FOTBAL  »  NATIONALA  »  LIGA NAȚIUNILOR

PREZENTARE Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”

Am avut o luptă dură cu Amir Rrahmani (în centru, stoperul lui Napoli) și ceilalți kosovari Foto: Imago
Am avut o luptă dură cu Amir Rrahmani (în centru, stoperul lui Napoli) și ceilalți kosovari Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2024 20:44 / Actualizat vineri, 29 martie 2024 15:34

Naționala va juca în Liga Națiunilor cu Kosovo, pe care am înfruntat-o și în campania pentru Euro 2024 și care are 3 jucători la Rapid (Rrahmani, Krasniqi, Hasani), Cipru, învinsă pe linie în ultimele preliminarii, și probabil Lituania, deasupra Bulgariei (2-0 și 1-1) în calificările de anul trecut. Pentru a-și asigura locul în grupa „tricolorilor”, Lituania trebuie să treacă în barajul din martie de Gibraltar, 0-14 cu Franța în preliminarii.

Știm adversarele „tricolorilor" în grupa a doua a Ligii C din Nations League. Giorgos Karagounis, campion european cu Grecia în 2004, a tras Kosovo din urna a doua, Cipru din a treia și Gibraltar/Lituania din a patra. Ultimele două vor juca baraj pe 21/26 martie pentru a stabili ultima formație din serie.

Kosovarii se bucură că au picat cu România în Liga Națiunilor
LIGA NAȚIUNILOR
Kosovarii se bucură că au picat cu România în Liga Națiunilor

KOSOVO - Nu mai are selecționer. Trei atacanți joacă la Rapid

Ne-am întâlnit de două ori în campania pentru Euro 2024. Au fost două meciuri dificile, 0-0 în deplasare, când adversarii ne-au dominat pe un teren extrem de greu, 2-0 pe Arena Națională, partidă întreruptă în minutul 18 (rivalii au părăsit terenul după ce ultrașii au strigat „Kosovo e Serbia") și reluată aproape o oră mai târziu. 

Muriqi a fost eliminat înaintea pauzei (42), golurile noastre venind în final (82 și 90+3). Noi am încheiat grupa pe 1 și ne-am calificat la Euro, ei pe 5.

Kosovo, locul 101 FIFA, a avut doi selecționeri în preliminarii, francezul Alain Giresse și slovenul Primoz Gliha. Acum, federația de la Priștina e în căutarea unui alt tehnician.

Vedetele naționalei albastre sunt stoperul Amir Rrahmani (30 de ani, Napoli) și căpitanul-golgheter Vedat Muriqi (29, Mallorca).

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Edon Zhegrova, în duel cu Bancu și Cicâldău la 2-0 pentru „tricolori” pe Arena Națională Foto: Imago

Trei internaționali kosovari evoluează la Rapid: atacanții Albion Rrahmani (23), Ermal Krasniqi (25) și Florent Hasani (26). Ultimul nu a mai fost convocat însă la națională din 2020.

CIPRU - Zdrobiți în preliminarii: 8 meciuri, 8 înfrângeri

Locul 125 în ierarhia FIFA, Cipru n-a avut nicio șansă în calificările spre Euro. Zdrobită în grupa A, ultima clasată, depășită de Spania, Scoția, Norvegia și Georgia, învinsă de toate.

Zero puncte, linie de clasament 0-0-8, cu golaveraj 3-28. Cea mai cruntă înfrângere, 0-6 în Spania.

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Selecționerul Ciprului, Temuri Ketsbaia Foto: Imago

Pregătiți de fostul internațional georgian Temuri Ketsbaia, 55 de ani, numit în iunie 2022, albaștrii au patru nume interesante: apărătorii Ioannou (28 de ani, Como), Laifis (30, Standard Liege), mijlocașul Kastanos (26, Salernitana) și atacantul Pittas (27, AIK Stockholm)

LITUANIA - I-au bătut pe bulgari în grupă. Au un stoper la FCU Craiova. Și un mijlocaș la Torino

Lituanienii, poziția a 138-a în topul FIFA, nu au avut grupă ușoară în preliminariile de Euro. Sub Ungaria, Serbia și Muntenegru, dar deasupra Bulgariei. Cu 6 puncte, o victorie, 2-0 în Bulgaria, și trei egaluri acasă, 1-1 cu Bulgaria, 2-2 cu Muntenegru și Ungaria. Nu au pierdut niciun meci la mai mult de două goluri.

Sunt antrenați de un fost atacant internațional, Edgaras Jankauskas (ex-atacant la Bruges, Real Sociedad și Porto), 48 de ani, de două ori selecționer, între 2016 și 2018 și din 2023.

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Gvidas Gineitis (dreapta), în tricoul lui Torino, în Serie A Foto: Imago

Au un fundaș central venit în această iarnă la FCU Craiova, Rokas Lekiatas (25 de ani). Marea lor speranță e mijlocașul Gvidas Gineitis, 19 ani, de la Torino.

GIBRALTAR - Au luat 14 goluri de la Franța. Golaveraj 0-41 în preliminarii

Și slabă, locul 201 în clasamentul FIFA, și ghinionistă la tragerea la sorți în ultima campanie de Euro. A jucat în grupă cu Franța, Olanda, Grecia și Irlanda. A pierdut primele patru meciuri onorabil, toate cu 0-3, apoi s-a prăbușit: 0-5, 0-4, 0-14 și 0-6. Franța i-a dat 14 goluri!

La sfârșit, zero victorii, zero remize, opt eșecuri, golaveraj înfiorător, 0-41!

Peste cine dă România în Liga Națiunilor » Echipa fără selecționer + Agentul „0-0-8”
Kylian Mbappe a reușit doar un hattrick la Franța - Gibraltar 14-0 Foto: Imago

Antrenată din 2018 de uruguayanul Julio Cesar Ribas (67 de ani), l-a avut căpitan în preliminarii pe Roy Chipolina (41), fundașul lui Lincoln Red Imps.

Are un singur jucător care poate atrage: mijlocașul Nicholas Pozo, 19 ani, care joacă la echipa de juniori a lui Cadiz, clubul din prima ligă spaniolă.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Apare cartonașul albastru în fotbal! » Cum și când va fi folosit
REGULAMENT
Apare cartonașul albastru în fotbal! » Cum și când va fi folosit
Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”
UEFA
Președintele UEFA a călcat în picioare o legendă a fotbalului » „Acest cenzor patetic al moralei știa că nu voi mai candida”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
MaxiP
MaxiP  •  09 Februarie 2024, 07:56
Postat de klaudiumosoiu pe 08 Februarie 2024, 21:23

Rau am ajuns ..... cu ce echipe de lumea a IV-a (din fotbal) am cazut in grupa !!! De fapt ..... suntem unde ne este locul ....... multumita zambariciului burleanu si instructorului sportiv ***.

Atata tam-tam cu liga asta a natiunilor. Jucam la Euro, asta e important, sa jucam si in grupa D a ligii natiunilor daca prindem Mondialul, e un compromis 100% eficient. Lasa ca sunt cativa in grupe superioare care nu joaca la Euro, nu-i laudam? Unii chiar prin prima divizie. Tot ce ma deranjeaza e modul in care au tratat cei de la federatie negocierile cu Boloni. Cand l-au chemat la discutii faceau pe marii interesati de aceasta competitie care sincer e una mai mult amicala, pentru meciurile de pregatire ale echipelor, ca apoi sa neglijeze rezultatele obtinute, ceea ce era normal sa faca din prima.

muzzi1
muzzi1  •  09 Februarie 2024, 07:52

sa vezi cand or sa ne explice ca e greu cu Gibraltaru` (ma-sii!) ca nu mai sunt echipe mici! ba sunt ma, noi!

dodo001
dodo001  •  09 Februarie 2024, 00:41

Pe Kosovo ii batem 3-0 acasa , 1-0 la ei. Ne intoarcem in glorie de pe primul loc

Vezi toate comentariile (6)
Comentează