FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - GRECIA, MÎINE 21:00, ANTENA 1, LIVETEXT GSP.RO

INTERVIU Lupu pentru GSP.ro: ”Piţi va face echipa ca la ruletă, poate-i iese royală! Se termină 1-1”

Articol de - Publicat luni, 18 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 18 noiembrie 2013 19:11

Dănuţ Lupu, 46 de ani, a mărturisit într-un interviu acordat gsp.ro că nu vrea să fie nihilist în ceea ce priveşte echipa naţională şi returul cu Grecia, de mîine seară, dar jucătorii primei reprezentative nu-i oferă doza de încredere necesară.

- Domnule Lupu, cît la sută credeţi că mai avem şanse să ajungem la Mondialul de anul viitor?
- Nu cred că există vreun român care nu şi-ar dori să mergem la Rio, dar după ce-am văzut vineri seară, n-avem prea multe şanse, aşa că nu-mi fac iluzii. Dar speranţa moare ultima, iar fotbalul e imprevizibil.

- De ce nu sînteţi optimist?
- Realist, privind meciurile din ultimii doi ani ale "naţionalei", speranţele sînt minime. Iar dacă Piţi a făcut o echipă defensivă la Atena şi-am luat trei goluri, ce mai e de zis?! Şi mai e o mare problemă.

"N-avem jucători de valoare"

- Care ar fi aceea?
- Dacă echipa naţională a ajuns să se plîngă că are indisponibil un fundaş central, am ajuns de rîsul lumii! Mă refer la accidentarea lui Chiricheş din tur. Păi, ce? Decide stoperul un meci?

- De ce n-aveţi încredere în norocul lui Piţurcă? Mai ales că a fost mereu scoasă în faţă chestia aceasta, cu şansa lui Piţurcă.
- Rezultatele selecţionerului nu recomandă la încredere. Va face echipe de marţi după gura lumii. Mai exact, ca la ruletă, la ciupeală. Dacă prinde royală, va fi erou, dacă rămîne la doi şeptari, pierdem calificarea, oricum nu avea obiectiv calificarea la Mondialul ăsta.

"Ruşine! Ne rugăm de Eric şi de Tembo să-i facem români"

- Poate va fi curajos pe Naţional Arena.

- Hai, domne! Cred că va juca pe atac, dăm gol, apoi ne prind ăia pe contraatac şi se termină 1-1. Ascultă la mine, ăsta e scorul! Pînă la urmă, Piţi n-are nici lot, jucători care să-l ajute. Asta e valoarea fotbalului românesc, ce să căutăm în Brazilia... Ce, crezi că jucăm în fiecare seară cu Ungaria? Maghiarii erau veniţi de la nuntă.

- Ar fi o idee să naturalizăm străini?
- Am ajuns de rîsul rîşilor dacă ne rugăm să-i facem români pe Eric şi pe băiatul ăla de Astra. Pe bune. Sper să mă înşel marţi seara şi să batem 3-0, însă nu-mi fac iluzii.


"Tănase va rămîne toată viaţa speranţă, nu pricep ce are Piţurcă împotriva lui Maxim. Nu sînt sigur că-l bagă pe Maxim titular, la retur"
Dănuţ Lupu, fost internaţional

"Ca antrenor, Piţi nu mai poate face nimic acum, totul depinde de determinarea jucătorilor. Dar băieţii mi-au demonstrat că n-au chef să meargă în Brazilia"
Dănuţ Lupu, fost internaţional

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (26)
mimnea
mimnea  •  19 Noiembrie 2013, 16:38

nu stiu cata vina are Piturca la alcatuirea echipei,dar nu avem nici valori care sa spui ca ai de unde alege asa ca ,aceasta ne este valoarea ce sa ne mai ascundem dupa deget

reddogsv
reddogsv  •  19 Noiembrie 2013, 08:37

De multe ori Lupu bate campii datorita datorita concentratiei de alcool pur in aerul expirat dar de de data asta are mare dreptate! Cea mai buna analiza pe care am vazut-o pana acum! Tare mi-as dori si eu sa nu aiba dreptate!

dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  19 Noiembrie 2013, 07:47

Hai Romania!!!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează