FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GERMANIA, AZI, 14:00, EUROSPORT ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Germania, o echipă atipică » Ofensivi, dar naivi

Reprezentativa Under 17 a Germaniei are în palmares un titlu european, cîştigat în 2009
Reprezentativa Under 17 a Germaniei are în palmares un titlu european, cîştigat în 2009

Articol de - Publicat luni, 09 mai 2011 00:00 / Actualizat duminica, 08 mai 2011 21:35

"Gena" turcească a adversarului de azi a afectat eficacitatea tipic nemţească. Echipa lui Freund, pe care ai noştri au întîlnit-o şi în februarie, ratează enorm

Adversarul de azi nu-i o necunoscută pentru juniorii noştri. Şi-au măsurat deja forţele cu nemţii pe 27 februarie, într-un amical disputat în Portugalia, la Cupa Algarve. Scor: 1-1.

Majoritatea jucătorilor de atunci se regăsesc şi în lotul deplasat de selecţionerul Steffen Freund în Serbia. O coproducţie germano-turcă, în condiţiile în care şapte dintre selecţionaţi, chiar dacă-s născuţi în Germania, au rădăcini în Patria Semilunei.

Gena turcească se regăseşte şi în stilul de joc al echipei. Puştii lui Freund sînt tehnici, au o manieră de joc ofensivă, dar şi ratează mult. Enorm chiar, dacă avem în vedere numai meciul cu Cehia, unde în special "turcii" au irosit ocazii cît pentru două-trei meciuri, inclusiv două penalty-uri (1-1), înainte de a egala la unu.

În defensivă, nemţii mici sînt destul de vulnerabili la fazele fixe, primul gol încasat la 0-2 cu Olanda fiind un exemplu în acest sens. De asemenea, acţionînd de foarte multe ori prea ofensiv, pot fi uşor surprinşi pe contraatac, aşa cum le-a reuşit cehilor vineri.


21 de ocazii au ratat nemţii în meciul cu Cehia (1-1), între care două penalty-uri. De două ori au trimis balonul în bară


"Totul e posibil cu România. Numai că trebuie să ne îmbunătăţim considerabil eficacitatea. Cu cehii ne-am creat multe ocazii, dar ne-a lipsit instinctul de killer"
Steffen Freund, selecţioner Germania

"Sînt impresionat de stilul de joc al Germaniei. E cu o clasă peste noi. Pierdeam dacă portarul nostru, Zuma, nu prindea o zi bună"
Josef Csaplar, selecţioner Cehia

GOLGETERUL / Yesil, meciul şi golul
Principalul pericol e Samed Yesil. Atacantul de la Bayer Leverkusen are o cotă de invidiat la lot: 12 prezenţe, 11 goluri. El a punctat pentru nemţi şi la 1-1 cu România, în februarie, dar şi vineri, contra Cehiei. Cu Olanda, în prima apariţie a Germaniei la Euro 2011, Yesil a lipsit, fiind suspendat.

ANTRENOR / Freund n-are experienţă
Steffen Freund a fost un jucător foarte cunoscut, evoluînd printre altele la Schalke, Dortmund şi Tottenham. Dar pe bancă n-are experienţă ca selecţioner. A fost secund la "naţionala" Nigeriei, iar înainte de a fi numit la reprezentativa Under 17 a Germaniei a activat ca asistent la Under 20.

Fără eşec în preliminarii
Evoluţia Germaniei la acest turneu final contrastează mult cu aceea din calificări. În grupa preliminară D, echipa lui Steffen Freund a înregistrat victorii pe linie, contra Turciei, Ucrainei şi Elveţiei, toate la acelaşi scor: 2-0.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
nsanyi23
nsanyi23  •  09 Mai 2011, 09:38

Esa e si eu cred ca vom rata!

ciupi0812
ciupi0812  •  09 Mai 2011, 07:00

repet, deoarece am senzatia ca am fost pierdut pe traseu: nu ma tem de nemti, cat ma tem de "culisele" lor. dar si de noi...

flo_ax
flo_ax  •  09 Mai 2011, 04:06

sunt copii, aloooo! conteaza ca fac 1-1 sau 0-2? important e sa evolueze ca jucatori, au timp sa se maturizeze dupa 20 de ani. Pe ai nostri ii invatam sa stea la ciupeala, sa stea capra, in loc sa se bucure de fotbal si sa-si exploateze potentialul ... jenant

Vezi toate comentariile (4)
Comentează