FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - ITALIA, MÎINE, 21:30, PROTV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Marica nu a mai înscris pentru naţională de un an şi cinci luni » S-a blocat la 12

Articol de - Publicat marti, 16 noiembrie 2010 00:00

Atacantul de 25 de ani a marcat ultimul său gol la lot pe 6 iunie 2009, în partida cu Lituania 1-0, prima din mandatul lui Răzvan. De atunci a jucat 11 meciuri.

Ciprian Marica a cam uitat cum e să se bucure de cînd n-a mai scuturat plasa porţii adverse la "naţională".  Amicalul cu Italia reprezintă ultima şansă pentru atacantul lui VfB Stuttgart de a înscrie pentru "naţională" în 2010 şi de a pune astfel capăt celor 17 luni de ineficacitate la lot. De 11 partide, golgeterul cu 43 de selecţii s-a blocat la 12 goluri.

Ar fi primul an fără nici o reuşită în tricoul reprezentativei pentru Marica, exceptînd 2003, cînd a jucat doar 9 minute, la debut, în testul cu Italia, 0-1, disputat pe 16 noiembrie, la Ancona.

Titular cu B. Stancu
Folosit din postură de rezervă la meciul de luna trecută cu Franţa, 0-2, la Paris, după ce s-a certat cu Răzvan Lucescu, Marica va fi titularizat mîine seară în cuplu cu B. Stancu. Ciprian este în momentul de faţă cel mai în formă atacant român, reuşind 3 goluri şi 6 pase decisive în ultimele 7 evoluţii pentru VfB Stuttgart.

Patru reuşite în noiembrie
Cu excepţia amicalelor cu Italia din 2003 şi cu Polonia de anul trecut, Marica a înscris în toate celelalte patru meciuri jucate cu "naţionala" în luna noiembrie. Primul său gol pentru reprezentativă l-a dat pe 17 noiembrie 2004, în Armenia-România 1-1. Restul de trei le-a marcat pe 15 noiembrie 2006 (Spania-România 0-1), pe 21 noiembrie 2007 (România - Albania 6-1/penalty) şi pe 19 noiembrie 2008 (România - Georgia 2-1).

"Mutu este un fotbalist care poate să-ţi dea o pasă decisivă. Am nevoie de un asemenea jucător şi mi-ar prinde bine să-l am alături"
Ciprian Marica, atacant România

"Marica este cel mai bun atacant al nostru. Avem nevoie de el, indiscutabil!"
Răzvan Lucescu, selecţioner

6 goluri în 8 meciuri a marcat România în 2010: D. Niculae (2), Tamaş, Rădoi, Florescu, B. Stancu

"E greu să o scoatem la capăt!"
Răzvan Raţ crede că "naţionala" se află într-unul din cele mai grele momente ale istoriei sale. "Acum avem nevoie de rezultate, nu de spectacol. E greu să scoatem corabia la mal, dar noi vom încerca asta chiar de la meciul cu Italia", a spus fundaşul lui Şahtior, care a completat: "Avem nevoie de toţi jucătorii de valoare, de Mutu, de Rădoi. Însă cred că Mirel nu mai revine asupra deciziei!".

"Nu tratăm întîlnirea cu Italia ca pe una amicală. Trebuie să cîştigăm şi acum şi în preliminarii, iar suporterii se vor întoarce lîngă noi!"
Gabriel Torje, mijlocaş România

Chivu, căpitan 50
Cristi Chivu nu a ajuns ieri la Klagenfurt, el urmînd să sosească abia astăzi în Austria. Fundaşul lui Inter va fi în întîlnirea cu Italia pentru a 50-a oară căpitan al primei reprezentative. Înaintea sa se află doar Hagi, de 65 de ori purtător al banderolei. Alţi căpitani celebri ai României: Ştefănescu (43), Dinu (38), Gică Popescu (33).

Radu, dureri la menisc
Accidentarea lui Ştefan Radu, care n-a venit la "naţională" pentru amicalul cu Italia, e reală. Fundaşul lui Lazio are "o inflamaţie a capsulei articulare şi dureri la meniscul intern al genunchiului drept" şi poate rata şi jocul de duminică, de la Parma. Azi începe recuperarea, situaţia lui fiind monitorizată în cursul săptămînii. (Daniel Scorpie)

Săpunaru învoit din cauza problemelor familiale
Răzvan Lucescu a aflat ieri la aterizarea în Austria că nu poate conta nici pe Cristi Săpunaru contra Italiei. Fundaşul lui FC Porto a fost învoit din cauza unor probleme de familie. El nu a evoluat nici duminică în Portugalia, în victoria cu Portimonense (2-0). Săpunaru se alătură pe lista indisponibililor de ultim moment lui Neşu, Marius Constantin şi Ştefan Radu.

Citește și:

„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Superliga
„Nu cred că mă mai interesează” » Sătul să aștepte, Gigi Becali e gata să renunțe la un transfer
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Campionate
Kylian Mbappe, primul mesaj după ce a fost prezentat la Real Madrid + Imaginile care spun totul
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”
Superliga
Tavi Popescu, mesaj de pe patul de spital » Ce a pățit jucătorul de la FCSB: „E prima oară în viață”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (30)
double07
double07  •  17 Octombrie 2011, 00:12

Haide Romania!

double07
double07  •  17 Octombrie 2011, 00:12

Haide Romania!

double07
double07  •  17 Octombrie 2011, 00:11

Haide Romania!

Vezi toate comentariile (30)
Comentează