FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

La închidere » Piţurcă îi pregăteşte lui Chivu un post în faţa fundaşilor dacă jucătorul lui Inter revine printre ”tricolori”

Chivu i-ar putea ajuta pe tricolori în preliminariile pentru CM 2014
Chivu i-ar putea ajuta pe tricolori în preliminariile pentru CM 2014

Articol de - Publicat joi, 05 iulie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 04 iulie 2012 21:57

Piţurcă ar prefera să-l aibă pe Chivu la mijlocul terenului din raţiuni de siguranţă a jocului. Întîlnirea dintre cei doi ar urma să se producă în week-end, în Italia.

Aşteptata întoarcere a lui Chivu printre "tricolori" îi ridică deja selecţionerului primul semn de întrebare: pe ce post să-l folosească pe jucătorul de 32 de ani? "Mai mult ca sigur, lui Cristi i se va propune să evolueze în faţa fundaşilor. Experienţa şi atitudinea lui de pe teren ar conferi acolo un plus de echilibru şi de siguranţă", spun oamenii din staff-ul reprezentativei.

Cristi pleacă azi la Milano
În ultimul an, Piţurcă a verificat mai multe variante la închidere, dar nu s-a declarat complet satisfăcut de nici unul dintre numele folosite: I. Neagu, Bourceanu, Pintilii, C. Lazăr, Chiricheş, Florescu.

Pe ultimul l-a reînviat la ultimele două "amicale", cu Elveţia (1-0) şi cu Austria (0-0), iar fotbalistul de la Arsenal Kiev, extrem de contestat în mandatul lui Lucescu jr., a lăsat senzaţia că i-a plăcut lui Piţurcă. El are cele mai mari şanse să fie aşezat lîngă Chivu, dacă interistul revine.

Întîlnirea Chivu - Piţurcă ar urma să aibă loc în zilele următoare. Poate chiar în acest week-end. Cristi pleacă azi în Italia pentru a se prezenta la reunirea lui Inter, selecţionerul se află în apropiere, în Austria, unde urmăreşte selecţionabilii de la cluburi.

Cum vrea Piţi să-l convingă
Cu ce argumente va merge Piţi la discuţia decisivă? Va miza pe dorinţa latentă a lui Chivu de a purta din nou tricoul "naţionalei". Şi pe ambiţia amîndurora, selecţioner-căpitan, de a merge braţ la braţ către primul Mondial din cariera lor. Vor fi şi asigurările antrenorului pentru o disciplină de fier, lucru la care Chivu ţine în mod special. "Grupul contează, nu sîntem fiecare individual şi fiecare greşeală a cuiva se răsfrînge asupra întregii echipe", sublinia el în interviul pentru GSP.

18 august 1999 e data debutului lui Chivu la echipa naţională, într-un "amical" contra Ciprului, 2-2: tot Piţurcă era selecţioner

Echipa pentru startul preliminariilor CM 2014: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Goian (Găman), Raţ - Chivu, Florescu - Torje, B. Stancu, Mutu - Marica

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
zidane92
zidane92  •  05 Iulie 2012, 15:01

echipa arata bine dar de ce tatarusanu ? e un gafeur fara pereche mai bine joci cu pantilimon apoi incet-incet radu stefan trebuie sa ii ia locul lui rat,iar mutu de ce il mai luam pe mutu mai bine ii lasam pe tanase sau alexe in echipa

andrei_30
andrei_30  •  05 Iulie 2012, 11:32
Postat de biancorossi pe 05 Iulie 2012, 01:10

mda, exact locul unde nu a dat deloc un randament deosebit. pentru ca viteza de reactie nu a fost niciodata un atu la chivu.

Tati tu esti specialist in toate si toti?

forumeer
forumeer  •  05 Iulie 2012, 03:15

Mda, oricum nu aia e echipa, n-aveti voi de unde sa stiti care va fi echipa. Arata binisor si asta, dar as vedea 3 schimbari clare: Papp sa fie fundas central langa Chiriches, in locul sau sa joace Rapa sau un alt fundas dreapta, Lazar in locul lui Florescu si as propune un alt portar dar habar n-am cine, fiindca toti sunt praf.... Totusi, parca nu-mi vine a crede ca revine Chivu.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează