FOTBAL  »  NATIONALA  »  INTERVIU

Gheorghe Hagi, la 25 de ani de la golul carierei și al unei generații: „Cordoba era bun, dar un portar nu stă la 11 metri!”

foto: eusunt12.ro
foto: eusunt12.ro

Articol de GSP - Publicat vineri, 21 iunie 2019 09:47

Gheorghe Hagi a vorbit într-un interviu EXCLUSIV pentru GSP despre golul magnific înscris la CM 1994, contra Columbiei, în victoria cu 3-1 din primul meci al turneului american.

În minutul 34 al meciului, Hagi a trimis un lob incredibil, din extremitatea stânga a terenului, iar portarul Cordoba, surprins ieșit, nu a avut nicio reacție.

Întrebat de reporterii GSP ce i-ar spune lui Cordoba, dacă l-ar vedea acum, Hagi a răspuns:

„Că prima grijă a unui portar nu e să stea la 11 metri! Asta fiindcă mai găsești câte un jucător ca Hagi, care se uită într-o parte, are ochi și la spate și-ți servește un gol de poveste. Sigur, Cordoba era un portar foarte bun, dar obișnuia să iasă mult în afara porții. L-am analizat înainte, știam ce face, iar eu aveam în cap să-i trag din orice poziție pentru a-l surprinde. Trebuia să încerc, fiindcă era fantastic dacă-l păcăleam, dacă nu, rămânea un șut normal. Nu zicea nimeni nimic. Și lui Stelică i-am dat în acele zile un gol similar!”.

Celelalte goluri ale României cu Columbia au fost marcat de Florin Răducioiu, în minutele 15 și 89, în timp ce pentru sud-americani a înscris Valencia, în minutul 43.

Citește și:

EXCLUSIV Superinterviu cu Gică Hagi: „Generația 1994 era pregătită să ia titlul mondial” + Previziune spectaculoasă pentru Mondialul din 2026 cu Ianis și compania: „E tot în America”

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (2)
montgomerry
montgomerry  •  21 Iunie 2019, 13:15

Cand s-a impartit modestia, Hagi a fost absent. A fost un jucator foarte bun, dar hai sa rememoram cate astfel de goluri a inscris inainte si dupa World Cup 94? In anii 70, Pele recunostea franc, ca cele mai frumoase goluri ale carierei sale au fost cele din suturi intamplatoare. Azi poate ca si Pele spune ca el a marcat numai goluri ,,gandite''. Varsta lasa urme.

ray51
ray51  •  21 Iunie 2019, 11:54

O placere sa revezi (a cata oara?) acest meci. Multumiri acelor minunati tricolori !

Vezi toate comentariile (2)
Comentează