FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NATIONALĂ

Marele perdant

Articol de - Publicat miercuri, 16 aprilie 2008 00:00

După Europeanul de tineret găzduit de România în '98, Roşu e pe punctul de a rata şi turneul final din vară, din cauza accidentărilor.

Accidentările înseamnă coşmarul carierei lui Laurenţiu Roşu. Dovadă că, la 32 de ani, internaţionalul de la Huelva e la un pas de a rata al doilea Campionat European din carieră din cauza problemelor medicale. Primul turneu final pierdut a fost cel de tineret, găzduit de România, în 1998. Titular în toate partidele din calificări, mijlocaşul n-a prins lotul lui Piţurcă pentru că, înainte cu 6 luni de competiţie, şi-a rupt mîna la meciul disputat de Steaua cu Bastia, în Cupa UEFA. Se întîmpla în noiembrie '97, cînd Roşu părăsea gazonul de pe "Furiani" după numai opt minute, cu o fractură a braţului stîng! "A fost o lovitură atunci pentru mine. Mi-am dorit enorm să fi fost la acel turneu final", spune jucătorul.

"Vreau la Euro!"
Ghinionul îl pîndeşte din nou pe "spaniol", care a fost om de bază al "tricolorilor" în partea de început a preliminariilor. N-a mai prins însă echipa naţională de 10 luni, de la returul cu Slovenia din preliminariile pentru Euro 2008, 2-0 la Timişoara. A intrat atunci în ultimele 30 de minute ale partidei. Au urmat două accidentări consecutive, cea din urmă produsă chiar în primele zile din 2008, cînd a suferit o leziune musculară la încălzire, pe 3 ianuarie, înaintea meciului Huelva - Xerez din "16"-imile Cupei Spaniei. "Mi-am revenit acum, mă antrenez, dar e dificil să mai prind echipa. Nu renunţ însă nici o clipă şi sper să iasă soarele şi pe strada mea. Vreau să fiu la Euro! Trebuie să am şi eu un pic de noroc!", se confesează Laurenţiu.

"Mă lupt la fiecare antrenament şi dau tot ce am mai bun pentru a juca din nou la Huelva spre a prinde măcar lotul lărgit la Euro"
Laurenţiu Roşu

"M-a mai sunat şi nea Piţi, m-a căutat şi Dan Apolzan să se intereseze de starea mea. Dacă însă nu joc la club, va fi greu să mă întorc la lot"
Laurenţiu Roşu

Termină cu Huelva
Laurenţiu Roşu îşi încheie contractul cu Huelva la finalul acestui sezon, dar încă nu ştie încotro o va apuca: "Aştept să se termine campionatul în Spania. Echipa încearcă să se salveze de la retrogradare şi, pînă nu se încheie sezonul, nimeni nu poate şti strategia pentru anul viitor. E posibil să rămîn în Primera ori chiar să mă întorc la o echipă din ţară. Nu exclud nici o variantă în momentul ăsta!".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
 •  16 Aprilie 2008, 14:13

ROSULE, TE-AU AJUNS NESIMTIRILE VIS-A-VIS DE POLI IASI...N-AI AJUTAT IN NICI UN FEL ECHIPA CARE TE-A LANSAT IN FOTBAL...TE-AI BAGAT PRIN B-URILE SPANIEI, SI BOCESTI CA FRAIERUL..ESTI NEGRU IN CERUL GURII, ASTA-I TREABA...!

 •  16 Aprilie 2008, 10:29

mare valoros si trica...valoarea sa e in declaratii mai mult

 •  16 Aprilie 2008, 10:21

te inteleg k esti suparat dar sunt jucatori mai valorosi k trica care nu au loc la nationala asa k....

Vezi toate comentariile (8)
Comentează