FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECLARAȚIE

Propunerea cu care vine Gică Popescu pentru revitalizarea naționalei: „Cel puţin am o şansă să sper că în viitor fac o echipă bazată pe talentul copiilor ăstora”

Gică Popescu
Gică Popescu

Articol de - Publicat miercuri, 12 octombrie 2022 12:49 / Actualizat miercuri, 12 octombrie 2022 16:16

Gică Popescu (55 de ani), component al „Generației de Aur” și căpitan al echipei naționale, vine cu o propunere în ceea ce privește prima reprezentativă.

Fostul mare jucător consideră că nucleul echipei naționale ar trebui să fie format din jucătorii care au jucat semifinală de Campionat European U21, în urmă cu 3 ani, sub comanda lui Mirel Rădoi. 

Nu le dă nicio șansă „tricolorilor” în preliminarii: „Elveția și Kosovo se vor alia împotriva voastră! Voi nu vă mai pricepeți la fotbal”
PRELIMINARII EURO 2024
Nu le dă nicio șansă „tricolorilor” în preliminarii: „Elveția și Kosovo se vor alia împotriva voastră! Voi nu vă mai pricepeți la fotbal”

Gică Popescu: „Cel puţin am o şansă să sper că în viitor fac o echipa naţională bazată pe talentul copiilor ăstora”

Gică Popescu crede că trebuie făcută o schimbare radicală la echipa națională.

„Avem un nucleu la echipa naţională de ani de zile şi cu acest nucleu de jucători pierdem orice calificare. Mergem cu acest grup de jucători de ani de zile, nu reuşim să ne calificăm. Atunci de ce mai merg pe mâna lor?! De ce nu rupem pisica să spunem că am încercat cu acelaşi grup, cu acelaşi nucleu şi nu avem performanţe? Poate sunt ghinionişti. Habar nu am ce se întâmplă, dar cu grupul acesta de jucători pierdem orice calificare, am pierdut trei, patru calificări la rând.

Atunci nu trebuie să facem ceva? Hai să rup pisica şi să încerc cu ăştia tineri, cel puţin am o şansă să sper că în viitor fac o echipa naţională bazată pe talentul copiilor ăstora. Pot să încep să câştig, pentru că oricum cei pe care îi tot aduc de cinci, şapte ani de zile nu au succes, poate nu sunt competitivi.

Una e să ai talent şi alta e să fii competitiv. Competitiv înseamnă spirit, înseamnă să fii lider, nu au poate jucătorii acest spirit şi atunci e normal să zici «Băi, dacă tot am pierdut atât, hai să schimbi, să aduc copiii ăştia tineri care au perfomanţa la U21»”, a declarat Gică Popescu, la Orange Sport.

România, grupă accesibilă în preliminariile EURO 2024

Naționala României a fost repartizată în grupa I a preliminariilor pentru Campionatul European ce va avea loc peste doi ani. Din grupa „tricolorilor” mai fac parte Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. 

VIDEO. Promisiunea lui Edward Iordănescu: „Dacă nu se întâmplă, este capăt de drum pentru mine”

Citește și:

Cum crede Alexandru Bourceanu că va arăta naționala Israelului în meciurile cu România: „Va fi una mult mai puternică decât cea cu care am jucat în primăvară”

Basarab Panduru știe motivul pentru care Marius Croitoru a eșuat la Craiova: „Te trezești că dă Bauza cu apărătorile după tine”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (14)
mishu_74
mishu_74  •  14 Octombrie 2022, 23:27

pai vreo 8-9 dintre cei de-atunci sunt in lotul nationalei mari. despre ce vorbeste Popescu?

ervfr
ervfr  •  12 Octombrie 2022, 18:53

Nucleul respectiv nu a progresat ci a regresat. Te rog Gica Popescu numeste unul dintre cei 11 -22 care joaca ceva pe undeva. Redem doar in speranta ca echipa de atunci va putea face fata la nivelul de seniori de acuma. Eu zic sa incercam mai multi jucatori de la Farul. Asta da propunere!!

dobrin
dobrin  •  12 Octombrie 2022, 17:44

Ca sa avem o sansa la calificare in grupa asta usoara, ne trebuie un selectioner care sa scoata apa din piatra seaca, ca Otto Rehhagel. Cu Edi stam linistiti, el n-are treaba cu fotbalul.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează