FOTBAL  »  NATIONALA  »  BOSNIA - ROMÂNIA, SÎMBĂTĂ, ORA 20:15, PRO TV ŞI LIVETEXT GSP.RO

Mircea Sandu anunţă un nou obiectiv după ce a fost reales în Comitetul Executiv UEFA: "Vreau un turneu de tineret"

Mircea Sandu Foto: Raed Krishan
Mircea Sandu Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat joi, 24 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 23 martie 2011 22:49

Şeful federaţiei spune că a primit un mesaj explicativ de la Popescu după "săgeţile" reciproce lansate marţi seara. Naşu' ţinteşte la un nou Euro de tineret în România, după cel din '98

"Am primit mesaj de la Gică Popescu. Mi-a spus că nu-i aparţin lui declaraţiile apărute în presă imediat după realegerea mea în Comitetul Executiv al UEFA". Mircea Sandu a trecut în viteză peste remarcele critice ale fostului său rival la şefia federaţiei, între care şi aceea că victoria Naşului e doar una personală. "Nu va aduce mai multe centre de juniori", completa "Baciul".

25.000 de euro pentru specializarea antrenorilor
Şeful FRF explică: "Sigur, am fost ales ca persoană fizică, dar reprezint federaţia, fotbalul românesc, şi e o cinste. A contat şi faptul că am atîta vechime şi sînt cunoscut în toată Europa. Iar centrele de copii şi juniori nu aparţin FRF, ci cluburilor. Noi derulăm proiecte în această zonă, avem antrenori la specializare la Centrul de Formare condus de Pierre de Hillerin, unde plătim anual 25.000 de euro. Însă tehnicienii noştri îi au pe cei mici la dispoziţie foarte puţină vreme. 90% din timp sînt la cluburile lor, care, în timp, vor înţelege, în sfîrşit, să investească în acest sector spre a putea trage foloase pe teren şi în afara lui, prin fondurile atrase din transferuri".

Visează deja şi la al treilea mandat!
Sandu anunţă şi că visează să pună în practică proiectata candidatură a României la Euro 2024, în tandem cu Ungaria: "Hotărîrea se va lua în 2018, cînd sper să mai fiu încă în Comitetul Executiv UEFA, sigur, fără drept de vot la această decizie, dacă vom candida. Ar însemna ca, în 2015, să mai obţin încă un mandat la UEFA. Pînă atunci, mi-aş dori încă un turneu final de juniori în România şi altul de tineret".


"Mutu a «comis» deja ce aşteptam, adică să-şi ceară scuze în faţa colegilor şi a lui Răzvan pentru anumite atitudini din afara terenului. Rămîne să-l vedem acum şi pe gazon!"
Mircea Sandu, preşedinte FRF

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
dreamer123
dreamer123  •  24 Martie 2011, 08:56

si noi vrem sa dispari de la federatie ! ai mandrie si pleaca singur. dar NU AI :) din pacate pt fotbalul romanesc (care nu mai exista)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează