FOTBAL  »  NATIONALA  »  GSP AVERTIZEAZĂ!

În 2 ani naţionala va avea mari probleme de selecţie. Tu ce zici?

Articol de , - Publicat vineri, 04 iulie 2008 00:00

"Daca nu sintem atenti si la jucatorii romani, nationala va avea foarte mult de suferit in 2-3 ani. Vin foarte multi jucatori straini de valori indoielnice", atragea atentia Cornel Dinu, intr-o emisiune EuroShow pe TVR1.

Managerul dinamovist are dreptate! Asistam la disparitia jucatorilor romani din primul 11 al echipelor de top din „Liga lui Mitică” (foto). Ceea ce inseamna ca, in citiva ani, baza de selectie pentru echipa nationala va fi foarte slaba. Pentru ca, in afara citorva cluburi, Steaua, Dinamo, Rapid, CFR sau Poli Timisoara, restul nu pot sustine pregatirea jucatorilor in conditii de performanta.

21 de jucatori romani mai figureaza in primul 11 al echipelor de top din Romania

Iar, din pacate, cluburile mari au o infrastructura proasta si nu-si pot asigura schimbul de generatii. Acestea ar fi principalele motive pentru care se apeleaza la transferuri de jucatori din afara tarii, iar in goana dupa rezultate acceptabile in scurt timp se neglijeaza total viitorul.

26, 3 ani este media de virsta a romanilor titulari la echipele de top din prima liga

Condus de un presedinte, Dumitru Dragomir, demodat si total lipsit de profesionalism, fotbalul din Liga 1 tinde sa scufunde in timp scurt si echipa nationala. Neavind jucatori romani la echipele de top din prima divizie, nu vom mai avea nici transferuri externe, de unde fotbalistii sa vina la lot cu un spirit profesionist si cu o experienta bogata, vezi Mutu sau Chivu, si nu vom mai avea nici minimul garantat de fond de jucatori valorosi in tara.

31 de jucatori straini au semnat in aceasta vara contracte cu echipele din Romania

Primul 11 al celor mai importante echipe din Liga 1

STEAUA: Zapata - Golanski, Radoi, Goian, Emeghara - Nicolita, Ov. Petre, Tiago, Szekely - Dayro Moreno, Arthuro – 5 romani

DINAMO: Lobont - Blay, Moti, Izvoranu, Pulhac - Torje, Ropotan, Cristea, Thiago - Bratu, Danciulescu – 9 romani

RAPID: Andrade - Sapunaru, M. Constantin, Fernandes, Bozovici - Spadacio, Lazar, Julio Cesar, Cesinha - Boya, Joao Paulo – 3 romani

CFR: Stancioiu - Tony, Cadu, Alcantara, Pereira - Prette, Dani, Culio - Trica - Didy, Kone – 2 romani

TIMISOARA: Taborda - V. Badoi, M. Brezinsky, S. Sretenovici, C. Milhazes - A. Abiodun, B. Borbely, Dare Vrsici, Artiom Karamian - G. Bucur, Lukas Magera – 2 romani

Virstele jucatorilor romani care prind “11”-le echipelor de top

La Steaua: Radoi 27 ani, Goian 28 ani, Nicolita 23 ani, Ov. Petre 26 ani, Szekely 25 ani

La Dinamo: Lobont 30 de ani, Moti 24 ani (cu un picior la Lazio), Izvoranu 26 ani, Pulhac 24 ani, Torje 19 ani, Ropotan 22 ani, Cristea 25 ani, Danciulescu 32 ani,Bratu 28 ani,

La Rapid: Sapunaru 24 ani (dorit de FC Porto), M. Constantin 24 ani, Lazar 27 ani

La CFR: Stancioiu 27 ani, Trica 32 ani

La Poli Timisoara: Badoi 33 ani, Bucur 28 ani

Principalii jucatori care evolueaza la echipe de top in strainatate:

Mutu, Chivu, Rat, Cocis, Dica, Daniel Niculae

Topul pe naţiuni al nou veniţilor:

Portughezi (9): Tiago Gomes (Steaua), Fernandes (Rapid), Filipe da Costa, (Poli Timisoara),Taborda (Poli Timisoara), Nuno Viveiros (Poli Iasi), Luis Dias (Gloria Buzau), Diogo Silva (Gloria Bistrita), Jorge Tavares, (Gloria Buzau), Rui Duarte (FC Brasov),

Brazilieni (7): Arthuro (Steaua), Thiago (Dinamo), Spadacio (Rapid), Julio Cesar (Rapid), Alcantara,(CFR Cluj), Rafael dos Santos (Gaz Metan), Eder Bonfim (Poli Timisoara)

 

Argentinieni (5): Oberman (CFR Cluj), Prette (CFR Cluj), Casanave (CFR Cluj), Landa (Unirea Urziceni), Luis Garcia (Poli Timisoara)

Ivorieni (2): Kone (CFR Cluj), Kamara (FC Arges)

Bulgari (2): Genchev (FC Vaslui), Pirgov (CS Otopeni)

Sîrbi (1): Sretenovici (Poli Timisoara)

Uruguayeni (1): Alvaro Pereira (CFR Cluj)

Cehi (1): Magera (Poli Timisoara)

Spanioli (1): Aldana (Poli Timisoara)

Polonezi (1): Kuciak (FC Vaslui)

Croaţi (1): Markovic (FC Vaslui)

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (100)
 •  18 Iulie 2008, 09:45

mizeria au introdus'o, desigur, spalatorii de bani cfr-isti, condusi de insusi 'marele' arpad..toata lumea e entuziasmata de transferurile lor, insa se omite in acest rationament stramt faptul ca pana sa ajunga la 2-3 valori certe, care sa arate fotbal adevarat, cfr a transferat 30-40 jucatori anti-fotbal, imprastiati care pe unde prin tara, pe la echipa a 2-a, sau repatriati cu coada intre picioare. acolo s'a mutat centrul de putere, la spalatoria euro arpad, nu la miliardarii de carton din buc

 •  18 Iulie 2008, 09:20

Nu vad unde e problema? Asa se nasc si la noi talente care vor trebui sa se impuna printre jucatorii straini si asa vor ajunge la nationala numai jucatori intr-adevar buni, rezultati in urma unei selectii la nivelul echipelor de club. Nu ca in cazul actualei nationale cu jucatori ca Florentin Petre sau Banel Nicolita. Oricum Romania la nivelul echipei nationale o sa aibe de suferit in viitor. Nu suntem o natiune puternica ca si Germania, Anglia sau Franta ca sa ne mentinem tot timpul sus.

 •  18 Iulie 2008, 09:01

In urma cu 2 ani parca, atunci cand Becali spunea ca va aduce decat romani la Steaua, toti microbistii si ziaristii lui peste i-au sarit in cap, analize cu Steaua 86 care avea unguri, nemti, vizigoti, mongoli, aiurea, erau romani. Acum veniti cu analize kilometrice ca nationala va avea de suferit! RUSINE!

Vezi toate comentariile (100)
Comentează