FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Iordănescu parcă a lucrat împotriva naționalei: 6 decizii incredibile care i-au bulversat pe ”tricolori” și au dinamitat atmosfera înainte de EURO. "Băieții sunt pur și simplu măcinați"

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 31 mai 2016 14:00

Mai sunt doar 10 zile până la debutul la Campionatul European, însă atmosfera din lotul naționalei României e tot mai tensionată. Gazeta Sporturilor prezintă azi în ediția tipărită  șase decizii controversate luate de Anghel Iordănescu înaintea EURO și care au stricat atmosfera în vestiarul tricolorilor.

"E o stare foarte tensionată în grup, în ciuda semnalelor publice care se dau dinspre reprezentativă. Băieții sunt pur și simplu tracasați și măcinați de atmosfera haotică indusă de selecționer", confirmă surse de la națională. Există cel puțin șase episoade care au creat confuzie printre internaționali.

1. Eliminarea peste noapte a staff-ului medical
Scoaterea abruptă din schemă a medicului Pompiliu Popescu și a masorilor a fost una dintre hotărârile care au produs valuri în interior. "Masorii au fost îndemnați să colaboreze cu Burleanu și Bodescu pentru a da informații dinspre jucători, dar au refuzat. Inclusiv pentru asta i-au dat afară", explica fostul doctor al naționalei în primele zile de conflict.

"Una dintre persoanele rămase în staff a cedat. E un om pe care l-am ajutat enorm cu toții. Acum s-a lepădat peste noapte de vechii colegi și ne vorbește foarte urât, inclusiv în fața jucătorilor, care ne spun că nu le vine nici lor să creadă cum se comportă. Raportează la administrație tot ce discutam împreună la masă în urmă cu doar câteva săptămâni", spune Ghiță Păcurariu, ex-masor al reprezentativei.

"Mai discut cu jucătorii și mi se mai plâng de ceea ce se întâmplă acum. Sunt bulversați de povestea cu stafful medical, fiindcă exista o anume atmosferă, o ciclicitate, niște tabieturi care acum au fost rupte peste noapte", explică și Victor Hexan, alt fost masor. El sugerează că mutarea respectivă a născut o stare de disconfort fizic și mental printre fotbaliști.

2. Schimbarea bâlbâită a căpitanului

Iordănescu și Burleanu nu s-au pus nici acum de acord asupra modului în care s-a ajuns ca, înainte de Euro, banderola să treacă de la Raț la Chiricheș. Antrenorul și-a asumat decizia, președintele FRF a vorbit despre un vot secret al jucătorilor, neconfirmat însă de niciunde.

În fapt, selecționerul a propus din neglijență și ignoranță un pol de tensiune în lot: pe de o parte, l-a rănit în orgoliu pe Raț, pe de altă parte i-a oferit o expunere inutilă lui Chiricheș într-un moment în care fundașul lui Napoli traversează o perioadă critică, arătată și în amicalele cu Congo și Ucraina.

Fostul masor Ghiță Păcurariu, care a locuit chiar acasă la Raț, în Spania, în perioada de recuperare, și-l cunoaște foarte bine pe fundaș, crede că "Răzvan excelează la capitolul relațiilor interumane, se implică, discută cu colegii, se bate pentru interesele lor, e tot timpul pe telefoane. Chiar n-am mai discutat recent cu el, dar am sentimentul că Iordănescu i-a făcut acum un mare rău lui Răzvan, care pune enorm suflet când vine vorba de echipa națională".

Oferă un exemplu relevant: "Și Pițurcă i-a luat banderola o perioadă lui Raț, dar a făcut-o cu inteligență și a gestionat foarte blând momentul. Chiar și așa, jucătorii îl identificau tot pe Raț în postura de căpitan și o spuneau deschis. «Raț e căpitanul nostru adevărat»". "Chiricheș nu e nici pe departe în stilul de implicare al lui Răzvan", confirmă chiar un "tricolor" din lotul pentru Euro.

3. L-a "curățat" și pe bucătar

Un alt episod jenant produs de Iordănescu s-a petrecut chiar înaintea plecării în cantonamentul din Italia. Pe lista inițială se afla și bucătarul naționalei, Yalcin Cadâr, care n-a mai făcut deplasarea în Peninsulă și e posibil să lipsească și de la Euro! Povestește un insider de la lot: "Yalcin al meu era cu bagajele făcute, pregătit pentru deplasare și s-a blocat când a auzit că nu mai e nevoie să meragă. I s-a explicat atât: «Iordănescu a spus că n-are nevoie de tine»". Practic, tot meniul din Italia a fost pe mâna personalului de la hotelul din St. Vincent, monitorizat de doctorul Laurențiu Oproiu.

110 selecții
are Raț, fiind veteranul lotului: a purtat banderola de căpitan în 27 de partide

Află doar din articolul integral publicat în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de azi care sunt toate cele 6 decizii care au dus la tensiunile din sânul naționalei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
1694034334149732
Florin Gugulica  •  31 Mai 2016, 19:30

Fratilor hai sa nu ne mai contrazicem inutil ! Ne lipseste 3 jucatori Chivu in aparare Hagi la mijloc si raducioiu in fata in concluzie chiriches nu are nivelul lui ( popescu sau Chivu ) la mijloc nu avem un creator de ocazii = Hagi ne lipseste si un golgheter adevarat

sibelius
sibelius  •  31 Mai 2016, 17:08
Postat de sevilla_1986 pe 31 Mai 2016, 16:36

Nu desteptule voirbeam de Mourinho...acuma te-ai prins?

Mou nu mai e tanar. Dar la ce petarde de jucatori avem, nici daca vine el nu e vreo diferenta.

6.6.6
6.6.6  •  31 Mai 2016, 17:01

cel mai strateg general din sportul romanesc... ha ha ha ha ha ha expiratu, expiratu ole ole ole! du-te ba la pensie si lasa-ne cu *** tale puturoase, nepregatitule!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează