FOTBAL  »  NATIONALA  »  ADIO, EURO!

Lucescu jr. a ajuns cu "naţionala" în aceeaşi situaţie în care era Piţurcă înaintea demiterii din 2009 » Şanse de laborator

Tamaş mai ajunge la EURO 2012 doar printr-o minune Foto: Alex Nicodim
Tamaş mai ajunge la EURO 2012 doar printr-o minune Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat luni, 28 martie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 27 martie 2011 20:05

Dacă batem Luxemburg, vom fi la jumătatea preliminariilor tot pe penultimul loc din grupă şi cu punctaj similar celui din campania precedentă. Trebuie să batem tot şi să ne ajute şi jocul rezultatelor ca să mai mergem la Euro 2012

Înfrîngerea de la Zenica ne închide aproape complet porţile spre calificarea la Euro 2012. Practic, acceptînd varianta că vom învinge mîine Luxemburgul, echipa naţională se va afla exact în punctul în care se găsea în preliminariile trecute cînd a Piţurcă a fost demis: la jumătatea calificărilor, cu şanse doar teoretice de a mai merge la turneul final.

Menţiunea e că selecţionerul a trebuit atunci să plece, în timp ce lui Răzvan Lucescu i se oferă acum posibilitatea de a merge mai departe.

Un calcul matematic arăta în acel moment că şansele României de a ajunge la Mondialele din Africa de Sud erau 0,63%. De altfel, "tricolorii" au terminat trecuta campanie tot pe penultimul loc, pe care-l ocupau şi la mijlocul preliminariilor.

349051-statistici.jpg

Program aparent mai favorabil
Diferenţa e dată acum doar de programul aparent mai favorabil care ne aşteaptă. Mai avem de disputat trei partide pe teren propriu şi două în deplasare.

Cu doi ani în urmă, perspectiva "naţionalei" era mai încurcată ca ţintar: urmau doar două jocuri acasă şi trei peste hotare, între care cu "greii" grupei, Serbia şi Franţa. Acum, întîlnirile de "afară" cu Bosnia şi cu Franţa le-am epuizat deja.

Noi să batem tot, Bosnia să piardă la Paris
Dar ce şanse de laborator mai are azi România să fie prezentă la Euro 2012? Nu mai depindem doar de noi, ci şi de jocul rezultatelor:
- să cîştigăm toate cele 6 partide pînă la finalul preliminariilor
- Bosnia să piardă în Franţa în ultimul meci
- dacă Bosnia obţine o remiză pe Stade de France, departajarea se va face la rezultatele directe, adică, pe 3 iunie, ar trebui să batem Bosnia cu 1-0 sau la două goluri diferenţă. Dacă am învinge tot cu 2-1, cu cît am pierdut la Zenica, va conta golaverajul general
- Albania şi Belarus să nu producă mari surprize

În urna 4 pentru Mondiale!
Eşecul de la Zenica periclitează şansele României de a nimeri într-o grupă uşoară în preliminariile CM 2014. "Tricolorii" sînt primii în urna a 4-a valorică, în spatele Bulgariei şi Scoţiei, însă ar putea fi depăşiţi chiar de Bosnia, aflată la mică distanţă în spate. "Naţionala" mai are 4 jocuri să recupereze teren pînă la tragerea la sorţi de pe 31 iulie: Luxemburg, Bosnia, Brazilia, Columbia.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
dhd12
dhd12  •  29 Martie 2011, 00:36

Bani ai facut pe numele lui taicatu la Nationala, degeaba te tii scai de contractul cu FRF si te faci de rusine pentru niste bani.

dejoc
dejoc  •  28 Martie 2011, 12:16

Macar Piti ne-a calificat la CE 2008, si am avut o grupa grea cu Olanda, Franta si Italia

iskander
iskander  •  28 Martie 2011, 10:51

bai frate, daca ati ajuns sa-l comparati pe piti cu cioara asta, am ajuns rau. de fapt, chiar am ajuns. pai cand era piti, bateam olanda, faceam egaluri cu italia si franta, si castigam grupa in care mai era si olanda, vicecampioana mondiala. deci sa nu va aud cu asemenea comentarii, ca sunteti penibili. SA VA FIE RUSINE!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează