FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICAL / ROMÂNIA - CHILE 3-2

INTERVIU EXCLUSIV » Sergiu Hanca după primul meci ca titular în națională: "L-am lovit puțin pe Alexis, dar la final am făcut schimb de tricouri!"

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2017 09:00

Sergiu Hanca, 25 de ani, a fost lăudat de Christoph Daum după meciul cu Polonia și a fost unul dintre cei mai buni jucători ai României în "amicalul" cu Chile, 3-2.

Mijlocașul dinamovist a vorbit pentru GSP.ro despre ce înseamnă să joci împotriva unor fotbaliști de talia lui Alexis Sanchez sau Arturo Vidal, despre presiunea din jurul echipei naționale și despre planurile sale de viitor, legate de Dinamo.

- Sergiu, după înfrângerea cu Polonia, scor 1-3, "selecționerul" Daum a declarat că tu și Tătărușanu ați fost cei mai buni jucători, iar după victoria din "amicalul" cu Chile, scor 3-2, ai fost ales de suporteri al doilea cel mai bun jucător, după Nicușor Stanciu. Cum te simți?
- Mă bucură enorm faptul că și la meciul cu Chile am avut o evoluție apreciată. Vă dați seama că sunt fericit, dar perfect era dacă învingeam și Polonia. Din momentul în care am fost convocat la echipa națională pentru prima oară am visat încontinuu la momentul în care voi debuta. Din păcate, acest lucru s-a întâmplat la 3-1 pentru Polonia. Chiar și așa, am intrat pe teren cu gândul să dau totul pentru țara mea. Visam să înscriu la debut, mi-am dorit foarte mult asta și chiar am fost la un pas să reușesc. Dacă mingea sărea puțin mai sus, mi se îndeplinea și acest vis.

- Ai avut emoții împotriva unor fotbaliști ca Alexis Sanchez și Arturo Vidal?
- Sincer să fiu, nu am avut nicio emoție. Sunt jucători imenși ai fotbalului mondial, i-am urmărit multă vreme, știam foarte multe despre jocul lor. Mai ales despre Alexis Sanchez, pentru că mie îmi place foarte mult Arsenal și stilul de joc al lui Alexis. Chiar și așa, nu m-am uitat nicio secundă la numele de pe tricourile lor.

1.250.000 €valorează Hanca, fiind cel mai bine cotat jucător al lui Dinamo

- La un moment dat, Alexis a schimbat partea și tu te-ai trezit față în față cu Vidal. Care a fost un adversar mai dificil dintre cei doi?
- Și Vidal e foarte, foarte bun, dar pe mine m-a impresionat în mod special Alexis. Este un jucător de talie mondială, impecabil. Are o forță incredibilă și o viteză remarcabilă. Când vrea să accelereze, nu mai poate fi oprit de nimeni, dar chiar și așa de două, trei ori l-am cam lovit când l-am prins la minge (râde).

- Și?
- Asta m-a impresionat! Nu a zis nimic și a continuat să joace! Mi-a plăcut acest lucru și cred că asta vorbește foarte mult despre mentalitatea de învingător pe care o are un asemenea fotbalist. Nu e genul care să încerce să instige sau să facă scandal dacă este incomodat. E foarte fair-play. A fost o mare plăcere să joc împotriva lui. La sfârșit am făcut schimb de tricouri cu el, deci am ceva care să-mi aducă aminte de duelul cu unul dintre fotbaliștii mei preferați. A fost foarte frumos să joc de la egal la egal contra lui.

- Echipa națională e foarte criticată în ultima perioadă. Și Daum la fel. Pe bună dreptate?
- Am trecut prin momente foarte grele, lipsa susținerii suporterilor și a presei și-a făcut simțită prezența, dar noi am rămas un grup unit. Cred că nu ar trebuie să căutăm vinovați ci să lucrăm mai mult la mentalitatea noastră.

79 este minutul
în care Hanca a debutat la "națională", înlocuindu-l pe R. Marin în meciul cu Polonia

- La ce te referi?
- Mi-ar plăcea ca noi, românii, să fim mai pozitivi și mai optimiști când vine vorba de încrederea în fotbalistul român care vine la echipa națională. Avem fotbaliști cu adevărată calitate. Domnul Daum e un profesionist desăvârșit și dedicat sută la sută acestui proiect al fotbaului românesc.

- Atunci care e problema? De ce nu vin rezultatele?
- O problemă ar putea fi lipsa de încredere în forțele proprii. Poate și noi, jucătorii, ar trebui să lucrăm mai mult la mentalitate, e adevărat. Oricum, consider că trebuie să avem răbdare, pentru că lucrurile frumoase și mărețe nu se pot face peste noapte.

- Ce urmează pentru tine acum?
- Mister Contra mi-a dat câteva zile libere după meciurile echipei naționale și am să plec la Roma cu soția mea, iar pe 20 iunie am să merg în cantonamentul lui Dinamo din Slovenia.

11 goluri
și 13 assist-uri în 38 de meciuri a reușit Hanca pentru Dinamo în sezonul recent încheiat, în toate competițiile, fiind cel mai eficient jucător din lotul "câinilor"

- Situația ta de la Dinamo care mai e? Te transferi vara asta?
- Tot ce vreau momentan este să mă relaxez în vacanță. Vin după un sezon foarte lung și foarte epuizant. Cum am spus, pe 20 plec în cantonament și am să mă duc cu gândul să dau 110% pentru Dinamo. Dacă va fi vorba de vreo ofertă, atunci ne vom așeza la masă și vom discuta. Dacă nu, rămân concentrat pe ce am de făcut la Dinamo.

- Trebuie să te întreb totuși și cum e posibil ca în 2016 să fii rezervă la ASA, iar în 2017 să fii cel mai bun om al lui Dinamo și să îi învingi cu echipa națională pe Alexis Sanchez și pe Arturo Vidal?
- Sunt multe elemente care au contat decisiv în schimbarea mea. În primul rând mi-am schimbat mentalitatea, stilul de viață și am muncit de zece ori mai mult, pentru că de data asta am simțit cu adevărat că am pentru ce și că sunt apreciat dacă performez. Pe partea fizică am muncit foarte mult suplimentar cu antrenorul meu personal Sasha Calisthenic. Iar un aspect foarte important și deloc de neglijat este lucrul mental. Am lucrat cu o echipă de "mental coaching" formată din Cristi Fogarassy, Cristian Fota și Octavian Grozea. A contat extrem de mult acest aspect, pentru că așa cum spuneai si tu, am venit în Ștefan cel Mare din postura de jucător de rezervă la Târgu Mureș, iar presiunea de la Dinamo și din București este una mare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
jim_raynor
jim_raynor  •  15 Iunie 2017, 15:43

Felicitari Sergiu! Mult succes in continuare!

redbuldog
redbuldog  •  15 Iunie 2017, 13:54

Bravos Sergiule!O gandire matura,care reflecta si evolutiile tale pe teren, daca am mai avea 3-4 fotbalisti cu asemenea mental,rezultatele ar fi cu totul altele ca si performantele..!Succes in continuare si bafta la un transfer care sa te bucure ,impreuna cu familia ta!

1745flo
1745flo  •  15 Iunie 2017, 13:20

Profesioniștii nu se pierd in amănunte!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează