FOTBAL  »  NATIONALA  »  ECHIPA NAȚIONALĂ

EXCLUSIV Mihai Stoichiță a explicat de ce strigă sfaturi tactice din tribună la jocurile naționalei: „Cum să-l deranjeze pe Edi? L-ar deranja dacă aș spune tâmpenii!”

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF
Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF

Articol de - Publicat marti, 05 decembrie 2023 16:21 / Actualizat marti, 05 decembrie 2023 18:29

Mihai Stoichiță a vorbit deschis pentru cititorii GSP.ro despre reacțiile sale din tribună, în timpul partidelor echipelor naționalei. „Mă chinui când văd un meci, pentru că trăirile le am ca un antrenor”, spune directorul tehnic FRF în vârstă de 69 de ani.

Mihai Stoichiță, 69 de ani, nu își poate reprima sentimentele când e vorba de fotbal. Chiar dacă nu mai e antrenor, ci director tehnic al federației, din februarie 2017, el trăiește la maximum meciurile și în tribună, se implică de parcă el conduce echipa națională. 

Ce se va întâmpla cu Edi Iordănescu după Euro! „Am discutat cu el. Nu-și dorește asta
ECHIPA NAȚIONALĂ
Ce se va întâmpla cu Edi Iordănescu după Euro! „Am discutat cu el. Nu-și dorește asta" + Cum va fi lotul naționalei la turneul final: „Iată marele câștig!"

În interviul oferit GSP.ro în Germania, după tragerea la sorți pentru Euro 2024, tehnicianul a explicat de ce reacționează astfel, spunând că a reglat de mult timp situația cu selecționerul Edward Iordănescu.

Mihai Stoichiță: „Nu mă simt director, am rămas tot un antrenor de fotbal”

- De ce aveți mereu tentația de a transmite ceva jucătorilor când sunteți în tribună? Vă e dor de meseria de antrenor, e ceva care vine din interiorul dumneavoastră?
- Sigur. Te-aș minți dacă ți-aș spune că mă simt director sau nu știu ce. Nu mă simt director, am rămas tot un antrenor de fotbal. Și trăirile mele sunt extrem de intense.

3naționale a condus Mihai Stoichiță de-a lungul carierei de antrenor (Panama, Armenia și Kuweit)

Mihai Stoichiță: „Eu știu ce trăiește Edi Iordănescu în timpul unui meci, știu ce simte, știu cât suferă, știu cât se bucură”

- Cum vedeți un meci?
- Mă chinui, pentru că trăirile le am ca un antrenor. Simt că existența mea e pusă în joc la fel ca existența antrenorului de pe bancă. Și atunci, gândește-te, eu înțeleg ce înseamnă un antrenor, am antrenat atâția ani, atâtea naționale, echipe care au câștigat trofee, care s-au bătut să iasă la suprafață. Trăirile alea pe care eu le-am avut de un milion de ori le-a avut Edi de o sută de mii de ori, pentru că e tânăr. Eu știu ce trăiește el în timpul unui meci, eu știu ce simte, eu știu cât suferă, eu știu cât se bucură, cât de atent e, știu când trebuie să enerveze echipa, când trebuie să o potolească, știu ce se întâmplă cu el acolo, pe bancă, precum toți ceilalți antrenori. Și atunci când sunt în tribună îmi mai vine și mie. E normal.

9echipe a antrenat Mihai Stoichiță în România, inclusiv Steaua, în trei rânduri

„Crezi că aș putea să o iau eu pe arătură? Și să zic: «Băi, schimbăm acum, că așa vrea nebunul de Stoichiță din tribună!»”

- Dar ați vorbit cu el despre acest subiect? Să nu-l deranjeze!
- Cum să-l deranjeze? L-ar deranja dacă aș spune tâmpenii. Dar știind ce și cum pregătește, ce vrea, nu ies din tiparele lui niciodată. Nu o să mă apuc eu să spun altceva decât vrea să facă el. Poate eu zic ceva o dată, dar nu se aude, acum nu se mai aude, că nu mai e fără spectatori. Crezi că aș putea spune vreodată ceva ce n-ar fi în logica jocului? Mai ales că eu știu, fiind cu ei în fiecare zi, cu el împreună în cantonament, văd ce pregătește, știu ce vrea de la jucători, crezi că aș putea spune altceva? Să o iau eu pe arătură și să zic: ”Băi, schimbăm acum, că așa vrea nebunul de Stoichiță din tribună!. În niciun caz!

7trofee a cucerit Mihai Stoichiță ca tehnician (două cu Steaua, două cu Sheriff Tiraspol, trei cu Pyunik Erevan)

Mihai Stoichiță: „E o problemă care nu există. Totul e să nu mai fie pandemie ca să mă vâneze presa”

- Totuși, ați reglat această situație?
- Astea sunt chestii care trebuie înțelese realist. Eu cred că toți din tribună se simt antrenori. Toți, nu doar eu. O situație care e clar reglată de la început între mine și el. A făcut și niște declarații în care a spus că îl ajut foarte mult, a spus el mai demult. E o problemă care nu există. Totul e să nu mai fie pandemie ca să mă vâneze presa. Eu am și o voce care se aude puternic atunci când vorbesc tare. De-a lungul carierei am folosit-o în meseria mea, peste tot pe unde am fost. Dacă aș fi avut o voce mai subțirică poate că n-aș fi ieșit în relief niciodată.

8formații de club a pregătit Mihai Stoichiță în străinătate (în șase țări)

Citește și: 

Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”
INEDIT
Prima impresie a germanului Bernd Storck despre România: „Frig și Dracula! Un personaj faimos, copiii mei vor dori să viziteze când vor sosi aici”
Starul mondial însurat cu o româncă vrea să revină la națională pentru a-i înfrunta pe „tricolori” la Euro 2024: „Dacă aș mai putea fi util?”
ROMÂNIA, LA EURO 2024
Starul mondial însurat cu o româncă vrea să revină la națională pentru a-i înfrunta pe „tricolori” la Euro 2024: „Dacă aș mai putea fi util?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (6)
mehigh_ms
mehigh_ms  •  06 Decembrie 2023, 07:36
Postat de dazn.usr pe 05 Decembrie 2023, 18:59

pana cand mai suportati petarde de genul asta…mi se pare jignitor din partea FRF ca-l mai tine in functie. Ce performante si motivatii mai pot exista la 70 de ani….mai ales cand nici in floarea varstei n-au existat??

pai cum mai merge el (stoichita) in vacanta?

dobrin
dobrin  •  05 Decembrie 2023, 20:20
Postat de atacama pe 05 Decembrie 2023, 18:56

NU VA INTELEG DE CE NE TOT PLOCTISITI CU GENUL ACESTQ DE OAMENI, GEN, STOICHITA, BURLEANU, IORDANAESCU ETC ?

Nu sunt de acord, nu trebuie ascuns gunoiul sub pres.

dazn.usr
dazn.usr  •  05 Decembrie 2023, 18:59

pana cand mai suportati petarde de genul asta…mi se pare jignitor din partea FRF ca-l mai tine in functie. Ce performante si motivatii mai pot exista la 70 de ani….mai ales cand nici in floarea varstei n-au existat??

Vezi toate comentariile (6)
Comentează