FOTBAL  »  NATIONALA  »  ISRAEL - ROMÂNIA

Exclusiv Jean Vlădoiu a intervenit în dezbaterea „Alibec sau Drăguș”: „El e preferatul meu. Nu ai cum să-i compari!”

Jean Vlădoiu, stânga, alături de Anghel Iordănescu
Jean Vlădoiu, stânga, alături de Anghel Iordănescu

Articol de - Publicat sambata, 18 noiembrie 2023 03:25 / Actualizat sambata, 18 noiembrie 2023 08:44

Fostul mare atacant Jean Vlădoiu (55 de ani) crede că Denis Alibec (32 de ani) este mai potrivit decât Denis Drăguș (24 de ani) pentru a juca vârf împins la meciul decisiv pe care naționala României îl dispută, sâmbătă, cu Israel, pentru calificarea la Euro 2024.

  • Israel - România  e programat în această seară, de la ora 21:45, la Felcsut (Ungaria). Meciul va fi liveTEXT pe GSP.ro și televizat pe Prima TV 
  • România - Elveția se joacă pe 21 noiembrie, de la 21:45, pe Arena Națională. Partida va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Antena 1 
  • Reporterii speciali Remus Răureanu și Vlad Nedelea, fotoreporterul Raed Krishan și operatorul Iosif Popescu sunt trimișii Gazetei Sporturilor în Ungaria, de unde transmit cele mai noi informații despre naționala României.

Marius Șumudică, antrenorul lui Drăguș de la Gaziantep,  consideră că Denis Drăguș oferă un randament mai bun pe zonă centrală decât în banda stângă, acolo unde l-a așezat selecționerul Edi Iordănescu în meciul cu Belarus (0-0). Șumudică a argumentat.

Ce au declarat Edi Iordănescu, Hagi și Drăgușin la conferință premergătoare meciului Israel - România
Israel - România
Ce au declarat Edi Iordănescu, Hagi și Drăgușin la conferință premergătoare meciului Israel - România

„Eu nu îl izolez niciodată în bandă, îl folosesc ca număr 9 sau al doilea atacant. Are explozie și gândește foarte bine, unu contra unu poate destabiliza oricând adversarul, să scoată cartonaș roșu.

Primește foarte bine mingea în spațiu, câștigă dueluri aeriene. Noi nu prea avem atacanți care să câștige astfel de dueluri. Îl cunosc pe Denis Alibec, că l-am antrenat. Este foarte, foarte bun, dar are o problemă la jocul aerian. Deci Drăguș este un jucător care poate face diferența”, a spus Șumudică inițial la „Fotbal Club”, pe DigiSport.

Jean Vlădoiu: „Preferatul meu este Alibec”

Jean Vlădoiu, 28 de selecții și două goluri pentru România, a comentat pentru GSP.ro:

„Nu știu pe cine va alege Edi Iordănescu, dar preferatul meu este Alibec. Denis mi se pare cel mai complet atacant de la echipa națională. 

La calitățile lui, se pretează la orice fel de meci. Are viteză, inteligență, controlează foarte bine mingea, are sânge rece la finalizare, marchează din situații imposibile. Avem nevoie de asemenea jucători. Mai contează și cum este jucat de coechipieri. Dacă nu are mingi n-are ce face. Fotbalul se joacă în echipă”.

Am mare încredere în echipa națională că se va califica. Ne vom lupta cu Israel și nu vom pierde. Sper să nu mai trăiesc emoțiile din finalul meciului cu Țara Galilor, de la Cardiff, când ne-am calificat la World Cup '94. Am fost pe banca de rezerve. Suferință ca la acel meci n-am mai trăit. Cu acel penalty ratat de galezi. Până la urmă, contează să ne bucurăm la final. Calificarea e cea mai importantă
- Jean Vlădoiu, fost atacant România

Jean Vlădoiu: „Denis Drăguș nu este vârf clasic”

Fostul internațional consideră că Drăguș nu poate da un randament mai bun decât Alibec pe postul de atacant central:

„Drăguș este în formă. Șumudică a reușit să-l aducă pe drumul cel bun. Este un jucător care se simte bine în banda stângă și intră pe picior drept, dar nu poți să-l compari cu Alibec. Nu ai cum! Una e să fii vârf autentic cum este Alibec și alta e să vii din bandă. E cu totul și cu totul altceva. 

Drăguș este un copil foarte bun, îmi place, are calități, dar nu este de nivelul lui Alibec în momentul acesta. Nu-l văd, deocamdată, pe Drăguș vârf clasic, cum îl văd unii. Poate când va căpăta mai multă experiență”.

Echipa națională a jucat destul de bine în această campanie de calificare și cred că are forța necesară să se califice. Au fost atâtea discuții și presiune pe selecționer, pe jucători și pe conducerea Federației. Ar fi păcat să pierdem această calificare. Sigur, în fotbal se poate întâmpla orice
- Jean Vlădoiu, fost atacant România

+14 FOTO

Jean Vlădoiu, înainte de Israel - România: „Important este să nu primim gol”

Vlădoiu, fost responsabil de relația cu suporterii naționalei pe vremea când activa la FRF, așteaptă cu încredere meciul decisiv cu Israel.

„Israel joacă ultima carte, dacă nu câștigă ei sunt gata. Cu siguranță, vom avea un meci foarte greu. Clar israelienii vor ieși și vor ataca. Noi trebuie să speculăm spațiile libere, cu inteligență, cu determinare.

Cred că Edi a pregătit foarte bine meciul, împreună cu băieții, și vor ști ce au de făcut. Sigur că, la un moment dat, trebuie să te gândești și la un egal. Dacă nu putem să câștigăm, măcar să nu pierdem. Important este să nu primim gol, să jucăm atunci când avem mingea”, a precizat fostul atacant.

Jos pălăria pentru ceea ce a realizat Edi împreună cu acești jucători! Știm destul de bine cât de reticenți au fost unii când am plecat la drum. Alții s-au ferit. Chiar dacă o să mă judece multă lume. Edi știa la ce se înhamă. A avut curaj, chiar dacă n-a fost printre primii aleși. A știut bine ce are de făcut și mă bucur mult pentru el și pentru familia lui. Îmi doresc din tot sufletul o calificare pentru echipa națională
- Jean Vlădoiu, fost atacant România

Jean Vlădoiu, sfaturi pentru „tricolori”: ”Toți trebuie să facă faza defensivă”

Jean Vlădoiu face un apel către toți ”tricolorii” să joace cu multă determinare și să se ajute unul pe celălalt.

„De la Alibec până la portar, toți trebuie să facă faza defensivă. Pe timpul meu, aveam și anumite sarcini defensive. Trebuia să închid unul dintre fundașii centrali, iar uneori reușeam să-i închid pe amândoi. 

La un meci de o asemenea importanță, cum este cel cu Israel, toți jucătorii, din minutul 1 până în minutul 90, trebuie să alerge din «16 în 16».

Când nu mai poți, ridici mâna, schimbare și ai ieșit afară. Sunt convins că toți băieții care vor intra pe teren vor da totul.

Trebuie agresivitate, determinare și realizări. Cu mult calm. Dacă trecem cu bine de prima repriză, mi-e greu să cred că Israel va mai avea prospețime în repriza a doua, fiind al treilea lor meci în șase zile”.

Chiar dacă l-am supărat pe domnul Boloni, asta e. Cu tot respectul, când au rămas în cursă pentru postul de selecționer Loți și Edi, mi-am spus opinia. Ce însemnă unul, ce înseamnă celălalt. Am ales Edi din prima. Am spus că el are capacitatea să califice echipa națională la Euro 2024 și sper din tot sufletul să nu mă înșel. Și dacă mă înșel, spun oricum jos pălăria pentru ceea ce a făcut Edi la echipa națională, în această perioadă!

N-ar fi o dramă să ratăm calificarea când am ajuns atât de aproape de turneul final. Dramele sunt altele. Dar ar fi păcat, pentru că ei au muncit. Este o realizare mare pentru Edi și pentru jucători. N-am pierdut niciun meci. Dacă nu pierdem cu Israel sunt ferm convins că nu vom pierde nici cu Elveția, marți, în fața propriilor suporteri, când va fi o adevărată sărbătoare 
- Jean Vlădoiu, fost atacant România

Clasamentul grupei României

Următoarele meciuri: 

  • 18 noiembrie: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45) 
  • 21 noiembrie: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45

VIDEO. Pancho Arena, din Felcsut, stadionul care va găzdui Israel - România

Citește și alte articole:

Selecționerul Israelului e precaut: „România e favorită. Ar fi greșit să facem asta”

Câți spectatori vor fi în tribune la Israel - România » Anunțul făcut de gazde

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
johny2003
johny2003  •  19 Noiembrie 2023, 00:48
Postat de Nae_4774 pe 18 Noiembrie 2023, 11:01

Spiritualule, finuțule, ne-am cunoscut cumva de mă tratezi cu bă? Mai curăță-ți limba...română!

Bah, nae, nu te potolesti?!? Du-te mah, la scoala si invata diferenta dintre BAH si ba, ori MAH si ma!))))

Nae_4774
Nae_4774  •  18 Noiembrie 2023, 11:01
Postat de johny2003 pe 18 Noiembrie 2023, 09:55

Bine ma, atunci e important ca vine nae de la baie cu ceaunul legat de....!

Spiritualule, finuțule, ne-am cunoscut cumva de mă tratezi cu bă? Mai curăță-ți limba...română!

johny2003
johny2003  •  18 Noiembrie 2023, 09:55
Postat de Nae_4774 pe 18 Noiembrie 2023, 09:29

Dacă "important este să nu primim gol", de ce atâta tevatură pentru Alibec? Cu Alibec mare atacant, foarte probabil, echipa Israelului nu va primi gol...Speranțele noastre sunt în...Doamne, ajută!

Bine ma, atunci e important ca vine nae de la baie cu ceaunul legat de....!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează