FOTBAL  »  NATIONALA  »  GAZETA A AFLAT UNDE A PLECAT MUTU!

INCREDIBIL! După meciul cu Serbia, Mutu a plecat ca să petreacă la Novi Sad

Articol de - Publicat marti, 13 octombrie 2009 00:00

Din momentul în care autocarul "tricolorilor" a revenit la hotelul de la Belgrad, nimeni nu l-a mai văzut pe Mutu. "Şi-a strîns lucrurile şi a plecat din cameră fără să spună nimănui", a constatat Răzvan Lucescu.

Gazeta a aflat, din surse din Serbia, că Mutu a plecat cu maşina la Novi Sad, 96 de kilometri de Belgrad, unde s-a alăturat unei sărbători organizate de patronul clubului din localitate, un controversat om de afaceri, cu un proces în derulare pentru meciuri trucate.

Incredibil! După 0-5 cu Serbia, Mutu a fugit din cantonament pentru a ajunge la o petrecere

Party 2. La Novi Sad
"Briliantul" s-a distrat după meci alături de preşedintele clubului Vojvodina, Ratko Buturovici, un personaj cu legături interlope. Şi Răzvan Lucescu fusese invitat!

Mutu n-a ratat nici în Serbia prilejul de a-şi face de cap! Imediat după dezastrul de pe Maracana, 0-5, a plecat pe ascuns din cantonamentul "naţionalei" spre a fi prezent la o petrecere organizată la Novi Sad de preşedintele clubului Vojvodina, Ratko Buturovici! Tipul e un personaj cu largi conexiuni în lumea interlopă!

* Click pe poză pentru varianta mare

Evadare cu Audi
După ce echipa României a ajuns la hotelul "Hyatt", aproape de miezul nopţii, "Briliantul" a urcat în cameră să se schimbe. În rîndul delegaţiei, atmosfera era apăsătoare.

El a coborît însă în grabă şi a părăsit locul de cazare al "tricolorilor" pe o ieşire laterală!  Afară era aşteptat de un Audi negru! Nimeni din conducerea echipei naţionale nu a ştiut nimic de el!

Lucruri strînse în viteză
Petrecerea la care a fost invitat Mutu a avut loc la hotelul "Park" din Novi Sad, la 96 de kilometri de Belgrad. În jurul orei 1:00 dimineaţa, el era deja la destinaţie! S-a întors în zori şi, pe la 7:00, cu circa un ceas şi jumătate înainte de plecarea "tricolorilor" spre Bucureşti, şi-a strîns lucrurile în viteză şi a părăsit Belgradul. Tot cu o limuzină, spre Florenţa!

"Cîtă nesimţire!"
Practic, acesta este unul din motivele pentru care Răzvan Lucescu a decis să îl excludă din echipa naţională şi nu escapada dinaintea meciului, de la Bucureşti. "Incredibil, cîtă nesimţire!", au comentat cei din stafful reprezentativei.

De asemenea, Mutu plăteşte pentru că nu a venit împreună cu restul lotului la Bucureşti şi e bănuit că special a luat cartonaş galben, să nu joace la Piatra Neamţ.

Era pregătită o ofertă pentru Lucescu jr.!
Interesant e că, prin intermediari, chiar selecţionerului Răzvan Lucescu i se lansase propunerea de a merge la party-ul pus la cale de Buturovici! "Parcă mi-a zis cineva după meci de invitaţie, dar atunci eram bulversat şi nici n-am luat în seamă. Abia acum încep să înţeleg despre ce era vorba!", a mărturisit antrenorul.

Jurnaliştii de la Belgrad susţin că omul de afaceri avea de gînd să-i ofere lui Lucescu junior banca tehnică a Vojvodinei, pentru că tocmai se despărţise de "principalul" Dragoslav Stepanovici!

Giovanni Becali a plecat ieri tot la Novi Sad
Culmea coincidenţei e că un alt nume greu din fotbalul românesc şi-a legat ieri traseul de Novi Sad! Este vorba despre Giovanni Becali, care a zburat spre Serbia, fără să se ştie cu exactitate motivul deplasării sale acolo.

De subliniat însă că la Vojvodina evoluează Alin Stoica, bun prieten cu Mutu, ambii jucători fiind reprezentaţi de fraţii Becali.

Buturovici: interlop, arestat, tentative de asasinat
Tipul care l-a invitat pe Mutu la petrecere, Ratko Buturovici, supranumit şi Bata Kankan, are 53 de ani şi este unul dintre cei mai controversaţi indivizi din ţara vecină. Este un apropiat al fostului preşedinte şi prim-ministru din Muntenegru, Milo Djukanovici, iar în Serbia derulează numeroase afaceri: hoteluri, restaurante, închirieri de maşini, agenţii de pază şi securitate. În ianuarie 2008 a fost arestat pentru mită dată unor arbitri în campionatul plav. A obţinut ulterior eliberarea, dar procesul penal este acum în derulare. Înainte de a prelua, în 2006, preşedinţia la Vojvodina, a patronat clubul de baschet PAOK Salonic, fiind o perioadă şi şeful federaţiei de box din Muntenegru. Împotriva lui au existat două tentative de asasinat, ambele dejucate.

Credea că-l "face" pe Mourinho
Mutu a mai furnizat un episod incredibil pe vremea cînd era la Chelsea. "Vezi că ai probleme cu drogurile, ai grijă", i-a spus Jose Mourinho, antrenorul său de atunci, de faţă cu fraţii Becali. Era înainte ca scandalul să izbucnească şi s-a spus că Mourinho încerca să îl ajute, să îl pună în gardă. La finalul discuţiei, Mutu s-a întors către impresarii săi şi i-a lăsat cu gura căscată spunînd despre antrenorul său: "Să vezi ce meciuri o să aibă ăsta cu mine!". Chiar credea că îl va domina pe Mourinho.

Video comment
În urma dezastrului din Serbia, unde "tricolorii" au fost învişi de plavi cu 5-0, dar şi ţinînd cont de evoluţia slabă a lui Mutu, Gazeta a lansat propunerea de a retrage tricoul cu numărul 10 de la "naţională". La scurt timp, 70% dintre vizitatori au votat în favoarea acestei provocări. Începînd de ieri, gsp.ro a lansat o alternativă inedită pentru vizitatorii site-ului. Aceştia pot posta un mesaj video în care îşi pot exprima părerea cu privire la acest subiect. Primul a fost utilizatorul "Nick", care a cîştigat şi un DVD cu cele mai bune momente ale lui Hagi. Pentru a putea posta un mesaj video nu aveţi nevoie decît de o cameră web şi un microfon.

"Nu sînt antrenor de club să dau jucători afară, eu doar observ şi trag concluzii. Eu pot să înţeleg că am jucători de caracter sau oameni care se pun pe ei înaintea interesului «naţionalei»"
Răzvan Lucescu, selecţioner România

"Fiecare jucător are dreptul să-şi petreacă timpul liber cum vrea el. Totuşi, fiind la echipa naţională, trebuie să ai grijă"
Mirel Rădoi, fundaş România

"Mutu m-a dezamăgit"
Răzavn Lucescu

"Mutu trebuie să-şi pună o întrebare: doreşte sau nu să mai reprezinte România? Trebuie să aibă o responsabilitate, pentru că este un exemplu pentru ceilalţi"

"Dacă Mutu nu-şi va schimba comportamentul, «naţionala» ar trebui reconstruită fără el. Dar dacă îşi va modifica atitudinea, se poate întoarce la lot"

"Arbitrul Kapitanis a făcut totul ca Serbia să cîştige. Ne-a dat cartonaşe aiurea. N-a fost ofsaid la Mutu, a fost penalty la Marica. Federaţia ar trebui să facă un protest oficial"
Mircea Lucescu, fost selecţioner

"Nu prestaţia lui Mutu m-a deranjat, ci atitudinea lui. După meci a plecat fără să anunţe pe nimeni. E anormal. E o dovadă că nu ia în serios «naţionala» şi asta mă pune pe gînduri"

"Vîrsta nu e un impediment ca Mutu să mai joace şi viitoarele preliminarii. Am vorbit cu el. Mi-a zis că era supărat, dar nu e un motiv să pleci de la echipă fără să-ţi iei «la revedere»"

"Vor fi consecinţe! Vom analiza şi vom decide dacă există viitor cu unul sau altul la echipa naţională. Nu ne permitem să ne bazăm doar pe Mutu"
Ionuţ Lupescu, director general FRF

 

 

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (270)
 •  15 Octombrie 2009, 13:31

da, da, si sa ii aducem permanent pe ovidiu petre, cocis, codrea, ....

 •  15 Octombrie 2009, 01:04

m-am uitat de 1 milion de ori la video si se vede clar la secunda 11-12 gazonul de afara, se vede foarte foarte putin dar se vede si acea lumina nu are cum sa fie decat de la soare! deci afara era ziua! asta e inca o bazaconie a presei care vrea cu orice pret audienta! demonstrati ca e ora 1.00AM sau cat ati spus ca e... eu nu va cred! pacat ca va cred altii!!

 •  15 Octombrie 2009, 00:42

e inacceptabil ce a facut mutu ! dupa ce ca nu joaca nimic pentru nationala, se mai da si accidentat la fiecare meci sau daca vine se prosteste... rusine.... sunt de accord cu retragerea numarului 10 de la nationala... momentan nimeni nu il merita... oricum si alcatuirea echipei lasa de dorit...numai rapidisti si brasoveni... ma mir ca nu-l ia pe pancu sau pe perja aia jucatori =)) oricum la capitolul + intra bucur si apostol care joaca foarte bine si exact

Vezi toate comentariile (270)
Comentează