FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISLANDA - ROMÂNIA

ISLANDA - ROMÂNIA // Verdictul lui Anghel Iordănescu după tragerea la sorți: „E convenabil” » Ce spune despre Ungaria și Bulgaria

Articol de GSP - Publicat vineri, 22 noiembrie 2019 13:49

Islanda - România // Anghel Iordănescu, fost selecționer al naționalei României, a comentat tragerea la sorți de astăzi, în care „tricolorii” și-au aflat prima adversară de la barajul pentru Liga Națiunilor.

  • „Tricolorii” vor juca contra Islandei în deplasare, pe 26 martie 2020. Finala, programată pentru 31 martie 2020, s-ar juca împotriva câștigătoarei din cealaltă semifinală, Bulgaria-Ungaria, tot în deplasare. 

„E o tragere convenabilă. Islanda ne convine mai mult decât Scoția. Scoțienii au un lot mai numeros, mai bogat decât islandezii. Sunt sigur că tragerea la sorți ne-a avantajat. Cred că și Bulgaria sau Ungaria sunt accesibile”, a declarat Anghel Iodănescu, la TV Digi Sport. 

Victorii clare în singurele meciuri directe

În istoricul meciurilor directe, România a înfruntat Islanda de doar două ori, în perioada în care reprezentativa nordică nu era la fel de periculoasă precum în prezent. I-am învins pe islandezi pe 9 octombrie 1996, 4-0, și pe 10 septembrie 1997, cu același scor. 

Agresivitatea nu mai ajută la fel de mult

Marea revelație a ultimilor ani în Europa, calificată în premieră la CE 2016 și la CM 2018, Islanda trece printr-o perioadă mai puțin inspirată.

Într-o grupă dificilă, a încheiat pe locul 3, după Franța și Turcia. Deși a fost mai bună ca Turcia în confruntările directe: 2-1 acasă și 0-0 în deplasare. Jocul de luptă, extrem de agresiv, nu a mai ajutat la fel de mult selecționata pregătită de suedezul Erik Hamrén. 

Eșecurile suferite în fața campioanei mondiale Franța (0-4 și 0-1) și, mai ales, înfrângerea din Albania (2-4) i-au blocat calea deocamdată spre al doilea Euro consecutiv. Starul Gylfi Sigurðsson, mijlocașul lui Everton, continuă să fie liderul unei echipe periculoase la baraj.

ECHIPA-TIP A ISLANDEI
Halldórsson - Pálsson, Árnason, R. Sigurðsson, Skúlason - Guðmundsson, Gunnarsson, B. Bjarnason, Traustason - G. Sigurðsson - Sigþórsson

Vezi și: 

Islanda - România // Prezentarea viitoarei adversare a „tricolorilor”: echipă-tip, cine e liderul echipei + ce s-a schimbat față de EURO 2016 

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (4)
avcbest
avcbest  •  23 Noiembrie 2019, 01:19

Are dreptate. Conform transfermarkt loturile sunt evaluate: Islanda 83,63 mil euro Scotia 176,55 mil euro Ungaria 50,40 mil euro Bulgaria 30,90 mil euro Norvegia 91,45 mil euro Serbia 282,70 mil euro Romania 81,90 mil euro Ca și o comparație adversarii pe care nu am reușit să îi învingem: Suedia 144,90 mil euro Spania 933,50 mil euro Ținând cont de loturi cred că am fi usor favoriți contra Ungariei sau Bulgariei chiar daca am juca în deplasare. Contra Islandei avem 45% șanse cum a declarat antrenorul lor. Asta în cazul în care jucăm fotbal. Dacă punem accentul pe un joc defensiv pe contre ( Islandezii controlează mai bine mingea, pasează mai mult, sunt periculoși mai ales central, însă au slabiciuni mari defensive pe flancuri) avem 51% șanse.

depeche
depeche  •  22 Noiembrie 2019, 20:17

ce spune despre Ungaria și Bulgaria? ca porneste ca favorite, ce altceva?

deusdat
deusdat  •  22 Noiembrie 2019, 18:57

Islanda e la fel de bună, singura lor greșeală a fost înfrângerea cu Albania. Chiar faptul că necalificarea (la mustață) e privită ca un ”eșec” arată ce tari sunt islandezii: acum 4-5 ani un loc 3 în preliminarii ar fi fost considerat un mare succes. Antrenorul lor zice, prudent, că au șanse 55%, dar în realitate sunt mari favoriți. Scoția era mai accesibilă, e o echipă submediocră de vreo 25 de ani încoace, mai slabă ca România, Ungaria sau Bulgaria.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează