FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - CHILE, 17:00, PRO TV, GSP.RO

Jucăm cu nimeni » Echipe probabile la România - Chile: "bătrânii" lăsaţi în vacanță

Articol de GSP - Publicat joi, 31 mai 2018 09:00

Astăzi, la Graz, "tricolorii" vor întâlni de la ora 17:00 (ProTV, GSP.ro) o echipă sud-americană din care lipsesc vedetele, selecţionerul Rueda, 61 de ani, convocând mulţi debutanţi. 

La ultima conferință de presă, Cosmin Contra spunea că a ales Chile și Finlanda ca ultimi adversari pentru că "deși poate nu se pliază pe caracteristicile Muntenegrului sau Serbiei, pe care le avem în grupa de Liga Națiunilor, ne-am dorit să întâlnim echipe care să ne pună în dificultate, să jucăm de la egal la egal cu formaţii puternice și să și învingem, pentru că rezultatele contează".

"Bătrânii" lăsaţi în vacanță

Azi, la Graz, în Austria, "tricolorii" vor întâlni însă o garnitură a sud-americanilor total schimbată faţă de cea care câştiga ultimele două ediţii ale Copei America (2015, 2016) și ajungea anul trecut în finala Cupei Confederațiilor 2017 (0-1 cu Germania).

Asta pentru că noul selecționer, columbianul Reinaldo Rueda, numit la începutul acestui an la cârma echipei, a convocat 27 de jucători, dar fără marile vedete, precum portarul Claudio Bravo, Arturo Vidal sau golgeterii Alexis Sanchez și Eduardo Vargas. Lipsesc și ceilalți jucători experimentaţi precum Jean Beausejour, Mauricio Isla, Gonzalo Jara, Charles Aranguiz sau Marcelo Diaz.

Dintre toți cei enumerați, doar Bravo, Jara și Diaz n-au fost convocați și în martie, la ultimele partide amicale din acest an, victorie cu 2-1 împotriva Suediei și 0-0 cu Danemarca, ambele jucate în deplasare, pe terenul echipelor scandinave.

Au început reconstrucţia

Practic, Rueda a adus, acum, în Austria un lot cu extrem de multe noutăți, în care 11 dintre cei 27 de jucători nu au debutat încă pentru selecționata Chile. Este o echipă de perspectivă, selecţionerul anunţând de la începutul mandatului său, valabil pe 4 ani, că va începe să facă schimbul de generaţii.

O reacţie care vine după ce, deși favorită în urma ultimelor performanțe, Chile a eșuat în tentativa de a se califica la Mondialul de luna viitoare, terminând pe 6 preliminariile din grupa sud-americană!

Doar Medel dintre cei experimentaţi

Din lotul deplasat de chilieni în Austria face parte un singur jucător mai experimentat, Gary Medel, mijlocașul defensiv de la Beșiktaș, care are 110 selecții la echipa națională. Toți ceilalți 26 de colegi adună, împreună, 121 de prezențe la prima echipă a Chile. Medel a fost și căpitanul echipei care a pierdut cu 3-2 meciul amical disputat cu România, la Cluj, în iunie 2017, chiar înainte de debutul la Cupa Confederațiilor, unde sud-americanii au ajuns până în finală. 

Echipele probabile:

România: Niță - Benzar, Săpunaru, Toșca, Bancu - Anton, Cicâldău - Chipciu, Budescu, Rotariu - Pușcaș
Rezerve: Lung Jr., Manea, Grozav, Al. Băluță, Deac, Stoian, Țucudean, Stanciu, T. Băluță, Nedelcu, Man, Bălașa, Mitriță
Antrenor: Cosmin Contra

Chile: Arias - P. Diaz, Maripan, Lichnovsky, Vegas - Medel, Reyes - Rodriguez, Davila, Fernandes - Sagal
Rezerve: Toselli, Collao, Albornoz, Bizama, Castillo, Cuevas, Galdames, Kusevici, Mora, Pulgar, Sierralta
Antrenor: Reinaldo Rueda

I-am bătut ultima dată cu 3-2 de la 0-2

Pe 13 iunie 2017, la Cluj, România, condusă pe atunci de Christoph Daum, întâlnea Chile, care se afla pe locul 4 în clasamentul FIFA. Sud-americanii pregăteau Cupa Confederațiilor care avea să înceapă peste numai câteva zile. După nici 20 de minute, oaspeții conduceau cu 2-0 prin reușitele lui Vargas (8) și Valencia (18). În minutul 32, Medel a primit un "roșu". În 10, chilienii au cedat iniţiativa şi până la final au învinși de "tricolori" prin golurile lui B. Stancu (31), Stanciu (60) și Al. Băluță (83). z

Echipele de la Cluj

România
Pantilimon - Benzar (Grozav), Chiricheș (cpt), Toșca, Cr. Ganea (Țâru) - Pintilii, R. Marin (D. Rotariu) - Hanca, Stanciu (86 Bicfalvi), B. Stancu (Al. Băluță) - Fl. Andone (Ivan)
Antrenor Christoph Daum
Rezerve: S. Lung, Fl. Niță, Gardoș, Chipciu, Latovlevici, Săpunaru

Chile
Herrera - P. Diaz, Medel (cpt.), Roco, Mena (Rodriguez) - Aranguiz (Vidal), M. Diaz (F. Silva), Gutierrez (Fuenzalida) - Valencia (Isla), Vargas (Puch), A. Sanchez
Antrenor Juan Antonio Pizzi
Rezerve: Toselli, Sagal, Beausejour, Jara, Maripan, Pinares

9 este locul pe care Chile îl ocupă în clasamentul FIFA, unde România se află pe poziția 32

6 este numărul jucătorilor, din actualul lot al Chile, care au fost și la Cluj: Toselli, P. Diaz, Medel, Roco, Rodriguez și Maripan

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (11)
maxp
maxp  •  31 Mai 2018, 15:02

Pai pe aia ii doare in cot de amicale, inteleg ca pana la urma acele meciuri pentru asta sunt, pentru a inchega o echipa, a debuta jucatori, a experimenta stiluri de joc. Pentru ei urmeaza o reconstructie, nu e nicio problema daca pierd un amical de 2 lei contra Romaniei. Noi suntem pe un cu totul alt principiu, noi vrem puncte FIFA, jucam exagerat de organizat si in amicale, dam si noi 10 minute cate unui jucator nou si cam atat, in rest folosim "vedetele". Oare cine are de castigat per ansamblu?

spinoza
spinoza  •  31 Mai 2018, 14:28

Ce-i cu Stoian, Anton, Puscas si Cicaldau? Domnu Tontra face experimente?

2090970037599617
Ciprian Caramizoiu  •  31 Mai 2018, 14:14

La ora 17 jucam pe Merkur Arena din Graz cu Campioana americii de sud bolovanilor Cand e Sa fie si romania campioana continentului doar daca joacă cu fiji sau nici atunci

Vezi toate comentariile (11)
Comentează