selecționer al Turciei.

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (60)
1608845369192873
Mia Ciulca  •  27 Februarie 2018, 13:04

Domnule IONUT LUPESCU cu Prunea și Popescu pierzi alegerile...Ăstia nu au reclama Bună.

borat101
borat101  •  27 Februarie 2018, 06:00
Postat de mircea1957 pe 26 Februarie 2018, 22:23

Sustinere neconditionata pentru Lupescu. El e palma pe obrazul pafaristilor si incompetentilor!

Ar fi bine. Dar m.a.ahla.ua este prea inchegata in Romafia, asa ca un Lupescu o sa fie doar o Marioneta de vrajeala asa cum este un Iohannis in politicul securistilor din Romania.

borat101
borat101  •  27 Februarie 2018, 05:58

Iara este bagat in fata cineva care va fi doar o Marioneta, asta ca banii negrii (de investitori interlopi si securisti) sa tot fie spalati si alti bani sa fie furati (cei de la UEFA/FIFA). Anuntati cand o sa fie INVESTITORI ADEVARATI lasati sa pria cluburile, la RAPID, U CRAIOVA, UTA, TIMISOARA, etc.. nu este lasati investitorii. Ma..ahalaua este inca la putere.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează
Close