FOTBAL  »  NATIONALA  »  AUSTRIA - ROMÂNIA, 5 IUNIE, INNSBRUCK, ORA 21:30, ÎN DIRECT PE TVR1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Găman rupe imaginea tipului taciturn şi vorbeşte sincer despre ascensiunea sa: "Nu sînt ”copilul” lui Piţurcă!"

Găman e anunţat titular în amicalul cu Austria +5   FOTO
Găman e anunţat titular în amicalul cu Austria

Articol de - Publicat luni, 04 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 04 iunie 2012 12:14

Stoperul Astrei, pe care selecţionerul îl va titulariza mîine seară pentru a doua oară consecutiv la "naţională", explică de ce nu merită să fie considerat protejatul lui Piţurcă. Spune că îi place să ia cina cu iubita la lumina lumînărilor. Şi anunţă că, în această vară, plănuieşte să se transfere peste hotare.

În lumea fotbalului, Valerică Găman, 23 de ani, şi-a făcut imaginea unui tip taciturn şi nesărat. Lasă senzaţia unui băiat retras, încruntat mai tot timpul. "Vorbeşte foarte puţin. Nu-i auzit gura în cantonamente", spun oamenii din cadrul lotului. Îl vezi umblînd numai cu "fratele său geamăn", Silviu Lung jr.

Cînd începe să vorbească despre viaţa şi cariera lui, stoperul oltean şterge aparenţele încă după primele fraze. Şi poate că nu e întîmplător stilul lui plăcut de a povesti, atîta vreme cît e din Băileştiul lui Nea Mărin. "De felul meu sînt mai precaut, nu prea comuncativ şi nu-mi fac uşor prieteni. Încrederea în oameni se cîştigă greu. Cu Silvică sînt coleg de la juniori, ne înţelegem bine, avem aceeaşi fire. Mai fac şi eu o glumă între noi, dar, în general, îmi place să fiu serios, să stau în banca mea", explică fundaşul Astrei.

"Sînt convocat fiindcă am valoare"
Şi are curajul să le răspundă tranşant celor care îl consideră "copilul" lui Piţurcă: "Lumea, probabil, ne asociază din cauza scandalului cu Universitatea Craiova, dar e o percepţie falsă. Am jucat peste 130 de meciuri în Liga 1, nu sînt convocat întîmplător la lotul naţional. Dacă n-aveam valoare, nu jucam la 23 de ani în prima reprezentativă! E important pentru mine că am evoluat foarte bine în cele cinci selecţii de pînă acum şi am demontat orice prejudecăţi".

"Udinese mă urmăreşte, dar aş prefera Olanda"
Acum, Găman e hotărît să devină om de bază în defensiva României: "Încrederea acordată tinerilor ne dă curaj. E normal să ni se ofere şi nouă şanse dacă veteranii nu prea joacă la cluburile lor. Şi nu uitaţi că anul trecut am fost la un pas de calificarea la Euro cu «naţionala» de tineret!".

Plusează: "Sper să joc bine şi cu Austria şi să prind un transfer în străinătate în vara asta. Cei de la Udinese m-au văzut, dar mi-ar plăcea să merg în Olanda, e un campionat bun pentru tineri".

Vînează fazani, iepuri şi raţe
Stoperul îşi pune pe tavă şi viaţa extrasportivă: "Pasiunea mea e vînătoarea. Am armă şi un cîine extraordinar. Merg cu tata şi cu fratele meu la fazani, la iepuri şi la raţe. Nu sînt ahtiat să omor animale, doar îmi place să fiu în aer liber".

Găman se consideră un bărbat romantic, "deşi prietena mea îmi mai spune cîteodată: «Dar mai adu-mi şi mie cîte o floare!»". Valerică: "Cred că nu în asta constă romantismul. Îmi place să ies cu iubita la restaurant şi să luăm cina la o masă mai retrasă. Cluburile şi discotecile nu sînt de mine". "Tricolorul" are o relaţie stabilă de 3 ani cu Marina: "Nu ne-am făcut încă planuri de căsătorie. Poate pe la 28-29 de ani. Ce rost are ca eu să fiu prin cantonamente, iar ea să crească singură copiii?".

Restaurant şi afaceri imobiliare
Găman ştie deja ce va face cu primul milion de euro pe care îl va strînge: "Mi-am făcut o vilă la Craiova, acum 4 luni, am şi maşină. Dacă voi aduna un milion de euro, îmi voi deschide un restaurant şi voi investi în imobiliare. Nu bag banii în prostii. Fotbalul e nesigur". El şi-a amintit că primul salariu ca fotbalist, 5 milioane de lei vechi, l-a dus părinţilor. După ce-şi încheie cariera se vede antrenor de juniori: "Îmi voi deschide o şcoală de fotbal".

"Lucio e modelul meu de stoper, e aşa, mai slăbuţ, ca mine. La fizic!, că dacă eram şi eu «slăbuţ» ca el jucam la Inter, nu?! În plus, se mai complică uneori ca mine în defensivă" (Valerică Găman, fundaş Astra)

Inedit despre Găman
- Piţurcă a vrut să-l debuteze în 2009, la prima lui convocare, contra Franţei: "La 2-1 pentru noi, m-a scos la încălzire, dar francezii au egalat şi planul s-a schimbat"
- A vrut să se lase de fotbal la 18 ani, dacă nu era promovat la prima echipă a Craiovei
- E student, anul 3, la Facultatea de Educaţie Fizică din Craiova: "Vreau să fac şi masterul!"
- Cîntăreţii preferaţi: Bob Marley, Brian Adams
- Cel mai mult vorbeşte la telefon cu iubita lui şi cu fratele mai mare, Irinel, 25 de ani, fotbalist la Buftea. Mai are un frate, Cătălin (27 ani), arbitru, debutant la Liga Întîi în ultima etapă a sezonului trecut, la Petrolul - Sportul (0-3)

70.000 de euro e salariul lui Găman la Astra Ploieşti, unde a ajuns cu statut de jucător liber de contract după destrămarea Universităţii Craiova

Echipa probabilă cu Austria: Tătăruşanu - Papp, Găman,  D. Goian, Raţ - Chiricheş, Florescu - Torje,  Grozav, Tănase - D. Niculae

ALTE ŞTIRI DESPRE NAŢIONALĂ:

Chipciu accidentat, Naşu' la jogging, Kassai la plajă
"Tricolorii" au efectuat şi ieri obişnuitele două antrenamente la Neustift, la unul dintre ele Chipciu a suferit o accidentare la genunchiul stîng (şanse 50% de a fi recuperat pentru "amicalul" cu Austria), dar ipostazele zilei au venit de pe marginea terenului. Secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, a profitat de soarele intens şi a urmărit şedinţa de pregătire în picioarele goale şi într-un maiou. Şeful Federaţiei, Mircea Sandu, s-a încumetat la un scurt jogging între hotel şi teren (circa 3 km), iar Octavian Goga, membru în Comitetul Executiv, s-a urcat pe o bicicletă şi a străbătut acelaşi traseu pedalînd de zor pe lîngă maşini şi motociclete.

Papp pleacă direct la Verona
După ce a semnat un contract pe 5 ani cu Chievo, Paul Papp va pleca direct la Verona după "amicalul" de mîine, cu Austria. El urmează să efectueze, miercuri, vizita medicală şi să fie prezentat oficial de noul lui club (locul 10 în ultima ediţie din Serie A).

Citește și:

Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Tenis
Tenis de poveste, cu 32 de titluri de Grand Slam pe teren » Cele mai tari momente de la Cluj: „sosia” lui Agassi și propunerea americanului
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Superliga
Fundaș din Italia la Dinamo. Tratativele au intrat în linie dreaptă, urmează să fie prezentat
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă
Liga 2
Sărbătoare la Focșani, dar nu pentru CS Dinamo! Echipa Ministerului de Interne, un nou FAIL în goana după Liga 2! Cunoaștem ultima echipă promovată în liga secundă

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”

Veste cutremurătoare în a doua zi de Euro: s-a stins la numai 26 de ani, după ce jucase admirabil în Belgia - Muntenegru!


Comentarii (12)
joshua2292
joshua2292  •  05 Iunie 2012, 21:23
Postat de calinescu_ pe 04 Iunie 2012, 08:47

IN CAZUL CRAIOVA, ESTE CLAR CA PITZURCA ESTE ACUZAT DE FRAUDA SI INSELACIUNE , IAR GAMAN DE FAVORIZAREA INFRACTORULUI ...........!!!! DOI NEMERNICI CARE AJUTATI DE DRAGOMIR SI DE FAM BECALI I-AU FURAT LUI MITITELU O INVESTITIE (BANII LUI) DE PESTE 20 MILIOANE DE EURO ....!!!!

ai perfecta dreptate chiar daca esth caine ...respectele mele de suporter oltean

real09
real09  •  04 Iunie 2012, 15:37

aha deci daca nu exista CRAIOVA la 18 ani te lasa-i de fotbal. Frumoasa recunostinta i-ai adus.

ucv07
ucv07  •  04 Iunie 2012, 13:44

caracter zero la fel ca si satanistul de piturca

Vezi toate comentariile (12)
Comentează