FOTBAL  »  NATIONALA  »  NAŢIONALA

Mărturisirile lui Stelea: ”A fost o greşeală să-i dăm numărul 10 lui Florescu”

Florescu n-a mai fost convocat după eşecul cu Bosnia (1-2), din deplasare
Florescu n-a mai fost convocat după eşecul cu Bosnia (1-2), din deplasare

Articol de - Publicat luni, 22 august 2011 00:00 / Actualizat duminica, 21 august 2011 22:22

Fostul secund al României a admis că asupra jucătorului s-a pus o presiune uriaşă după ce a luat tricoul identificat cu numele lui Hagi: ”Deveniseră foarte mari aşteptările de la el”,

Pentru prima dată după ce a plecat împreună cu Lucescu jr. de la echipa naţională, fostul secund al României, Bogdan Stelea, a vorbit ieri la DolceSport despre perioada de criză trăită la reprezentativă. Şi a punctat că "una dintre probleme a fost aceea că, în ciuda deschiderii lui Răzvan către a comunica şi a explica fiecare decizie, am simţit la un moment dat că nu-l ascultă nimeni. Asta cu toate că avea toată bunăvoinţa şi preocuparea pentru a prezenta diferite situaţii de la echipă. Cînd a spus în permanenţă, de exemplu, că avem în continuare şanse de calificare pentru Euro, bazîndu-se pe nişte argumente corecte, toţi au sărit să susţină contrariul".

Diferendul Răzvan - fraţii Becali
Stelea a admis şi că atacurile dese venite din partea preşedinţilor şi ale impresarilor au erodat atmosfera: "Există clar interese ca anumiţi jucători să fie convocaţi, fiindcă la «naţională» există cea mai mare expunere. Iar posibilitatea de a-i vinde apoi e mai mare pe această criză, în care cluburile se descurcă greu. E adevărat şi că am fost prins la mijloc în diferendul care a existat între Răzvan şi fraţii Becali. Eu am avut mereu relaţii civilizate şi corecte cu Victor şi cu Giovanni, de aceea am căutat să intermediez aceste contre, însă n-am reuşit mare lucru".

"Lumea l-a identificat imediat cu «noul Hagi»"
Şi o mărturisire legată de "oaia neagră" a mandatului lui Răzvan Lucescu, mijlocaşul George Florescu: "Poate că s-a comis o greşeală cînd i s-a dat tricoul cu numărul 10, în jurul căruia există o întreagă religie. Florescu a fost superexpus prin această măsură. Lumea l-a identificat imediat cu «noul Hagi», aşteptările au devenit uriaşe şi el nu s-a putut ridica la nivelul dorinţelor publicului. Îmi aduc aminte că şi Cătălin Munteanu a traversat o situaţie similară la echipa naţională, numai că, din păcate, e foarte greu să găsim cu adevărat un «nou Hagi»".

"M-am gîndit că unii preşedinţi au avut cîteodată dreptate vizavi de anumiţi jucători care puteau fi selecţionaţi la o acţiune. Dar, spre binele «naţionalei», n-ar fi trebuit să iasă cu atacuri virulente în public şi să-i pună şi pe cei prezenţi la lot în situaţii delicate" (Bogdan Stelea, fost «secund» România)

"Aş vrea să încep acum o muncă de antrenor principal, pentru care cred că sînt pregătit. Nu mi-ar cădea rangul nici dacă aş începe la liga secundă" (Bogdan Stelea, fost «secund» România)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
stancuvlad
stancuvlad  •  22 August 2011, 13:14
Postat de baruch pe 22 August 2011, 09:36

Nu a fost numai numarul lui Hagi. De cand s-a inventat fotbalul, de pe vremea cand la englezi era numarul interului stanga, 10 e numarul celui mai creativ si valoros jucator din echipa. A fost numarul lui Maradona, Pele, Platini, Zidane etc. Ce sens are sa-l dai unui jucator care nu inseamna nimic??

Am inteles...si noi nu avem destul creier ca sa realizam ca Florescu nu este jucator de profilul asta, ci mijlocas defensiv si ca numarul 10 este pe spatele lui doar dintr-o conjunctura si nu datorita simbolisticii lui. Dar nu, de ce sa gandesc cand pot sa zbier??? E mai palpitant si ma expun lumii cand zbier, nimeni nu ma remarca atunci cand gandesc. Daca am gandi am observa ca NU este treaba lui Florescu sa dea pase filtrante de 40 de m, ci sa le intercepteze (lucru la care se descurca sa zicem ok). Dar nu, la noi, daca Pantilimon a imbracat tricoul cu nr 10 are obligatia sa dea 3 pase de gol si sa faca 10 driblinguri pe meci, pentru ca are nr 10. Jucatorul face numarul, nu invers.

botizan
botizan  •  22 August 2011, 10:56

de asta nu ne-am calificat noi la CM din 2010 si probabil la CE de la anu , ca i s-a dat numarul 10 lui Florescu .... mare prostie , pai Zidane avea la REal 5 , Beckham 23 , Raul 7 , trebuia sa poarte si la noi cineva 10 de preferat un mijlocas inter stanga sau dreapta , cineva la creatie , trebuie sa retragem definitiv numarul 10 sau ce ? Ungurii nu s-au calificat ca a purtat X tricoul lui Puskas ? ....ce legatura are ? il interbati si voi pe Stelea , are neuroni cat firele de par

vladfisca
vladfisca  •  22 August 2011, 10:20

Lasati ca acum vin adevartii jucatori la nationala: Codrea, dar mai ales Cocis. Unul dintre ei o sa fie viitorul Hagi. Ei au valoare...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează