FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - SPANIA, DUMINICĂ, 21:45, TVR1, DOLCE1, GSP.RO

Gazeta explică pe ce cheltuie FRF 488.000 de euro pentru amicalele cu Lituania și Spania

Fotbaliștii convocați iau 300 de euro pe zi chiar dacă joacă la Giurgiu, la Cluj ori în străinătate
Fotbaliștii convocați iau 300 de euro pe zi chiar dacă joacă la Giurgiu, la Cluj ori în străinătate

Articol de - Publicat sambata, 26 martie 2016 00:00

Meciurile cu Lituania și Spania vor scoate din bugetul Federației suma 488.000 de euro, după cum s-a anunțat în ultimul Comitet Executiv.

În general, FRF bugetează în jur de 200.000 € la fiecare acțiune pe teren propriu, dar, de obicei, "se cheltuie în jur de 75% din sume, pentru că se trec variantele maximale posibile și potențiale cheltuieli neprevăzute", explică oficiali de la Casa Fotbalului.

Concret, ce intră în sumele respective? O parte consistentă se duce pe costurile de transport și cazare. Aici se iau în calcul inclusiv biletele de avion ale stranierilor convocați, care circulă numai la business class. În plus, e vorba despre diurnele jucătorilor, care încasează câte 300 de euro pe zi pe durata acțiunilor la lot!

Cazări pentru membrii afiliați și internaționali

E un nivel acontat în mandatul lui Mircea Sandu, dar păstrat și în administrația Burleanu. Practic, în timpul unei acțiuni "duble", de tipul Lituania - Spania, fiecare "tricolor" încasează în jur de 2.400 de euro pentru cele 8 zile petrecute sub comanda lui Iordănescu. Raportat la un grup de 25 de fotbaliști, 60.000 de euro se duc numai pe diurnele fotbaliștilor.

Intră în calcul apoi faptul că, la fiecare partidă de acasă, FRF invită pe cheltuială proprie toți cei circa 220 de membri afiliați. Cei care sosesc la meci au parte de cazare asigurată din fondurile federale, la fel ca și foștii internaționali dornici să asiste live la întâlnirile reprezentativei. Mai vorbim, bineînțeles, și de cheltuieli legate de pază, securitate sau catering.

250.000 €e bonusul plătit de FRF pentru a aduce "naționala" Spaniei la Cluj. Acești bani s-au plătit în afara celor 488.000 € cheltuiți de Federație

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
cainelup
cainelup  •  26 Martie 2016, 12:06

Nu pot sa-l vad pe Filip ala nici macar in echipamentul lui Dinamo, d-apoi la Nationala !!!

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  26 Martie 2016, 11:18

@valiro Cine sa-i sancționeze pe cancanistii astia? Cine? Poate doar revista cancan ca pierde vanzari din cauza cancanizetei

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  26 Martie 2016, 11:14

2400 euro diurna ca vii si dai prezent la nationala!? *** off!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează