FOTBAL  »  NATIONALA  »  SELECȚIONER

EXCLUSIV Boloni a plecat la Târgu Mureș și negociază tare » Omul pe care îl vrea neapărat în staff

Articol de , - Publicat luni, 10 ianuarie 2022 18:35 / Actualizat luni, 10 ianuarie 2022 19:26

Surse din lumea fotbalului susțin că Ladislau Boloni (68 de ani) nu a semnat încă cu FRF pentru a prelua naționala României fiindcă negociază componența staff-ului său, ținând foarte mult să-și aducă fostul preparator de la Antwerp, pe Peter Catteeuw, recunoscut pentru modul în care sintetizează și interpretează datele despre jucători.

Azi se împlinesc două săptămâni de când Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță au fost la Nisa, unde au avut prima întâlnire cu Ladislau Boloni, pentru preluarea postului de selecționer al naționalei. Iar săptămâna trecută, joi seară, tehnicianul a venit la București, unde au continuat discuțiile. 

Gică Hagi transferă de la Dinamo: „Clubul păstrează 30% dintr-un viitor transfer”
DINAMO
Gică Hagi transferă de la Dinamo: „Clubul păstrează 30% dintr-un viitor transfer”

Ladislau Boloni, week-end la Târgu Mureș

După două zile de tratative, Boloni a dat o fugă până acasă, la Târgu Mureș. A petrecut acolo week-end-ul, dar și-a prelungit șederea și astăzi, astfel că nu s-a mai întâlnit cu cei doi federali.

Unele surse din lumea fotbalului susțin că negocierile s-au împotmolit, dar că vor continua. Și că acum se poartă discuții pe marginea staff-ului pe care Boloni îl vrea la națională. Iar „telenovela” numirii selecționerului s-ar putea prelungi.

Boloni insistă pentru un fost colaborator de la Antwerp

Din surse apropiate antrenorului, acesta ar dori să-și aducă din străinătate o parte dintre viitorii membri ai staff-ului, în timp ce federalii ar propune soluții din țară, încercând să evite cheltuieli suplimentare. 

Boloni nu ține neapărat să își aducă toți colaboratorii de afară. Nu a făcut-o nici la Panathinaikos, ultimul club la care a antrenat, unde, printre cei cu care a lucrat, doar doi nu erau eleni, maghiarul cu origini ucrainene Sergey Kuznețov (secund) și francezul Pierre Dreossi (director sportiv).

Boloni a plecat la Târgu Mureș și negociază tare » Omul pe care îl vrea neapărat în staff
Peter Catteeuw, preparatorul fizic dorit de Boloni la națională / FOTO: Imago-Images

Acum însă ține să aducă un preparator fizic din Belgia, pe Peter Catteeuw (38 de ani), cu care a mai lucrat în perioada în care a pregătit-o Royal Antwerp, în anii 2017-2020. Boloni îl consideră pe Catteeuw cel mai bun în domeniu din Belgia. 

Doctor în pregătire fizică, Peter Catteeuw a mai lucrat și la Genk (2011-2017), iar de la începutul anului trecut este Performance Manager la Antwerp. Este genul de preparator capabil să gestioneze, să sintetizeze și să transmită foarte repede și clar toate datele despre jucători.

La lot, nu ai jucătorii prea mult timp la dispoziție. Ca preparator fizic nu poți să faci prea multe programe, să-i alergi pe băieți. Dar vin de la cluburi sute de pagini de date, pe care antrenorul nu le mai poate verifica. Are nevoie de cineva de încredere, care să le sintetizeze și să-i ofere baza de pregătire a unui meci. De aceea e important să lucrezi cu oameni de valoare pe care îi cunoști foarte bine
- Un apropiat al lui Boloni, pentru GSP.ro

Constantinovici ar putea rămâne antrenor secund

Federalii i-au propus lui Ladislau Boloni ca unul dintre secunzi să fie Florin Constantinovici, care i-a fost colaborator lui Mirel Rădoi și la lotul U21, dar și la naționala mare. Acesta ar putea face legătura cu fostul selecționer și ar avea avantajul că îi cunoaște foarte bine pe jucători, inclusiv pe cei din generația care vine din urmă. 

Constantinovici este unul dintre cei mai vechi angajați de la FRF, el ocupând diverse funcții din 2004 până în prezent.

Citește și alte știri despre echipa națională: 

Propunerea lui Jean Vlădoiu pentru banca naționalei: „Știind la ce nivel a jucat, mi-aș fi dorit să fie numit” + De ce nu crede în varianta Boloni

Cine crede Boloni că este responsabil pentru lipsa rezultatelor la națională: „Nu selecționerul e problema”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (33)
226628904800238
Reflector Sv  •  11 Ianuarie 2022, 16:04

Conducerea FRF ar trebui în primul rand sa pună condiția antrenorului echipei naționale calificarea la campionatul european și mondial următor ca de vedete mofturoase ne-am saturat !!!!!

1764061520284739
George Adrian Popescu  •  11 Ianuarie 2022, 07:48
Postat de Mihai Dinu pe 11 Ianuarie 2022, 00:15

Wow! Un asemenea profesionist in staful de conducere al Nationalei? Pai mai putem creste cota unor jucatori asa?

Cum sa acceptam asa ceva? Ciurucurile noastre ce mai mananca?

394966434424757
Mihai Dinu  •  11 Ianuarie 2022, 00:15

Wow! Un asemenea profesionist in staful de conducere al Nationalei? Pai mai putem creste cota unor jucatori asa?

Vezi toate comentariile (33)
Comentează