FOTBAL  »  NATIONALA  »  POLONIA - ROMÂNIA 3-1

FOTO și VIDEO » Calificarea rămâne pe altă dată! Înfrângere clară în Polonia pentru tricolori » Lewandowski, la al cincilea gol în poarta României

Foto: Reuters +47   FOTO
Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 10 iunie 2017 23:40

România a pierdut meciul disputat în deplasare cu Polonia, scor 1-3, și a ratat în proporție de 99% orice șansă de calificare la Campionatul Mondial din Rusia. 

Lewandowski a marcat de ori în poarta României la Varșovia, după ce înscrisese și la București o "dublă". Atacantul polonez a marcat de două ori de la punctul cu var.

În minutul 28, Săpunaru l-a tras pe Lewandowski în careu, iar centralul a arătat punctul cu var. Fundașul tricolorilor a văzut cartonașul galben și nu va evolua în meciul cu Armenia de pe teren propriu, în septembrie.

În minutul 61, Toșca a comis și el penalty, după ce l-a faultat pe Zielinski, deși câștigase balonul și avea prim-planul fazei. Lewandowski a executat penalty-ul.

Stancu a redus din diferență cu aproximativ un sfert de oră înainte de final, iar România a mai avut acțiuni periculoase pe final, prin Stanciu și Hanca, dar tricolorii nu au mai punctat.

După înfrângerea de la Varșovia, Daum a devenit cel mai slab antrenor dintre cei cu cel puţin 6 meciuri oficiale pe banca tricolorilor. Palmaresul neamțului este: o victorie, 3 remize și două înfrîngeri. Niciunul dintre ceilalţi 13 care au rezistat 6 jocuri nu a avut mai puţin de 3 victorii!

AICI ai toate calculele: ce șanse de calificare mai au "tricolorii" după înfrângerea din Polonia » Ne mai salvează doar o minune

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1.  Polonia 16p
2. Muntenegru 10
3. Danemarca 10
4. România 6
5. Armenia 6
6. Kazahstan 2

Meciurile următoare: 
1 septembrie 2017: Kazahstan- Muntenegru, Danemarca- Polonia, România- Armenia
4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Polonia  - România 3-1 TEXT
AU marcat: Lewandowski '29 (pen.), '57, '62 (pen.) / Stancu '77

Desfășurarea partidei:

FINAL DE MECI! Înfrângere clară pentru România și în meciul retur cu Polonia, iar șansele de calificare la CM 2018 sunt aproape 0. 
min.88
Fază periculoasă la poarta Poloniei. Toșca a centrat în centrul careului, către Sergiu Hanca, dar șutul dinamovistului nu a prins spațiul porții. 
min.81
Ultima schimbare în tabăra Poloniei: Teodorczyk a intrat în locul lui Zielinski.
min.80
Acțiune frumoasă a lui Nicolae Stanciu, care a driblat doi adversari, iar apoi a șutat la poartă, dar mingea a trecut pe lângă.

Hanca este al 6-lea jucător care debutează în tricoul naționalei în mandatul lui Daum.

min.79 Sergiu Hanca debutează la echipa națională. Dinamovistul a fost introdus în locul lui Răzvan Marin.
min.77 GOL ROMÂNIA!
Stancu a marcat cu un șut de la aproximativ 20 de metri, deviat de unul dintre tricolori.

min.75 Milik a pătruns pe centru și a pasat în drepta, la Blaszczykowski, dar mijlocașul lui Wolfsburg a reluat slab către poartă.
min.72:
Schimbare ofensivă în tabăra Poloniei: Milik l-a înlocuit pe Linetty.
min.71
Răzvan Marin a încercat un șut de la aproximativ 20 de metri, dar mingea a trecut peste poartă. 

Vlad Chiricheş bifează astăzi al 46-lea meci în tricoul României, cifră cu care îi egalează pe la număr de selecţii pe 2 foşti mari fundaşi, Ştefan Sameş şi Tibor Selymeş.

min.69 Minge trimisă în careul polonezilor, către Bogdan Stancu, dar fundașii gazdelor au reușit să respingă.
min.67
Acțiunile de atac ale României în partea a doua s-au rezumat la mingi aruncate în careu, fără a pune însă pericol la poarta lui Szczesny.

57.100de spectatori au fost prezenți la meciul dintre Polonia și România

min.62 GOL POLONIA! Lewandowski a punctat din nou de la 11 metri și a ajuns la cinci goluri în cele două meciuri contra României.

min.61 Penalty pentru Polonia! 

Gicu Grozav a bifat primul meci oficial după aproape 4 ani, precedentul consemnându-se pe 19 noiembrie 2013, România-Grecia 1-1.

min.60 Dublă schimbare în tabăra României: Stanciu a intrat în locul lui Chipicu, iar Gicu Grozav i-a luat locul lui Latovlevici.
min.56 GOL POLONIA!
Lewandowski a reluat excelent în poartă o lovitură de colț executată de Zielinski.

min.49 Acțiune prelungită de atac a polonezilor, însă gazdele nu au reușit să reia către poarta lui Tătărușanu.
min.48
Linetty l-a faultat pe Pintilii la marginea careului. Latovlevici a executat, dar mingea a lovit zidul.
min.46 Start în repriza a doua!

min.45+2 Pauză la Varșovia. Polonia conduce cu scorul de 1-0.
min.44
Nawalka este nevoit să facă o primă schimbare: Krychowiak a intrat în locul lui Maczynski.
min.41
Latovlevici a recuperat o respingere greșită a fundașilor polonezi și a încercat șutul la colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă.

Romario Benzar este singurul jucător care a început titular toate cele 6 meciuri din actualele preliminarii de CM.

min.38 Eroare imensă în apărarea României! Benzar nu a făcut pasul la ofsaid, iar Lewandowski a rămas singur cu Tătărușanu. Goalkeeperul român a intrevenit încă o dată și a ținut România în joc!
min.38
Fază bună de atac a lui Florin Andone, încheiată cu un șut la poarta polonezilor, dar Szczesny a reținut fără probleme. 
min.35
Răzvan Marin a insistat la un duel cu fundașii adverși în centrul careului advers, dar a fost deposedat în cele din urmă.
min.33
Asediu la poarta României. Piszczek a fost găsit liber pe partea dreaptă și a centrat în fața porții, către Lewandowski, dar Tătărușanu a fost din nou atent și a intervenit.
min.32
Răzvan Marin a expediat un prim șut către poarta gazdelor, de la mare distanță, dar mingea a trecut peste poartă. 
min.31
Blaszczykowski a centrat de pe partea dreapta, dar Tătărușanu a intervenit și a respins înainte ca mingea să ajungă în centrul careului.

Golul lui Lewandowski a fost primul gol încasat de tricolori în preliminarii (fără meciurile de baraj) pe teren advers după 749 de minute, ultimul fiind încasat în martie 2013, în Olanda-România 4-0.

min.29 GOL POLONIA! Lewandowski deschide scorul de la 11 metri.

min.28 Penalty pentru Polonia! Săpunaru l-a tras pe Lewandowski în careu, iar centralul a arătat punctul cu var. Săpunaru a văzut cartonașul galben și nu va evolua în meciul cu Armenia de pe teren propriu, în septembrie.
min.22
Lovitură liberă executată lung de polonezi, dar Tătrușanu a ieșit din poartă și a boxat din fața atacanților gazdelor. 
min.20
Polonezii au o posesie net superioară și recuperează cu ușurință baloanele la mijlocul terenului, dar fără a pune probleme serioase la poarta lui Tătărușanu.
min.14
Grosicki a trecut cu ușurință de Chiricheș și a centrat în centrul careului, unde nu avea însă niciun coechipier, iar Latovlevici a îndepărtat pericolul.

Daum a efectuat două schimbări în formula de start faţă de meciul din martie cu Danemarca, ambele în compartimentul ofensiv: au intrat Andone (suspendat) şi Stancu, au ieşit Keşeru şi Stanciu.

min.10 O primă lovitură liberă periculoasă pentru România. Latovlevici a executat însă slab, iar Lewandowski a respins.
min.7
Andone a păstrat excelent posesia la mijlocul terenului, deși era înconjurat de adversari, i-a pasat lui Stancu, iar de aici balonul a plecat la Latovlevici, pe partea stângă, dar fundașul român a fost deposedat de Piszczek și faza s-a stins. 
min.3
Acțiune periculoasă a polonezilor. Grosicki a primit la marginea careului, a pătruns spre poartă, dar a fost blocat la timp de Săpunaru, iar centralul a dictat repunere pentru România.
min.1
Polonezii au început meciul în atac și au forțat o primă intervenție din partea lui Benzar.
Start de meci la Varșovia!

Polonezii au fluierat în momentul în care pe stadion a fost intonat imnul reprezentativei noastre.

Tricolorii nu au pierdut în ultimele trei deplasări din Polonia: au înregistrat două victorii  (1-0 în 2009 într-un meci amical și 2-1 în 2002, tot într-un amical amical) şi o remiză (0-0 în 1995, în preliminariile pentru CE).

Echipele de start:

România: Tătărușanu - Săpunaru, Chiricheș, Toșca - Benzar, R.Marin, Pintilii, Latovlevici - Chipciu, Fl. Andone, B. Stancu
Rezerve: Pantilimon, S. Lung, Gardoș, Cr. Ganea, Băluță, Stanciu, Rotariu, Hanca, Ivan, Țîru, Bicfalvi
Antrenor: Christoph Daum

Polonia: Szczesny - Piszczek, Cionek, Pazdan, Jedrzejczyk - Blaszczykowski, Maczynski, Linetty, Grosicki - Zielinski, Lewandowski
Rezerve:
Fabianski, Skorupski, Bereszynski, Goralski, Kaminski, Krychowiak, Lewczuk, Milik, Peszko, Rybus, Teodorczyk, Wilczek
Antrenor: Adam Navalka

În primul meci al grupei, disputat între Kazahstan și Danemarca, nordicii s-au impus cu scorul de 3-1 și urcă pe locul al doilea în ierarhia grupei (detalii AICI).

 

 
 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (427)
ray51
ray51  •  11 Iunie 2017, 10:15

Acum ne ramane sa facem jocurile ... Armeniei. Este tara care ne-a ajutat de nenumarate ori in anumite conjuncturi fotbalistice anterioare. Adica batem Muntenegru si Danemarca si cedam in fata Armeniei.

zecs93
zecs93  •  11 Iunie 2017, 05:44
Postat de randoom_._ pe 10 Iunie 2017, 22:35

oricum,mai erau cateva minute si in loc sa batem cu unu zero,ne-au egalat aia aiurea. tot defensiva a gresit. dar si cu alea 2 puncte,tot una era,tot nu terminam in primele 2. daum este problema.

prostu satului, bazeaza-te pe fapte reale, auzi, ca toata defensiva a gresit, pai de ce zici de sapunaru daca toata defensiva a gresit ?? bazeaza-te pe fapte care sau intamplat daca iei pe cineva la rost, nu-i baga pe toti la gramada, asa sti tu fotbal cum stie vaca sa inoate la baile termale !!!

zecs93
zecs93  •  11 Iunie 2017, 05:28

Daum asta e un habarnist, am avut incredere in el la inceput dar se vede ca nu a mai antrenat de pe vremea majoratului lui M.Viteazu, cum sa aduci la lot petardele fost-fcsbiste ?? de ce nu a fost convocat un maxim,vali lazar,etc......... sa plece habarnDAUMistul

Vezi toate comentariile (427)
Comentează