FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONAL ARENA

ÎN SFÎRŞIT » Avem stadionul pe care îl aşteptăm de o viaţă

În sfîrşit avem un stadion modern +9   FOTO
În sfîrşit avem un stadion modern

Articol de - Publicat luni, 08 august 2011 00:00 / Actualizat luni, 08 august 2011 00:28

Noaptea în care visul unui stadion ultramodern a devenit palpabil. Nu am aruncat seminţe pe jos, doar am luat baloane ca suvenir
70.000 de imnuri.

[Vezi mai jos fotografii de la stadion!]

După 11 ore cu porţile deschise, numărul celor care au vizitat National Arena a fost mai mare decît capacitatea maximă a stadionului. S-au bucurat de stadion, au cîntat şi au făcut zeci de mii de fotografii, dar au şi regretat că pe gazon nu juca nimeni fotbal.

Ziua şi noaptea porţilor deschise la National Arena, un succes pentru organizatori, dar mai ales pentru bucureşteni. Şi o mică frustrare: "Păcat că nu aţi programat nici un meci aici în seara asta, chiar era gata. Puteaţi să aduceţi Supercupa Italiei, Milan-Inter. Prea e frumos, iar noi ne uităm la terenul gol".

Goana spre tribune
Evenimentul s-a încheiat pe la ora 4:00 în zori, cînd nu prea mai intra nimeni în stadion. Pînă atunci, oamenii de la porţi număraseră cu dispozitive speciale vreo 70.000 de vizitatori care s-au plimbat, au dansat şi chiar au cîntat, promiţînd că vor reveni la meciuri. Primul moment tare, la ora 17:00. Cînd s-au deschis porţile, aproximativ 10.000 de oameni au rupt-o la fugă spre tribune, pe aleile din jur!

Minutul de aur
Punctul de maxim interes s-a produs la ora 20:30, atunci cînd constructorii stadionului au decis să aprindă pentru început luminile de control de pe cupolă. Spectatorii începuseră să aplaude, să strige, să fluiere, să bată din palme. Momentul palpitant urma să aibă loc! Melodia Giannei Nannini şi a lui Edoardo Bennato a început să răsune în cele 120 de difuzoare ultramoderne şi de mare putere de pe stadion.

Imnul Cupei Mondiale din Italia, din 1990, răsuna ca într-o zi de mare meci. A fost momentul cînd peste 50.000 de palme s-au auzit pentru prima dată pe noua arenă. Cele 264 de reflectoare s-au aprins în uralele publicului. Nu era nici Messi, nici Higuain! Bucureştenii erau bucuroşi că au fost martorii unui moment unic. Blitzurile aparatelor sclipeau din toate colţurile!

Jumătate plin!
Pe lîngă bucureşteni şi români din provincie, arena a fost vizitată de olandezi, francezi, englezi, nemţi, ucraineni, unguri şi chiar japonezi sau etiopieni. "E magnific, unic, senzaţional!", au spus la unison aceştia. Punctul de maximă audienţă al zilei s-a înregistrat, conform datelor oferite de Jandameria Bucureşti, între orele 21:00 şi 22:00, atunci cînd peste 20.000 de oameni s-au aflat simultan pe stadion.

Distracţie pe cub
Oamenii din camera de comandă au sesizat repede că oamenii se distrează cînd se văd surprinşi de camerele de supraveghere pe cele patru ecrane uriaşe de deasupra gazonului. Aşa că au făcut un adevărat joc, "măturînd" toate colţurile arenei. Vizitatorii s-au distrat făcînd cu mîna, pozîndu-şi imaginea pe cub sau sărutînd iubitele ceremonios.

Au fost şi oameni trişti
Surprinzător sau nu, toată lumea a fost uimită să observe că şi la ora 23:00, mii de persoane veneau spre stadion. Camerele de supraveghere i-au văzut pe toţi. Nimeni n-a scăpat de cei 100 de "big brotheri" care filmează nonstop. În tribune au fost şi oameni trişti, aruncaţi în scaun şi privind în gol. Îmbrăcaţi în tricourile Craiovei şi Timişoarei. "Sînt trist şi gol prin interior, că o echipă ca Universitatea sau Timişoara nu poate juca pe acest stadion", spunea unul dintre cei prezenţi.

Alţii erau bucuroşi şi ţipau din toţi rărunchii "Rapid", "Steaua" sau "Dinamo", fără să primească replici acide, avînd la ei fulare, steaguri sau tricouri cu însemnele echipelor.

Prima galerie
În miez de noapte oficialii Jandarmeriei făceau un nou anunţ în ceea ce priveşte numărul celor care au vizitat stadionul. 60.000 de persoane, iar în acel moment în stadion se aflau în jur de zece mii, dacă nu şi mai mult. Fiecare era dornic să facă poze sau să filmeze fiecare mişcare.

Un grup de suporteri ai "naţionalei" a vrut să fie prima galerie care scandează mai mult de cîteva minute numele ţării. Aceştia au afişat un steag tricolor uriaş, plus un banner cu numele imnului celor de la Liverpool, "You'll never walk alone!". Un alt tip a afişat mai întîi la tribuna a doua, apoi la peluză, un banner împotriva finanţatorului Stelei, Gigi Becali: "Pleacă, ciobane!".

Ora 4:00, punct final
De la ora 02:00, lumea a început să plece, iar numărul celor care veneau nu mai era aşa de mare. Totuşi, au existat doritori de senzaţional şi din afara Bucureştiului. Turişti care au venit direct de la Gara de Nord, să vadă stadionul pînă la legătura de Suceava. "E fabulos. Nu credeam că am ocazia să-l văd vreodată!", au spus turiştii din Moldova. Pînă la ora 03:30 lumea a continuat să vină, în grupuri mici, iar la ora 04:00 organizatorii au decis să închidă accesul publicului.

Surpriză maximă
După ce stadionul s-a golit, reprezentanţii firmei de curăţenie au avut parte de un lucru nemaiîntîlnit pînă acum, la astfel de manifestări. Pe ici, pe colo găseai cîte un pahar de suc aruncat pe vreun scaun, dar nu exista nici un muc de ţigară sau recipiente de plastic. Stadionul, holurile, aleile, toate arătau impecabil!

"N-am crezut niciodată că o să fie civilizaţi şi românii cînd vin mii de oameni la un astfel de eveniment. Eram pregătiţi ca după concertele din Piaţa Constituţiei, cu foarte mulţi oameni de curăţenie, dar i-am trimis acasă pentru că nu aveau ce să facă", a spus unul dintre reprezentanţii firmei Romprest. Asta înseamnă că, în sfîrşit, şi românii au început să intre în rîndul lumii!

Baloane furate, străzi sugrumate
Toată povestea a avut şi minusuri. Primul, povestit de organizatori: "În jumătate de ceas au dispărut toate baloanele puse de noi pe alei şi în jurul arenei. Oamenii s-au urcat şi pe stîlpii de iluminat să le ia pe cele mai mari". Al doilea, cartierul nu va face faţă afluxului de spectatori veniţi cu maşini. Cel puţin zona străzii Maior Coravu a fost paralizată total ca trafic.

Pregătiţi de probleme
Organizatorii evenimentului "Noapte Albă la National Arena" şi-au luat toate măsurile de siguranţă în cazul producerii unor evenimente neplăcute. Trei maşini de salvare complet utilate aparţinînd Serviciului de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti au stat pe toată durata evenimentului în parcarea stadionului. Acelaşi lucru s-a întîmplat şi cu cei peste 20 de pompieri veniţi special pentru a interveni în cazul producerii unui incendiu în zonă. La finalul evenimentului, nimeni nu a avut nevoie de ajutorul medicilor, iar pompierii au şomat.

Click aici pentru mai multe poze şi pentru video!

CE SPUN FANII pe www.gsp.ro
"Cel mai frumos moment a fost cînd s-a aprins nocturna - toţi au început să ţipe, să fluiere, să chiuie şi să se bucure ca şi cum ar fi intrat echipa naţională pe teren" - Cristian

"Într-adevăr, cu National Arena ne ridicăm la standardele occidentale. Trebuie să demonstrăm şi noi, ca suporteri, că putem atinge acest nivel de civilizaţie" - Bogdan

"Se vede că e un stadion occidental şi sper că pe acesta tot ce se va întîmpla va fi la acelaşi nivel" - Matei

"Este superb stadionul! Părerea mea ar fi ca pe acest stadion să joace doar echipa României, nu Steaua sau Dinamo" - bodi19

"E superb, dar ceea ce e în jurul lui lasă de dorit. Hai să vedem cum intră şi ies aici 50.000 de oameni, pe străvechile străzi ca Maior Coravu" - costi

"Am rămas şocat cînd am intrat pe stadion. Parcă nu ar fi în România. Felicitări tuturor celor care au înţeles nevoia de un stadion naţional modern!" - tzumpilici89

"Adevărul că e un stadion frumos, acum să avem grijă de el şi să nu începem cu tradiţionalele românisme" - emiloprisa

"National Arena a fost pentru bucureşteni ca o femeie pentru un bărbat aflat mult timp în abstinenţă" - vikio

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (31)
visarion
visarion  •  08 August 2011, 17:56

Deci se poate!Se poate sa avem un asemenea stadion,se poate fara seminte,fara brichete si fara incidente!O suta de mii de romani,sarbatorind alaturi de Sorin Oprescu,e cea mai buna recompensa pentru Primarul General

watchmen
watchmen  •  08 August 2011, 17:26

parca erau 100 de mii :)))

li64
li64  •  08 August 2011, 16:33

ÎN SFÎRŞIT » Avem stadionul pe care îl aşteptăm de o viaţă..................din pacate ,in curand nu o sa mai avem fotbal.................

Vezi toate comentariile (31)
Comentează