FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - BELARUS

Gazeta a vizitat şantierul stadionului din Ploieşti » Aici vrem să batem Belarus

Stadionul din Ploieşti este construit de austriecii de la Alpine Bau, cei care au cosntruit şi Allianz Arena Foto: Alex Nicodim +5   FOTO
Stadionul din Ploieşti este construit de austriecii de la Alpine Bau, cei care au cosntruit şi Allianz Arena Foto: Alex Nicodim

Articol de GSP - Publicat joi, 12 mai 2011 00:00 / Actualizat joi, 12 mai 2011 11:32

Mircea Sandu a declarat că vrea să programeze meciul din 6 septembrie cu "naţionala" lui Hleb pe arena prahoveană, dacă aceasta va fi gata pe 15 august, cum promit constructorii. Naşu va decide totul la vizita pe care o va face la stadion în luna iunie

"Vrem să jucăm cu Belarus la Ploieşti", declara cu cîteva zile în urmă Mircea Sandu legat de meciul programat pe 6 septembrie 2011, în preliminariile lui Euro 2012. Gazeta a vizitat arena prahoveană, care are ca termen de finalizare data de 15 august.

Pare un termen greu realizabil, din moment ce tocmai tribuna ce va găzdui vestiarele, lojele şi sălile de conferinţe nu există decît la nivel de fundaţie. Şi încă nu poate fi vorba de instalaţia de încălzire şi drenaj a gazonului.

"Constructorii ne-au asigurat că termină la timp, eu îi presam să o facă chiar mai repede. E posibil, din moment ce tot ce s-a realizat pînă acum e început în septembrie anul trecut", explică Valeriu Răchită, manager şi antrenor la Petrolul Ploieşti, dar şi consilier al primarului pe probleme de sport.

Ploieştenii vor s-o aducă pe Feyenoord la inaugurare. "Am încercat cu Milan sau Liverpool, dar nu au liber în program şi cer mult, peste un milion de euro".

15.000 de scaune, 3.500 locuri de parcare
Arena ţinteşte clasificarea UEFA 3-4, despre care consultantul Petrolului, federalul Viorel Duru, a dat asigurări că va fi bifată. "Va putea găzdui semifinale de Europa League şi meciuri din grupele Champions League", explică Răchită.

Stadionul va avea o capacitate de 15.000 de locuri şi va fi în totalitate acoperit. 100 de locuri de parcare VIP şi 3.500 pentru spectatori, undeva în apropierea arenei. "Sînt cinci metri între tribune şi teren, iar acoperişul va crea un sonor deosebit şi o presiune mare asupra adversarului", a expus fostul fotbalist de la Petrolul şi Steaua.

Colţul SRI
Dreptunghiul arenei va fi completat la colţuri cu nişte corpuri de clădire pe aceeaşi structură ca tribunele. Într-unul va fi sediul clubului, în alte două spaţii tehnice şi comerciale. Doar la cel din dreapta tribunei oficiale (foto) există o problemă: "Aveam nevoie să trecem cîţiva metri în curtea vecinilor, sediul SRI-ului. Dar nu au fost de acord, aşa că vom amplasa acolo unul dintre ecranele tabelei de marcaj", a explicat Răchită.


Date despre noul stadion
- nocturna va avea 1600 lucşi, iar becurile vor fi amplasate pe acoperiş, nu vor exista stîlpi
- echipa de muncitori de la stadion variază între 200 şi 400 de oameni, în funcţie de stadiul lucrărilor
- sînt utilizate circa 20.000 m3 de beton
- acoperişul va "înghiţi" în jur de 1.100 de tone de oţel
- arena va avea 4 vestiare
- vor exista 270 de locuri VIP


17 milioane de euro costă stadionul din Ploieşti, tot bugetul fiind asigurat de primărie, proprietara arenei

Ce se întîmplă la celelalte stadioane
Mircea Sandu pare să pună presiune mare pe ploieşteni, făcînd şi anunţul meciului cu Belarus, cu un anumit scop: vrea ca, avînd deja în portofoliu stadioanele National Arena şi Cluj Arena, să depună candidatura pentru turneul final Euro 2020 sau 2024, împreună cu Bulgaria. Dacă la Cluj lucrurile par să fie în termen, şeful FRF a recunoscut că la Bucureşti e o întîrziere de două luni.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
lucyblonda
lucyblonda  •  25 Mai 2011, 12:01

EU VREAU SA STIU CE VA FACE CU SALA DE GIMNASTICA ,UNE VA FACE FETITA MEA ANTRENAMENT? IN PARCUL DIN FATA PIMARIEI? SAU LE IA DOMNUL PRIMAR LA EL ACASA, SA FACA ANTRENAMENT?ASTEPTEM SI NOI,PARINTI,PE CINEVA DIN PRIMARIE DAU CONDUCERE CARE SA NE SPUNA SI NOUA CE VOM FACE CU COPII. EI NU AU NICIO VINA CA IUBESC ACEST SPORT.

axg87
axg87  •  13 Mai 2011, 02:34
Postat de mikha pe 12 Mai 2011, 23:55

Sunt din Bucuresti dar voi veni pe acest stadion la un meci al "nationalei" fara sa-mi pese de pretul biletului de intrare pentru ca ofera conditii deosebite spectatorilor, iar senzatia traita pe un astfel de stadion "model englezesc" e chiar deosebita stiind si reactiile fanatice dar civilizate ale spectatorilor ploiesteni. Astia au nostalgia liverpool-ului de s-au gandit la acest stil de arena. E frumos. Bravo lor ! Poate si altii vor copia acest exemplu.

Sigur, daca bateam pe barcelona acum faceam un mini-camp nou, nu?! nu are nicio legatura victoria cu livepool de care ai pomenit tu cu proiectul prezentat de firma care a castigat licitatia pentru constructia stadionului. Sunt doua lucruri total diferite. Nu mai aduna merele cu perele!

mikha
mikha  •  12 Mai 2011, 23:55

Sunt din Bucuresti dar voi veni pe acest stadion la un meci al "nationalei" fara sa-mi pese de pretul biletului de intrare pentru ca ofera conditii deosebite spectatorilor, iar senzatia traita pe un astfel de stadion "model englezesc" e chiar deosebita stiind si reactiile fanatice dar civilizate ale spectatorilor ploiesteni. Astia au nostalgia liverpool-ului de s-au gandit la acest stil de arena. E frumos. Bravo lor ! Poate si altii vor copia acest exemplu.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează