FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Mini-dicționar pentru Daum » Gazeta îi oferă câteva definiții-cheie selecționerului

Articol de - Publicat miercuri, 06 septembrie 2017 17:51

La prima sa conferinţa de presă, imediat după numire, în iulie 2016, Cristoph Daum spunea că "dacă în România e foarte important să discutăm în limba română, mă voi ocupa să o învăț repede".

După meciul de debut, cu Muntenegru (1-1), în septembrie, promitea din nou că va începe să ia lecţii de română, motivând că nu a avut timp până atunci.

Gazeta îi oferă lui Daum definiţii mai pe înţeles ale unor cuvinte importante pentru aproape trecuta sa carieră la noi:

Onoare - e sinonim cu mândrie, cu demnitate. Nu s-a văzut așa ceva în jocul echipei naționale în mandatul lui Daum. Așteptăm un semn chiar de la selecționer!

Deșteaptă-te, române! - e chiar imnului național. Dacă nu îl știi, poți să-l confunzi cu cel al Armeniei. Nu, domnule Daum, nu e deloc același lucru cu "wake up, romanian!". Atenție! Chiar și google translate e în dificultate, nici el nu știe, de fapt, limba română

Promisiune - datoria de a face ceea ce te-ai angajat să faci. Nu neapărat prin contract, în niciun caz pe 500.000 de euro pe an. Lumea te face neserios, chiar mincinos, dacă nu te ții de promisiuni

Rezultate - Dex zice că sunt consecința unor acțiuni. Rodul muncii depuse. Rezultatele nu sunt mereu proporționale cu munca, cu intențiile, dar mai ales cu declarațiile. În fotbal, dacă nu le ai, pleci. Cum Daum s-a recomandat cosmopolit, știe că e un adevăr valabil în orice limbă

Demisie - actul prin care cineva, simţind că nu mai poate să dea randament, că nu are rezultate, nu mai suportă să lucreze într-un anumit domeniu sau mediu, că nu mai este dorit, renunţă la contract. În oricare dintre situaţii, o aşteptăm, domnule Daum!

Clauze contractuale - acele menţiuni speciale dintr-un contract care se referă la drepturile şi obligaţiile părţilor. Drepturile s-au plătit, dar fără respectarea obligaţiilor. Asta, la români se numeşte "Ţeapă". Nu are legătură doar cu Dracula, de care Daum sigur a auzit

Invincibili - se pronunţă foarte asemănător şi în engleză şi înseamnă acelaşi lucru. Daum a promis că îi va face pe jucătorii români să se creadă de neînvins. Din cauza traducerii lui Badea, poate, băieţii or fi înţeles că nu pot să învingă decât foarte rar. Şi greu. Şi numai în 11 contra 10. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
haetim
haetim  •  06 Septembrie 2017, 19:02

Cu tot respectul dar sunteti jalnici.. De cand a venit v ati tot legat de omul asta.. el n-o fii vrut sa aiba rezultate sau ce? Mai bine v-ati lega de *** de jucatori nu de Daum. P.S. Cred ca e ultima data cand mai intru pe site-ul asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

lobbyone
lobbyone  •  06 Septembrie 2017, 19:06

Clar Daum e de vina ca noi suntem printre cele mai slabe nationale din Europa :)))) (doar luxemburg , feore , lituania , letonia , estonia si moldova ce mai sunt sub noi ) .Daum este un antrenor slab , nu spune nimeni asta , dar nu poti sa il acuzi pe el pentru generatia asta total ratata , crescuta in perioada de anarhie a anilor 90 . Astia sunt fotbalisti crescuti cu fite , manele , dulciuri , telefoane si pitipoance + dezastrul de organizare de la juniori unde nu poti sa te remarci de baiatul lui x , de baiatul lui y . Competitiile la nivel de juniori sunt dezastruoase cu scopul clar de a face anumite echipe sa iasa in fata .Sunt copii care nu au mingi , de terenuri nici nu mai zic . Nivelul din liga 1 este absolut penibil . Cum este posibil ca o tara cu 20 de milioane de locuitori sa nu aiba un singur jucator la primele 4-5 echipe dintr-o tara cu fotbal adevarat ? O singura secunda ma gandesc la Croatia care la 4 milioane de locuitori au jucatori la Real , Barca si Juventus (si ce jucatori) . Din pacate , ca sa ajungi fotbalist din Romania singura ta sansa e sa te nasti cu un talent absolut si sa pleci de mic . De presa din Romania , care e probabil cea mai proasta din Europa nu mai zic nimic . Sunteti clar la fel de vinovati . Din pacate , asta nu e nimic altceva decat inceputul sfarsitului , nu o sa mai avem fotbalisti in urmatorii 15-20 de ani daca nu se schimba ceva absolut radical acum .

don.uci
don.uci  •  06 Septembrie 2017, 18:56

'Rusine' un termen strain acestei gazete. De cand s`a terminat meciul cu Muntenegru, am citit peste 20,30 de titluri in dauna lui Daum...da, gata..o sa plece...linistiti'va odata...il atacati in ultimul hal.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează