FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV / VIDEO Declarație de dragoste pentru echipa națională: „Tricoul ăsta îți dă o satisfacție pe care nu ți-l dă niciun alt club, indiferent de mărimea lui”

Articol de - Publicat luni, 25 decembrie 2023 11:00

Gheorghe Popescu (56 de ani) a scris o pagină de istorie importantă pentru fotbalul românesc. De șase ori desemnat „Fotbalistul anului” în România, câștigător al titlului cu Steaua, PSV și Galatasaray, căpitan al Barcelonei și al echipei naționale a României, Gică Popescu primește premiul de „Legendă GSP” în 2023.

- Domnule Popescu, ați sacrificat aproape tot pentru a face performanță. Aveți vreun regret că ați trecut peste anumite momente pe care ați fi vrut să le trăiți?
- Dacă mi-ar spune cineva că aș putea să retrăiesc momentele pe care le-am trăit în fotbal făcând dublul sacrificiilor pe care le-am făcut, într-o secundă aș spune da! Am trăit momente atât de frumoase, momente atât de dulci, atât de însemnate încât aș fi în stare s-o iau de la capăt muncind de trei ori mai mult și sacrificând de patru ori mai mult.

- Cum credeți că vă vede lumea, domnule Popescu, după toți anii de fotbalist cu performanțe notabile?
- Întotdeauna o să mă mândresc cu faptul că am fost căpitanul unuia dintre cele mai importante cluburi din lume, Barcelona. Că am purtat de aproape 40 de ori banderola de căpitan al echipei naționale.

+18 FOTO

- E unul dintre cele mai importante momente din cariera dumneavoastră? 
- Lucru care mă onorează enorm! Pentru mine, echipa națională a reprezentat vitrina de lux a carierei mele. Sunt momentele pe care le-am trăit cel mai intens când am îmbrăcat tricoul echipei naționale și am făcut performanță. Dacă la club ești legat printr-un contract, la echipa națională ești legat cu sufletul. Legat de tricoul echipei naționale, care îți dă o satisfacție pe care nu ți-l dă niciun alt club indiferent de mărimea lui.

- După meciurile memorabile erați ori în cantonamente, ori în drum spre casă. Cum trăiați momentele când vedeați exploziile de bucurie din țară?
- Îmi aduc aminte că la Mondialul din '94, fiecare ședință tehnică pe care o făcea nea Puiu o termina cu imaginile de la manifestările de bucurie de la București. Și era cea mai importantă încărcătură psihică pe care ne-o putea da. Noi întotdeauna am fost legați de public, întotdeauna am jucat pentru public și-am dorit să facem publicul fericit. Legătura pe care am avut-o cu publicul a fost una extraordinară.

Povești din 1994 » "Eram cu tigăile pe stradă de bucurie pentru ei, apoi mă antrenam umăr la umăr"

Citește și:

Gică Popescu, o nouă înțepătură pentru Edi Iordănescu: „Echipa națională nu a arătat atât de bine încât să scoată lumea în stradă”
românia
Gică Popescu, o nouă înțepătură pentru Edi Iordănescu: „Echipa națională nu a arătat atât de bine încât să scoată lumea în stradă”
Singurul șef de club care nu l-a votat deloc pe Hagi + Alegerea neașteptată a lui Charalambous » 10 detalii inedite de la voturile pentru Ancheta GSP 2023
SUPERLATIVE GSP
Singurul șef de club care nu l-a votat deloc pe Hagi + Alegerea neașteptată a lui Charalambous » 10 detalii inedite de la voturile pentru Ancheta GSP 2023

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
dobrin
dobrin  •  25 Decembrie 2023, 16:05
Postat de 1945sv0509 pe 25 Decembrie 2023, 13:25

Despre orice sau oricine se comenteaza la gsp trebuie neaparat sa apara si poza acestui ratat numit ianis.

Vor neaparat sa ne strice sarbatorile cu Ianis, cu Mitica Dragomir, cu Prodanca. Vad ca nu lipseste nici Ivana Knoll, ca sa fie tacamul complet.

1945sv0509
1945sv0509  •  25 Decembrie 2023, 13:25

Despre orice sau oricine se comenteaza la gsp trebuie neaparat sa apara si poza acestui ratat numit ianis.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close