FOTBAL  »  NATIONALA  »  ALEGERI FRF

Ionuț Lupescu începe campania pentru șefia FRF: "E lipsă de pricepere când ai 4 selecționeri în 4 ani"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 19:29

Ionuț Lupescu și-a anunțat deja candidatura la alegerile pentru șefia FRF, care vor avea loc pe 18 aprilie. Într-un interviu la TV Telejkom Sport, Lupescu a discutat despre mai multe teme de interes legate de Federație.

 ...despre implicarea politicului la alegeri: "Nu cred că politicul se va implica în alegeri. Cred că lumea sportului ar trebui să îi atragă ca parteneri pe cei din politic. Ministerul Educației te poate ajuta. Poate introduce în școli fotbalul în masă. Doar ei te pot ajuta, prin pârghiiile pe care le au. AJF-urile trebuie să fie ajutate. Initițiativa trebuie să vină de la noi.

Noi trebuie să atragem partenerii și politicul în proiecte de dezvoltare. Ei sigur așteaptă asta, sunt convins. Nimeni nu are instrumentele necesare. Nu pot garanta, dar am venit să lupt pentru asta. E ușor să stai acolo și să spui că nu se face nimic. Așa se distruge sportul"

...despre selecționer: "Când ai 4 selecționeri în 4 ani e clar o lipsă de continuitate, de pricepere. Trebuie să plătești milioane de euro ca să îi dai afară. Eu nu pot să fiu împotriva străinilor, am muncit prea mult timp acolo. Cred cu tărie că sunt antrenori care pot fi selecționeri. Tu dai în propria ta școală?!"

...despre bugetul FRF: "Cunosc foarte bine încasările Federației. Peste 75 la sută din buget vine de la UEFA. Mai vin și din sponsorizări, sunt banii din bilete. La Congresul de anul trecut din Finlanda, pentru că am avut mai multe meciuri, am avut un excedent la încasări. Conducerea a dat un milion de euro tuturor celor 55 de Federații de fotbal din Europa. Cu banii ăștia puteai să ajuți copiii, să ridici ligile de fotbal inferioare"

...despre arbitraj: Îl cunosc pe Kyros Vassaras, președintele CCA. E un tip foarte implicat. E un lucru bun. Nu cred că avem mari probleme de arbitraj. Cred că lucrurile au fost mult mai rele în trecut. Ar putea să ajute arbitrajul românesc. Nu am luat încă o hotărâre în privința CCA"

a răspuns acuzelor lui burleanu

Răzvan Burleanu, actualul președinte al FRF, a afirmat că e o diferență vizibilă între măsurile luate în mandatul său și ce s-a întâmplat în perioada în care Lupescu a lucrat alături de Mircea Sandu la Federație.

"Când am fost eu acolo ne-am calificat cu naționala U17 la turneul final, am adus turneul final U19 la București. Finala Europa League s-a jucat aici. Ne-am calificat la EURO 2008. Cred că am avut un cuvânt de spus ca Bucureștiul să fie unul dintre cele 12 orașe care participă la euro 2020. Am creat și finanțat fotbalul feminin. Futsalul la fel. În România se uită totul. Nu mai e respect pentru ce s-a făcut. Trebuie să venim la valorile care ne definesc", a mai declarat Ionuț Lupescu pentru sursa citată.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează