FOTBAL  »  NATIONALA  »  NATIONAL ARENA

Michel Platini spune că avem stadion doar de finala Europa League 2012 » Interzis la Champions League

Președintele
UEFA, Michel
Platini, a
făcut ieri a
treia vizită
la National
Arena
Foto: frf.ro
Președintele UEFA, Michel Platini, a făcut ieri a treia vizită la National Arena Foto: frf.ro

Articol de - Publicat duminica, 15 mai 2011 00:00 / Actualizat sambata, 14 mai 2011 22:35

Preşedintele UEFA e încîntat de National Arena, dar ne dă o veste proastă: "E prea mic pentru a găzdui ultimul act al Ligii Campionilor"

În drum spre finala Euro U17 din Serbia, de azi, Michel Platini a efectuat ieri o vizită-fulger la Bucureşti pentru a inspecta lucrările la arena ce va găzdui finala Europa League 2012. A sosit pe şantier la 10:30 fix, a salutat respectuos, apoi a urcat treptele arenei alături de Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu şi Sorin Oprescu. Invitat şi el, Dumitru Dragomir a făcut cale întoarsă: "Ăştia se plimbă vreo oră, pe mine mă doare spatele".

"În '76 ne-aţi bătut aici"
"E frumos!", a exclamat Platini în timp ce şeful FRF îi prezenta facilităţile arenei. Cei doi s-au şi contrazis, prefaţînd duelul România - Franţa din septembrie. "Cînd ne-aţi bătut aici cu 1-0?", a întrebat şeful UEFA. "Parcă în '74", i-a replicat Naşul. "Nuuu, în '76!", şi-a amintit Platini, continuînd drumul spre una dintre sălile de conferinţe, unde au urmărit imagini mai vechi cu stadionul. "Ce tineri eram aici!", s-a amuzat preşedintele forului european cînd pe ecran rulau imagini cu el la startul construcţiei.

"Aveţi stadion, vă lipsesc jucătorii buni"
Platini a fost impresionat de schimbările produse pe şantier de la ultima sa vizită, din urmă cu doi ani: "Sînt încîntat de ce am văzut, aţi făcut un stadion frumos". Dar n-a ezitat să "înţepe" echipa României, adversara Franţei din preliminariile Euro 2012: "Stadion aveţi, mingea există, acum trebuie doar să găsiţi şi jucători foarte buni!".

Iar preşedintele UEFA n-a plecat înainte de a le mai da o veste tristă românilor: "Arena ar putea găzdui o finală de Liga Campionilor doar dacă domnul primar se apucă să mărească numărul de locuri de la 55.000 la peste 75.000. Cererea de bilete pentru această competiţie este mult prea mare!".


Stadiul lucrărilor la National Arena
- Structura de rezistenţă şi cea a acoperişului finalizate
- Scaunele montate în proporţie de 90%
- Finisaje şi instalaţii executate 80%
- Se lucrează la montarea acoperişului fix şi la amenajări exterioare


503 milioane de lei s-au plătit pînă în prezent pentru National Arena. Alte 233 milioane de lei sînt necesare finalizării lucrărilor


"Amicalul cu Argentina nu e în pericol"
Primarul Sorin Oprescu admite că există întîrzieri la lucrările noului stadion, dar asigură că acesta va fi pregătit să găzduiască jocul cu Argentina, pe 10 august. "De acum nu mai există nici un motiv de întîrziere, se va lucra şi noaptea pentru ca arena să fie gata la timp. Şi amenajările exterioare vor fi finalizate pînă atunci, inclusiv locurile de parcare".

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (6)
mdk80
mdk80  •  15 Mai 2011, 22:41

numarul de locuri in stadion e un criteriu, dar nu stiu daca cel mai mare. cred ca mai degraba pozitia noastra 'geo-strategica'. anul viitor, finala UCL e la munchen, pe allianz arena, care ghici? are doar vreo 69000 de locuri ;) oricum, prima oara sa tinem o finala de europa league si e ok :))))

jabha
jabha  •  15 Mai 2011, 10:23

"Ca raport calitate-preţ, stadionul nostru e cel mai ieftin în comparaţie cu altele din Europa" Lupescu asta incearca sa ne explice ca la fraieri ca v-am facut ceva ieftin si bun, ca pt romani, v-am tras-o asa mai ieftin spune el !

nitoimihairomeo
nitoimihairomeo  •  15 Mai 2011, 10:18

Felicitari lui Oprescu pentru indrazneala de a visa si de a aplica imediat a doua zi ce a visat noaptea. Este un om care vrea sa faca si a facut tot ce a putut pentru Bucuresti. Vreau bilet la meciul cu Argentina.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close