FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLEMICI LA FRF

Incertitudine în cazul lui Gică Popescu » Naşu': ”Poate candida la şefia FRF!”. Juriştii: ”Nu!”

Gică Popescu așteaptă decizia definitivă în
Gică Popescu așteaptă decizia definitivă în "Dosarul Transferurilor"

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 decembrie 2012 20:21

Statutul FRF stipulează că un candidat la conducerea federaţiei nu trebuie să fi suferit ”o pedeapsă privativă de libertate”. Popescu a primit, deocamdată, 3 ani de detenţie cu suspendare. ”Suspendarea nu anulează ideea privării de libertate”, susţin juriştii.

Gică Popescu a primit recent o condamnare de trei ani cu suspendare în "Dosarul Transferurilor", iar posibila lui candidatură la şefia FRF în 2014 crează deja controverse. Asta dacă decizia va rămîne definitivă şi irevocabilă la Înalta Curte, ultima instanţă care se va pronunţa în acest caz.

Mitică schimbă discursul
Mircea Sandu a punctat în ultima conferinţă de presă că "Popescu va avea dreptul să concureze dacă se va păstra decizia de acum". În schimb, la emisiunea "Contraatac" de la GSP TV, şeful LPF, Dumitru Dragomir a punctat, luni seara, că "Popescu nu va putea candida", dar şi-a modoficat discursul cînd a aflat opinia Naşului: "Ar avea voie să intre în competiţie. Eu îl cred nevinovat în Dosarul Transferurilor".

Sandu: "Doar dacă e închis n-are voie"
De unde bîlbîiala? Statutul FRF (art. 37, al. 3) precizează printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească un candidat la şefia FRF şi pe aceea de a nu fi suferit "condamnări penale privative de libertate". "Asta înseamnă să nu fie închis", a subliniat Mircea Sandu. "În sens juridic, pedeapsa de detenţie cu suspendare echivalează fără dubii cu ideea de privare de libertate, numai că e o modalitate de a fi executată în anumite condiţii restrictive", a punctat un avocat din baroul Bucureşti, confirmat şi de alţi specialişti în domeniu.

"Nu doresc să fac nici un fel de comentariu vizavi de posibila mea candidatură la şefia federaţiei" (Gică Popescu, fost internaţional)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
steaua1986forever
steaua1986forever  •  12 Decembrie 2012, 19:20
Postat de cimpanzeul_visiniu pe 12 Decembrie 2012, 11:12

”Suspendarea” e doar o măsură de bunăvoinţă în cazul unei vinovăţii mai puţin grave a unui nerecidivist. Nu înseamnă ANULAREA pedepsei cu închisoarea. Din punct de vedere juridic Gică Popescu are cazier şi a fost condamnat la închisoare. Naşul şi Mitică ştiu bine asta, vor doar să demonstreze proştilor ce bine intenţionaţi sunt ei.

Corect mai, vezi ca se poate? A fost greu? A durut? Ai reusit sa pui o fraza corect si chiar cu oarecare cunostiinte juridice. Bravo, nu ma asteptam de la o maimuta visinie (nu jignesc rrapidistii, este chiar nick-ul tau). Rationamentul tau este foarte corect, sunt mari sanse sa fie ceva in capul tau (cel din care ma injurai la alte articole)

gicarijakone
gicarijakone  •  12 Decembrie 2012, 12:36

LA BRUTARIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cimpanzeul_visiniu
cimpanzeul_visiniu  •  12 Decembrie 2012, 11:12

”Suspendarea” e doar o măsură de bunăvoinţă în cazul unei vinovăţii mai puţin grave a unui nerecidivist. Nu înseamnă ANULAREA pedepsei cu închisoarea. Din punct de vedere juridic Gică Popescu are cazier şi a fost condamnat la închisoare. Naşul şi Mitică ştiu bine asta, vor doar să demonstreze proştilor ce bine intenţionaţi sunt ei.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează