FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Unica șansă a lui Alexandru Mitriță să prindă în ultima clipă lotul naționalei de Euro! Un oficial FRF important spune: „Să demonstreze asta!"

Alexandru Mitriță are 18 meciuri la națională (3 goluri), două cu Edward Iordănescu selecționer
Alexandru Mitriță are 18 meciuri la națională (3 goluri), două cu Edward Iordănescu selecționer

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 18:35 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 20:30

Mihai Stoichiță, 69 de ani, directorul tehnic al federației din februarie 2017, crede că Alexandru Mitriță (28 de ani) s-ar mai putea întoarce acum la echipa națională pentru turneul final din Germania doar dacă „îi demonstrează lui Edi Iordănescu faptul că a trecut de pasa aia neagră în care a fost".

Cu șase luni înaintea Campionatului European (14 iunie-14 iulie 2024), Edi Iordănescu are deja stabilit o mare parte din lotul de 23 de jucători cu care selecționerul va ataca turneul final din Germania. În jur de 75-80%. Cei care au evoluat constant în campania de calificare continentală. 

În interviul pentru cititorii GSP.ro, Mihai Stoichiță (69 de ani) a comentat după tragerea la sorți de la Hamburg un alt subiect legat de echipa națională: cum ar putea un „tricolor" care nu a fost folosit în niciun meci în preliminariile Euro 2024 să prindă grupul de 23 în această jumătate de an rămasă până la startul competiției. 

Ce se va întâmpla cu Edi Iordănescu după Euro! „Am discutat cu el. Nu-și dorește asta
ECHIPA NAȚIONALĂ
Ce se va întâmpla cu Edi Iordănescu după Euro! „Am discutat cu el. Nu-și dorește asta" + Cum va fi lotul naționalei la turneul final: „Iată marele câștig!"

Un caz este cel al lui Alexandru Mitriță, 28 de ani, extrema Universității Craiova cu 18 selecții și 3 goluri, care nu a jucat decât de două ori cu Iordănescu selecționer: la 0-1 în amicalul cu Grecia (25 martie 2022; titular, 62 de minute pe teren) și la 0-2 cu Muntenegru, în Liga Națiunilor (4 iunie 2022; rezervă, ultimele 25 de minute). Nu a mai fost convocat de un an și jumătate! 

În septembrie 2022, Iordănescu spunea: „Mitriță e un talent care încă nu reușește să descopere ce poate să facă. Sper să reușească în viitor".

Mihai Stoichiță: „Ce faci dacă Alexandru Mitriță dă câte trei goluri pe meci de acum încolo? Crezi că va fi ignorat?”

- Domnule Stoichiță, ce ar trebui să facă un jucător pentru a-l impresiona pe selecționer și a intra în lot în această jumătate de an înainte de Euro?
- Să joace, să joace bine, să iasă în evidență la fiecare meci, să aibă constanță, să nu oscileze, să evolueze o dată foarte bine și apoi să aibă trei partide slabe. Constanța și continuitatea sunt cele mai importante.

- Și cei care nu au mai fost folosiți în aceste preliminarii pot spera să-l mai convingă?
- Cei care nu au fost în acest grup, nu?

- Care au fost în trecut, dar nu mai sunt. De genul Alexandru Mitriță.
- Nu aș vrea să fiu punctual aici. Însă e o chestie foarte interesantă. Ce faci dacă Mitriță dă câte trei goluri pe meci de acum încolo? Crezi că Edi Iordănescu îl ignoră pe Mitriță dacă marchează trei goluri în fiecare partidă? Dacă joacă foarte bine și se dăruiește. De ce să facă asta? Să-i demonstreze lui Edi că a trecut de pasa aia neagră în care a fost. Nu știu ce s-a întâmplat de s-a ajuns la situația în care s-a ajuns, să nu mai fie convocat la echipa națională.

Mihai Stoichiță: „Să zicem că mă duc să-l observ pe Alexandru Mitriță și-l găsesc excepțional”

- Poate fi reconvocat?
- Oricând poate fi reconvocat. Totul depinde de cum te prezinți, e singurul lucru care contează. Noi mergem într-o etapă să vedem toate meciurile din campionat. Să zicem că mă duc să-l observ pe Mitriță și-l găsesc excepțional, cum a fost la Galați (n.r. a reușit un hattrick la 3-1 cu Oțelul). Eu dacă am fost la Galați, când mă întorc de acolo îl întreb pe selecționer: „Ce te interesează?". El răspunde: „Spune-mi asta, asta și asta". Îi zic ce îmi cere, apoi îi spun din însemnările mele: „Uite ce am observat! Acest jucător a fost extraordinar, acesta a fost mai așa, celălalt mai așa”. El adună toate aceste date, se înmagazinează, face un summum, după care se hotărăște în funcție de ce concluzii trage. Cum adică? Toți sunt băgați în seamă.

Mihai Stoichiță: „Nu cred că Vlad Chiricheș ar mai putea prinde lotul. Trebuie să stea patru luni”

- Vlad Chiricheș ar mai putea prinde lotul, dacă va fi sănătos?
- Eu nu cred, pentru că am citit că trebuie să stea patru luni.

Unica șansă a lui Alexandru Mitriță să prindă în ultima clipă lotul naționalei de Euro! Un oficial FRF important spune: „Să demonstreze asta!
Mihai Stoichiță, directorul tehnic al federației, alături de selecționerul Edward Iordănescu Foto: Imago

- Ceea ce ar însemna până la începutul primăverii.
- Nici asta nu poți știi exact.

- Dacă ar fi sănătos, ar putea ajuta?
- Răspunsul meu asupra lui e obiectiv, deși poate fi interpretat subiectiv. A fost unul dintre jucătorii pe care i-am antrenat la Steaua (n.r. FCSB), foarte talentat, foarte bun, care-mi place foarte mult. Totul depinde la el de prezența fizică. Atât.

Mihai Stoichiță: „Poate doctorii l-au forțat să joace, nu l-au lăsat să se recupereze cât ar fi trebuit”

- De ce are Chiricheș constant probleme musculare?
- Asta nu pot să știu. Gândește-te în ce campionate a jucat Chiricheș, ce solicitări a avut acolo, duritatea acelor competiții, ritmul de joc, toate coroborate cu anumite deficiențe ale organismului pe care nu le poți cunoaște pot duce la astfel de situații. Poate doctorii l-au forțat să joace, nu l-au lăsat să se recupereze atât cât ar fi trebuit, mă gândesc la toate posibilitățile, nu spun că s-a întâmplat asta. Dar eu îmi pun toate ipotezele posibile în activitatea unui jucător. Să încerc să descopăr care este realitatea.

Citește și alte știri de echipa națională:

Ratează Mihăilă Euro 2024? GSP a aflat când va anunța UEFA pedeapsa + cazul care dă speranțe României
EURO 2024
Ratează Mihăilă Euro 2024? GSP a aflat când va anunța UEFA pedeapsa + cazul care dă speranțe României
Răspuns direct al unui fost „tricolor” pentru trufașii belgieni: „Lukaku nu ne va face sandvici. Drăgușin știe cum să-l anihileze. Tocmai a făcut-o”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Răspuns direct al unui fost „tricolor” pentru trufașii belgieni: „Lukaku nu ne va face sandvici. Drăgușin știe cum să-l anihileze. Tocmai a făcut-o”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
Sorenson95
Sorenson95  •  06 Decembrie 2023, 16:35

Problema lui Mitrita este ca nu il cheama Hagi. Mitrita trebuie sa inscrie cate 3 goluri in fiecare meci (asa face si Hagi) si doar atunci E Iordanescu se va uita si la el si se va deslipi de popoul lui Gigi...si incompetentul de la FRF nu va mai avea astfel de scuze penibile.

Rumanoschi
Rumanoschi  •  05 Decembrie 2023, 22:12

asta = că e înalt

Vezi toate comentariile (2)
Comentează