FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ISRAEL

EXCLUSIV A jucat în perioada de aur a naționalei și are un discurs pentru o generație întreagă: „Până când o să tot spuneți că o luați de la capăt?”

România e față în față cu două meciuri vitale / FOTO: Raed Krishan
România e față în față cu două meciuri vitale / FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2023 16:31 / Actualizat luni, 04 septembrie 2023 16:40

Fostul mare internațional Gică Mihali, 31 de selecții la națională în anii '90, subliniază importanța „dublei” din preliminarii cu Israel și Kosovo și le transmite un mesaj actualilor „tricolori”: „Până când o să tot spuneți că o luați de la capăt?”

  • România - Israel se joacă sâmbătă, 9 septembrie, de la 21:45 (Prima TV). Partida cu Kosovo se dispută marți, 12 septembrie, de la 21:45 (Antena 1). 

Stoper la prima reprezentativă într-o perioadă în care un meci cu Israel însema o formalitate pentru naționala României, Gică Mihali, 57 de ani, propune un discurs optimist în săptămâna ce se anunță a fi decisivă pentru viitorul echipei naționale. Fostul fotbalist de la Dinamo și Guingamp crede că a venit momentul ca actuala generație să aducă o calificare așteptată de microbiști de mai bine de șapte ani.

Transformare radicală » Naționala României nu mai este de Serie B, are 5 jucători în Top 5 campionate
România - Israel
Transformare radicală » Naționala României nu mai este de Serie B, are 5 jucători în Top 5 campionate

Gică Mihali: „Dumnezeu ne-a pus mâna în cap cu grupa asta. E cazul să ne calificăm!”

„Noi trebuie să fim pragmatici. Ascultați-mă puțin! Nimeni n-o să-și amintească peste 3-4 ani că «Vai, ce joc spectaculos am avut», când noi am tot pierdut meciurile. Nu, trebuie să fim pragmatici și să câștigăm 6 puncte cu Israel și Kosovo! Atât! Nu cred că cineva își face acum calcule că ar fi bune 3 puncte, 4 puncte, cred că toți vor două victorii din aceste meciuri.

Dumnezeu ne-a pus mâna în cap și ne-a dat grupa asta. Nici Edi, dacă se ducea el să tragă la sorți, nu cred că se întâmpla să picăm într-o asemenea grupă. Sper că, după atâția ani, să mergem și noi la un campionat european. 

A jucat în perioada de aur a naționalei și are un discurs pentru o generație întreagă: „Până când o să tot spuneți că o luați de la capăt?”
Gică Mihali, în perioada în care se afla în activitate / Sursă foto: Imago Images

[Suntem departe de fotbalul de afară?] Ce să facem? Ăstea sunt posibilitățile noastre astăzi. După fiecare campanie ratată, noi spunem: «Gata, s-a terminat, trebuie să băgăm capul în pământ și s-o luăm de la capăt». Dar până când? Ei trebuie să-și pună așa întrebarea: «Până când o tot luăm de la capăt?» E cazul să ne calificăm și trebuie să facem facem șase puncte acum!”, a declarat Gică Mihai, în exclusivitate pentru GSP.ro

Consider că suntem favoriți în aceste două meciuri. Totuși, să nu ne așteptăm că naționala din Kosovo va fi aceeași care a făcut egal cu noi în tur. Vom întâlni cu totul și cu totul altă echipă!

- Gheorghe Mihali

România - Israel, un meci vital

Clasată pe locul 2 în grupa I, cu 8 puncte, după patru meciuri, în urma marii favorite Elveția, România luptă, practic, cu Israel pentru cel de-al doilea loc care duce la EURO 2024. Cu o victorie sâmbătă, „tricolorii" s-ar distanța la patru puncte de reprezentativa pregătită de Alon Hazan.

„Dragi români, să fim uniți și să-i susținem cu toții pe jucătorii noștri în aceste meciuri ce ne pot duce atât de aproape de calificare. Haideți să demonstrăm că suntem o adevărată echipă și că Luptăm Împreună! Avem nevoie de susținerea voastră și cred cu tărie că pe Arena Națională, cu 50.000 de români în tribună, putem obține orice ne propunem, îndemna selecționerul Edi Iordănescu zilele trecute. 

Lotul României pentru meciurile cu Israel și Kosovo

  • Portari: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)
     
  • Fundași: Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă  (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)
     
  • Mijlocași Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)
     
  • Atacanți: George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

Etapele următoare: Andorra - Belarus, România - Israel, Kosovo - Elveția (9 septembrie), Elveția - Andorra, Israel - Belarus, România - Kosovo (12 septembrie)

VIDEO Edi Iordănescu, declarații înaintea dublei cu Kosovo și Israel: „Depinde doar de noi să continuăm acest parcurs bun și să ducem România din nou la EURO”

Citește și alte știri despre naționala României:

EXCLUSIV Selecţionerul Israelului, Alon Hazan, înainte de duelul de pe Arena Națională: „Vrem să fim noi pe locul 2!”

VIDEO Edi Iordănescu, explicații pentru selecție: „Dacă i-am fi luat și pe ei, ar fi fost surplus”

Naționalei României îi merge bine în septembrie: doar 3 înfrângeri în 19 partide

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (1)
parachioara5
parachioara5  •  04 Septembrie 2023, 20:47

...n avem cum sa ne ferim de infrangere ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează