FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Meche, noul ”Naş”! » Şefii de la fotbalul mic au pus ieri la cale planul pentru propulsarea în fruntea FRF a succesorului lui Mircea Sandu: Dumitru Mihalache

Articol de - Publicat miercuri, 16 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 15 ianuarie 2013 20:50

Considerat mîna dreaptă a actualului şef FRF, cel supranumit "Meche" l-a secondat ieri pe Sandu la întîlnirea dintre federali şi conducătorii ligilor inferioare: directorul de programe al Federaţiei a fost cel care a prezentat planurile pentru restructurarea fotbalului românesc!


Lumea l-a văzut drept pretendent pe Gică Popescu. După condamnările din "Dosarul Transferurilor", a apărut pista Cristi Chivu. Totuşi, omul care îl va înlocui pe Mircea Sandu la şefia FRF ar putea să nu vină din iarbă! De profesie jurist, Dumitru Mihalache (61 ani) e favorit la scaunul de conducător al Federaţiei. Intrarea sa în cursă a fost anunţată de Gazetă încă din 2011!

Şeful organizării la finala EL
Cine este Mihalache? Preşedinte al Federaţiei Române de Rugby între 1998 şi 2001, lucrează la FRF de 13 ani. Este directorul de programe al FRF, fiind cel care a condus Comisia de Organizare a finalei Europa League din mai 2012. Înainte de aceasta, a fost şef la departamentul Competiţii. Apreciat în lumea fotbalului drept un tip care stăpîneşte la virgulă regulamentele, "Meche" e şi observator UEFA, fiind delegat la partide din Champions şi Europa League!

"Se lucrează deja la strategie"
Planurile de propulasare a lui Mihalache în vîrful FRF s-au dezbătut ieri pe larg la discuţiile informale care au precedat întîlnirea dintre federali şi conducătorii ligilor inferioare, desfăşurată la Mogoşoaia. "E o variantă mai veche, dar, cum se apropie ieşirea din scenă a lui Sandu, trebuie să înceapă deja să se lege strategia pentru împingerea lui Meche în faţă", a admis unul dintre participanţii la evenimentul de ieri.

Mihalache le-a explicat invitaţilor restructurarea primelor trei ligi din România în următorii ani, "Naşul" cedîndu-i mereu cuvîntul pentru ca acesta să dezvolte ideile. "Majoritatea votanţilor vin din liga a doua şi a treia, astfel că «Naşul» îl scoate la înaintare de fiecare dată cînd se reunesc toţi oamenii din ţară", a subliniat o altă sursă prezentă la Mogoşoaia.

Sandu: "Lăsaţi-mi în cîrcă doar ce am făcut pînă acum!"
Deşi apropiaţii încearcă să-l înduplece, Sandu e hotărît să renunţe la post. La şedinţa de ieri, a răbufnit: "Nu mai pot, oameni buni! Distrugeţi fotbalul românesc! Nu-mi mai reproşaţi prostii, lăsaţi-mi în cîrcă doar ce am făcut pînă acum!".

Mai mult, în momentul în care a tunat "cînd nu voi mai reuşi să mă bat pentru a face rost de bani, voi renunţa", cîţiva cîrcotaşi din sală au replicat: "Oricum renunţi!". În cercurile federale circulă deja şi varianta posibilului adversar de operetă al lui Mihalache: Gino Iorgulescu! Fostul conducător al lui FC Naţional ar urma să aibă doar rol de "iepure" spre a mai capta voturi de la alţi potenţiali rivali redutabili pentru Meche.


Liga I, doar 14 echipe din 2015!
Sandu şi Mihalache au prezentat modul în care ar urma să fie restructurate primele trei ligi din România. Propunerea Naşului pentru LPF e să discute o primă divizie cu 14 echipe şi sistem play off din 2015/2016. La finalul actualului sezon vor retrograda din L2 locurile 12 şi 13, iar din L3 poziţiile 11-13 şi patru echipe situate pe 10. Campionatele următoare, a căror structură va fi dezbătută în CEx din 23 ianuarie, ar urma să arate astfel:

2013/2014 - două serii a 14 formaţii (L2) şi patru serii a 18 echipe (L3)

"Aveţi grijă la cum încheiaţi contractele cu jucătorii! Mai bine nu semnaţi cu un fotbalist decît să aveţi probleme mai mari, orice derapaj înseamnă pîrnaie"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

"Trebuie să ne gîndim la viitor! Cînd mi s-a descoperit tumoarea, am stat în salon cu persoane care s-au prăpădit. Dacă nu era găsită la timp, eram după ei!"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
eucutine
eucutine  •  16 Ianuarie 2013, 08:42

Da' de ce Meche si nu "Mache"?! Fereasca Dumnezeu sa intre cineva pe mana lui!

viorescu
viorescu  •  16 Ianuarie 2013, 08:07

Fotbalul mic? Si care ar fi ala mare? Ca la noi in ritmul de un pas inainte doi inapoi... Daca n-ar avea nimic de ascuns, nimic necurat, ar avea curajul sa-l ia pe primul intilnit pe strada si sa-l puna in locul lui. La fel si la liga.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează