FOTBAL  »  NATIONALA  »  SCANDAL

Ionuţ Lupescu face lumină în scandalul jucătorilor de la naţională folosiţi pentru marketing: "Astea sînt acuzaţii de copii naivi, serios!”

Lupescu e director tehnic la UEFA, în timp ce Rădoi e fotbalist în Emirate, la Al-Ahly, fiind antrenat de Olăroiu
Lupescu e director tehnic la UEFA, în timp ce Rădoi e fotbalist în Emirate, la Al-Ahly, fiind antrenat de Olăroiu

Articol de - Publicat marti, 22 iulie 2014 00:00 / Actualizat luni, 21 iulie 2014 23:21

Fostul director al FRF îl pune la punct pe Mirel, care a acuzat politica acordării primelor la naţională. "Spune numai prostii" a fost reacţia Kaiserului, după care l-a atacat şi ca fotbalist pe Mirel: "Din păcate, dacă azi Răzvan Lucescu nu mai e selecţioner e şi din cauza prestaţiilor lui Rădoi".

Dezvăluirile şi acuzaţiile pe care Mirel Rădoi le-a făcut săptămîna trecută cu privire la modul în care jucătorii echipei naţionale erau trataţi şi remuneraţi l-au determinat pe Ionuţ Lupescu să-l contreze dur pe fostul căpitan al Stelei. Într-un interviu exclusiv oferit ieri pentru DolceSport, Lupescu a reacţionat cînd a fost întrebat despre Rădoi: "Mi se pare că îmi irosesc timpul fiind nevoit să discut despre Rădoi. Serios, chiar e pierdere de vreme, cu tot respectul pentru el ca jucător".

Lupescu a trecut apoi la argumente: "Piţurcă poate să confirme, exista un regulament pe care l-am stabilit cu antrenorul la începutul preliminariilor, în care se specifica în mod clar cu cît va fi plătit fiecare fotbalist în funcţie de minute şi meciuri. Apoi, antrenorii au făcut lista, au stabilit sumele şi sumele le-am virat noi. Cine spune altceva afirmă o mare prostie, oricum se spun foarte multe prostii".

Fostul director al FRF s-a referit şi la acuzaţia lui Rădoi că "noi trebuia să fim măscărici pe la acţiunile lor de marketing, iar banii îi luau ei".

"Astea sînt acuzaţii de copii naivi, serios! Nu înţelegeţi că toate lucrurile au fost stabilite de la început? Dar de ce nu spune că le-am oferit pentru anumite puncte o anumită sumă de bani, dar nici punctele alea n-au fost în stare să le ia, noi ce să facem mai mult? Eu însă îmi aduc aminte şi de alte lucruri. De exemplu, pot să spun că, din păcate, Răzvan Lucescu poate nu mai e azi antrenor la naţională şi din cauza prestaţiilor lui Mirel Rădoi", a adăugat Lupescu.

E împotriva reducerii de echipe
Lupescu a spus ieri că nu vede ca pe un semn bun faptul că din 2015-2016 prima ligă va avea numai 14 echipe. "S-a greşit votîndu-se aşa ceva. A contat exclusiv criteriul financiar? Păi, dacă s-a ajuns ca numai acest criteriu să decidă înseamnă că există o gravă problemă de dezvoltare în fotbalul românesc. Imaginaţi-vă, s-au pierdut 100 de locuri de muncă pentru fotbalişti la Liga 1. Asta nu spune nimeni, nu i se pare nimănui că nu e în regulă?", a declarat Lupescu.

"Ce a spus Mirel, că unii federali jucau table în deplasări, e adevărat, asta da! Chiar eu am avut conflict cu preşedintele Ligii, i-am spus direct că nu e frumos ce face cînd am mers în turneul din America, eu chiar n-am permis astfel de lucruri" (Ionuţ Lupescu)

"Vreţi să vă spun ce sumă aveau promisă jucătorii pentru calificare în acea campanie? La meciul cu Olanda, la fel, vreţi? Nici n-are rost să mai spun. O sumă foarte mare, credeţi-mă, problema e că trebuie să şi poţi să iei banii, adică să realizezi obiectivul" (Ionuţ Lupescu)

"Grupa în preliminariile Euro 2016 e accesibilă. Dacă nici în acest sistem nu ne calificăm, atunci înseamnă că... Plus că eu consider că nu doar acesta ar trebui să fie obiectivul, să mergem la turneul final, ci ceea ce vom face şi acolo" (Ionuţ Lupescu)

"Nu sînt de acord cu ce a făcut FRF, care a solicitat CV-uri pentru antrenorii loturilor de juniori. Nu e normal pentru că eu, ca antrenor, am plătit deja o sumă de bani atunci cînd am luat licenţa Pro şi nu văd de ce ar fi trebuit să mai fiu nevoit să dau încă un examen" (Ionuţ Lupescu, la DolceSport)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
helioglobalus
helioglobalus  •  22 Iulie 2014, 18:28

fotbalul românesc e plin de bovine, dar Lupescu e una monumentală!

smdb
smdb  •  22 Iulie 2014, 11:14

"Problema e că trebuie să şi poţi să iei banii, adică să realizezi obiectivul". Serios?! Nasu si ceata lui de paraziti ce obiectiv au realizat dupa campania de calificare pentru Brazilia?! Ca primele le-au luat. Nesimtitule!Altceva, cand cineva iti cere CV-ul, asta nu inseamna ca dai examen, ratatule!!! Poti face 100 de scoli, dar mai trebuie sa si profesezi si sa ai rezultate ca sa fii candidatul ideal pentru o pozitie, distrusule! Ce explicatii demne de politicieni nesimtiti: "Nu înţelegeţi că toate lucrurile au fost stabilite de la început?" Aaa, hotiile au fost stabilite de la incepu, aaa, ok, atunci e in regula, daca furtul nesimtit e stabilit si planificat atunci e

paul.o.53
paul.o.53  •  22 Iulie 2014, 10:42

Lupescu : "Piţurcă poate să confirme, exista un regulament pe care l-am stabilit cu antrenorul la începutul preliminariilor, în care se specifica în mod clar cu cît va fi plătit fiecare fotbalist în funcţie de minute şi meciuri. Apoi, antrenorii au făcut lista, au stabilit sumele şi sumele le-am virat noi." Ce sa intelegem ? ca Sandu . Lupescu si Piturca au facut listele fara a discuta si cu jucatorii si atunci nu m-ar mira daca Radoi ar avea dreptate cand spune ca cei din conducere care jucau table si-au tras prime de 100.000 euro. Din cate stiu, la alte nationale capitanul si jucatorii "seniori" trateaza primele de joc si cum se imparte fondul total alocat intre jucat

Vezi toate comentariile (5)
Comentează