FOTBAL  »  NATIONALA  »  ANALIZĂ ROMÂNIA - FRANŢA 0-0

Mai slabi decît cei mai slabi din Liga 1! Am jucat doar 13 minute cu Franţa!

Tănase a fost cel mai slab jucător de pe teren. FOTO Reuters
Tănase a fost cel mai slab jucător de pe teren. FOTO Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 22:01

"Tricolorii" au fost surclasaţi de francezi la posesie. Din 51 de minute jucate efectiv, noi am ţinut balonul doar 25 la sută din timp!


Remiza de pe tabela de marcaj pare una mincinoasă după cifrele meciului, oferite Gazetei de către firma de monitorizare InStat. Elevii lui Blanc ne-au fost superiori la aproape toţi parametrii. Cea mai clară diferenţă între cele două echipe a fost la posesie, francezii avînd un procentaj incredibil de 74,5%! Mai exact, din 51 de minute jucate, ei au ţinut mingea 38 de minute, iar noi doar 13. Ca o comparaţie, cea mai slabă formaţie din Liga 1 la acest capitol, Petrolul Ploieşti, are o medie de 17,6 minute de posesie.

Această diferenţă îşi găseşte explicaţie în calitatea jucătorilor. Dacă francezii au avut o precizie a paselor de 87%, noi am avut doar 69%, aceasta în condiţiile în care "cocoşii" au pasat de 718 ori şi noi de 269, adică de aproape 3 ori mai puţin! Singurul capitol la care am fost superiori a fost faulturi comise: 15-7. :)

Tătă, cel mai bun servant pentru Marica
Un alt lucru incredibil îl reprezintă faptul că Tătăruşanu i-a dat cele mai multe pase lui Marica, 10. Aşa cum se vede din graficul alăturat, acesta a fost şi singurul traseu în care au fost implicate cel puţin 10 pase între doi "tricolori"! De exemplu, Nicoliţă, care a jucat aproape de atacantul lui Schalke, i-a pasat bine doar o singură dată.

Depăşiţi la toate capitolele

România parametru Franţa
68% acţiuni reuşite 82%
46% dueluri cîştigate 54%
10 driblinguri reuşite 23
50 recuperări 58
60 atacuri 85

Gazeta a avut dreptate
Înaintea meciului cu Luxemburg, Gazeta a publicat un articol despre forma jucătorilor chemaţi de Piţurcă pentru dubla cu Luxemburg şi Franţa. Dacă majoritatea fotbaliştilor din campionat au meritat selecţia, doi au avut cifre slabe în cele 5 etape din Liga 1: Tănase şi Nicoliţă, exact jucătorii cei mai slabi cu Franţa, după cifrele oferite de InStat. Cei doi au avut cele mai proaste procentaje la acţiuni reuşite, primul 59%, iar al doilea 58%. Tănase a cîştigat două dueluri din 14, a reuşit un singur dribling şi nu a tras nici un şut la poartă, în timp ce Nicoliţă a pierdut 27 de baloane şi a trimis o singură pasă precisă în careul francezilor din 10 încercări!

8 minute şi 19 secunde au ţinut francezii mingea în ultimul sfert de oră al primei reprize, în condiţiile în care noi am avut o posesie în toată prima repriză de 6 minute şi 15 secunde

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
veverita_catalin
veverita_catalin  •  08 Septembrie 2011, 10:05

Revin cu pretul corect : 4.559,27 euro pentru o pasa intre doi coechipieri !

veverita_catalin
veverita_catalin  •  08 Septembrie 2011, 09:58
Postat de botizan pe 08 Septembrie 2011, 07:59

ok , trebuie facuta si am inteles ca sunt si bani desi se plang cei de la FRF ca nu sunt , ca e criza bla bla , am aflat ca federatia primeste de la postul francez M6 4,5 milioane de euro pentru transmisia meciului de marti ...banii aia unde se duc ? ca totusi e o suma uriasa mai ales pentru noi ...chiar sunt curios si poate Tolo sau altcineva ar trebui sa inceapa o ancheta

Postul de televiziune francez M6 a platit 4,5 mil. euro dreptul de a transmite in Franta cu propriul car partida Romania-Franta UNEI FIRME DIN ELVETIA ! Aici se nasc 2 intrebari : 1. Cat revine FRF-ului din aceasta suma ? (probabil 100.000 !!!); 2. Cine se afla in spatele acestei firme ? Oricum francezii si-au luat teapa mare, n-au avut ce spectacol sa transmita ! Am citit o statistica si de aici am calculat ca pentru a vedea o simpla pasa intre fundasii centrali i-a costat pe francezi ... 5.000 de euro !!!

kilimanjaro
kilimanjaro  •  08 Septembrie 2011, 09:58

De ce atâta gitație în jurul echipei naționale. Ce să ceri de la așa o echipă? Pe o scală de la 1 la 10, ținând cont, să zicem, că 1 înseamnă Andorra, Luxemburg... România e pe locul 2. Ce pretenți să ai de la așa o echipă? Ar trebui să fim fericiți că nu e ultima în grupă.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează