FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANTRENORI

Interes uriaş » Nume importante ale fotbalului românesc vor să antreneze naţionalele de juniori!

Articol de - Publicat luni, 30 iunie 2014 00:00 / Actualizat luni, 13 octombrie 2014 19:07

Antrenori cu nume s-au înghesuit să-şi depună CV-urile pentru loturile naţionale de tineret şi de juniori. Cel mai titrat e Ţiţi Dumitriu, cîştigător a 7 trofee cu Steaua, iar Viorel Moldovan vrea şi el la U21


Chiar e concurenţă pentru loturile de juniori şi de tineret! Federaţia a avut ideea de a scoate la concurs posturile de antrenori ai selecţionatelor U14, U15, U17, U18 şi U21 şi a primit 131 de CV-uri! FRF are de triat dintre nume cunoscute: Viorel Moldovan, Ionuţ Chirilă, Ionuţ Badea, Ovidiu Stîngă au antrenat inclusiv în Liga 1 şi acum speră să prindă un post de antrenor al tineretului!

Are 7 trofee, dar vrea să lucreze cu copii!
Moldovan a promovat cu Rapid, dar giuleştenii au şanse minime să ia la TAS licenţa pentru Liga 1, aşa că Vio a aplicat şi el în concursul organizat de Federaţie. Chirilă şi Badea au fost luaţi în calcul în ultimii ani pentru conducerea tehnică a Stelei. Pe primul, Reghecampf l-a propus drept înlocuitor al lui, în vreme ce Badea îi atrăsese atenţia lui Becali, care îl vedea "tobă de fotbal!". Cel mai consistent CV de antrenor e al lui Ţiţi Dumitriu. El a cîştigat patru titluri de campion, două Cupe ale României şi o Supercupă cu Steaua, pe care a condus-o şi în două campanii din Champions League!

Claugol şi Falemi!
Concurenţi sînt şi foşti fotbalişti importanţi, lipsiţi însă de experienţă ca antrenori. Claudiu Niculescu şi Nana Falemi sînt în această situaţie. Au aplicat şi străini, dar nici unul cu un background impresionant în fotbal. Un nume tare apare şi pe lista celor interesaţi să lucreze cu tinerii goalkeeperi: Cornel Cernea. El a apărat poarta Stelei între 2005 şi 2009. În 2006, a făcut meciul carierei pe Santiago Bernabeu. S-a descurcat formidabil împotriva lui Real Madrid şi a cedat numai la o gafă a lui Bănel Nicoliţă, care a stabilit rezultatul cu un autogol, 1-0 pentru madrileni.


Cresc salariile
Federaţia a pierdut recent cîţiva antrenori ai "naţionalelor" mici. Costel Gâlcă şi Dumitru Uzunea au trecut la Steaua, iar Bogdan Stelea, selecţionerul U21, a acceptat oferta lui Hagi şi a devenit antrenorul Viitorului. Federaţia plătea antrenorii de la U14, U15 şi U17 cu sume între o mie şi două mii de euro lunar. Ca să atragă nume mai importante, FRF a anunţat că plănuieşte să mărească salariile şi bonusurile.


2.000 de antrenori români există în momentul de faţă, dintre care jumătate au ieşit din circuit, în general din cauza vîrstei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
buratinos
buratinos  •  30 Iunie 2014, 17:42

Cum este cu sansele alea 'minime"?

redknapp
redknapp  •  30 Iunie 2014, 16:38

Rapid are sanse minime... Iar ati facut comentarii neacoperite... Uite ca azi Rapidul a luat licenta.

supersolo
supersolo  •  30 Iunie 2014, 12:23
Postat de bamse1901 pe 30 Iunie 2014, 11:12

asta pt ca e mai frumos si teoretic mai usor sa lucrezi cu copii

Crezi? Pai la cate minusuri au juniorii cand ajung la seniori.....e clar ca e frumos sa lucrezi cu copii...iar pe plan international se vede diferenta in pregatire ....

Vezi toate comentariile (4)
Comentează