FOTBAL  »  NATIONALA  »  SPECIAL GSP

Gică Popescu, mirat că Mircea Sandu s-a arătat deranjat după declaraţiile sale: "Naşule, te-ai supărat degeaba!"

"Mă ocup de afaceri, dar nu voi ieşi niciodată din fotbal", spune Gică Popescu Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 martie 2011 22:49

Marţi, după realegerea lui Mircea Sandu în Comitetul Executiv UEFA, Gică Popescu a declarat că "e o victorie mare pentru el, dar care contează doar personal. N-o să schimbe fotbalul românesc". Preşedintele FRF s-a simţit ofensat

- L-ai supărat pe Mircea Sandu...
- Oameni buni, opriţi-vă! Dumnezeule, ce am spus eu atît de rău? Ce nu e adevărat în vorbele mele? Am spus că victoria e a lui, dar că nu vom obţine prin realegerea lui Mircea Sandu mai multe calificări la echipa naţională, mai multe calificări la echipa de tineret, nu va creşte nivelul campionatului intern, nu vom avea arbitri mai buni.

"Am băgat vreo 5 milioane de dolari în fotbal"

- Iar preşedintele federaţiei a declarat că milionarii să-şi vadă de-ale lor. Să facă milioane, oricum ei nu mai sînt în fotbal... Te-a deranjat?
- Să facem milioane? Să-l audă Dumnezeu! E un pic răutăcioasă declaraţia, mai ales partea aia că nu mai fac parte din fotbal. Acum, eu ce să-i răspund? Nu-i amintesc de Barcelona sau de cele 115 meciuri pentru echipa naţională. Îi spun însă că "milionarul" care nu mai este în fotbal a băgat între 4 şi 5 milioane de dolari în şcoala de la Craiova şi alţi bani în Chindia Tîrgovişte. Îi amintesc de cele 3 titluri de campioană la juniori ale "Şcolii " şi de cei peste 50 de tineri jucători pe care i-am dat, de-a lungul anilor, echipelor naţionale. Şi îl asigur că, împreună cu oficialităţile locale, vreau să facem o treabă excelentă la Chindia. Dacă ne va lăsa şi federaţia. Deocamdată ni se cam pun beţe-n roate.

"Mă întrebam ce vor jurnaliştii de la mine"

- Nu te-a lăsat indiferent declaraţia...
- M-a surprins. Eu l-am lăudat chiar, sincer, m-am şi bucurat pentru el. Foarte mulţi ani am fost în aceeaşi echipă, cum aş putea uita? I-am dat şi un sms. Poate că l-au şi informat greşit prieteni ai lui sau poate jurnaliştii au interpretat eronat ce am spus, dar la cum îl ştiu, la experienţa lui, trebuia să fie mai atent. S-a supărat degeaba. Plus că, de fapt, eu am şi evitat să mă pronunţ. Cînd au început să sune telefoanele de la ziare şi televiziuni, m-am şi întrebat: "Ce s-o fi întîmplat, frate"? Apoi am văzut ştirea cu el pe site-uri şi am înţeles. Dar mă amuzam că toţi mă sunau pe mine! Am vorbit cu Mediafax, fiindcă am crezut că mă sună altcineva. Şi cu "Evenimentul", pentru că le promisesem oamenilor că le răspund, dar pe altă temă.

- Ai citit povestea cu ce v-a zis Hagi la pauza meciului cu Ţara Galilor, în "Gazeta" de ieri?
- Da. Îmi vine în minte acum alta cu Gică. Eram la antrenament în America, în '94, şi era dilema cu cine puteam pica în "optimi", cu Nigeria sau cu Argentina. Am aflat că era Argentina şi ne cam desumflaserăm. A vorbit Gică: "Îi batem, măi, ascultaţi-mă! Oricum, cădem de pe un cal mare, dar staţi liniştiţi, îi batem!". Vizavi de Cardiff, am intrat pe teren convins că nu vom pierde meciul ăla. Strîngeam din dinţi, cam aşa am simţit, de exemplu, cînd am cîştigat Cupa UEFA cu Galata, la Copenhaga contra lui Arsenal.

"Dacă proiectele mele din business vor merge pe linia de acum, mi-ar fi imposibil să candidez peste 4 ani la şefia FRF"
Gheorghe Popescu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
ando89
ando89  •  24 Martie 2011, 10:17

Gica Popescu este unul dintre putinii fotbalisti care stiu sa-si utilizeze capul si la altceva decat sa dea cu el in minge. Un soi de viitor Tiriac. Si la fel ca acesta, va ajuta sportul romanesc doar cand va fi rost de vreun gheseft...

anamaria2010
anamaria2010  •  24 Martie 2011, 09:33

Cred ca daca nu intervenea presa, nu se atacau asa. Chiar il cred pe Gica Petrescu atunci cand spune ca l-a felicitat, totusi trebuie sa ai grija putin cum faci urarile. Amandoi sunt persoane importante, nici eu n-as fi tacut dupa ce unul a facut declaratii publice prin care as fi fost putin "atacata", daca eram in locul lor. Cearta sau nu, oricum si-au facut reclama aparand in toate ziarele pe tema asta. E interesant interviul cu Gica Petrescu, i-am dat bookmark pe Merita Citit, cred c-o sa fie destul de votat

tm777
tm777  •  24 Martie 2011, 09:06

Bine zis ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează