FOTBAL  »  NATIONALA  »  DECIZIE

Meciul Ungaria - România, doar la TV! FIFA a decis ca partida să se dispute cu porţile închise

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 08 ianuarie 2013 22:46

Fanii naţionalei care doreau să susţină echipa lui Piţurcă la meciul cu Ungaria trebuie să renunţe la această idee.

UPDATE / Federaţia Ungară de Fotbal va face apel la decizia celor de la FIFA care le interzice suporterilor accesul la partida dintre Ungaria şi România.

"Este o decizie severă şi injustă ca echipa naţională să fie sancţionată în meciul crucial pentru cel mai important turneu internaţional din cauza unui incident produs la o partidă amicală", se arată într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul federaţiei de la Budapesta, în care se anunţă că se va face apel la această decizie, anunţă Mediafax.

***

Comisia de Disciplină a FIFA a decis ca Ungaria să joace cu porţile închise următorul meci, cel cu România, de pe 22 martie 2013, şi să fie amendată cu 40.000 de franci elveţieni pentru comportamentul suporterilor la amicalul cu Israel din 15 august 2012.

Asociaţia FARE (Football Against Racism in Europe) precum şi alte organizaţii anti- rasism au sesizat FIFA după incidentele de la respectiva partidă, iar forul internaţional a luat imediat măsuri. 

Ancheta a relevat că într-adevăr fanii maghiari au arborat însemne rasiste, anti-semite, provocatoare din punct de vedere politic şi agresive către fanii oaspeţi. Într-un clip uploadat pe youtube (VIDEO mai jos) sînt înfăţişaţi fanii unguri scandînd împotriva evreilor, cîţiva suporteri chiar se întorc cu spatele la teren şi strigă numele dictatorului italian Benito Mussolini, aliat al naziştilor. De asemenea, au existat în peluza stadionului din Budapesta şi steaguri Palestiniene şi Iraniene.

"Avînd în vedere împrejurările în care s-au petrecut lucrurile, mai ales gravitatea incidentelor, Comitetul FIFA a decis ca următorul meci al naţionalei A ungare să se dispute fără spectatori. Acesta va fi Ungaria - România, din prelimnariile CM 2014. Comitetul a decis de asemenea să dea o amendă de 40.000 de franci elveţieni (n.r. aproximativ 33.000 de euro)", scrie în comunicatul forului internaţional.

Clasamentul grupei E:
1. Olanda 12p
2. Ungaria 9p
3. România 9p
4. Turcia 3p
5. Estonia 3p
6. Andorra 0p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (124)
andystar
andystar  •  09 Ianuarie 2013, 00:56
Postat de us_24 pe 08 Ianuarie 2013, 23:54

pai si asta cum a scapa? ce sa mai zic de ce ai scris tu:))))))) vezi poate-ti bate politia la usa:)))))

Nu mi-e frica de nimeni decat de Dumnezeu ! Eu nu fac nimic rau !

terminatorul2
terminatorul2  •  09 Ianuarie 2013, 00:55
Postat de zona_lipscani pe 09 Ianuarie 2013, 00:29

Libidinoasa e familia ta si bunicii tai care au patina intoarsa la intrare in bucatarie . Ia zi ai pregatite borcanele de zacusca , piftie si dulceata pentru urmatoarele 6 luni pina se dezemeticeste pamintul sa cultivi si tu ceva !

Ție ciudă că tu nu ai cămara plină ? : ))))))))

imperator
imperator  •  09 Ianuarie 2013, 00:36

Ce-i bă aici ? Doctorii cu pacientul ? :)

Vezi toate comentariile (124)
Comentează