FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA - LUXEMBURG, ORA 20:45, TVR ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Moldova are mai multe şanse ca România să prindă măcar un loc la barajul Euro 2012 » Lecţii de peste Prut

Articol de GSP - Publicat marti, 29 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 29 martie 2011 15:09

Dacă în urmă cu cîţiva ani, România era considerată de toţi un adversar de temut, iar Moldova un simplu sparring-partner, lucrurile par să se fi inversat în prezent

Fotbalul de peste Prut este peste cel românesc! Cel puţin la nivelul echipei naţionale şi măcar în actualele preliminarii. Dacă România se zbate între ultimele zece selecţionate din campania pentru Euro 2012, Moldova are deja 6 puncte din 4 jocuri şi încearcă imposibilul azi, contra Suediei lui Ibrahimovici, de la ora 20:00, în direct la DolceSport.

"Balint a schimbat mentalitatea!"
Cum a ajuns "naţionala" condusă de Gabi Balint să aibă mai multe şanse la calificare decît trupa lui Lucescu jr.? Sandu Grecu (34 de ani), jurnalistul sportiv din Moldova, explică: "Moldova a rămas cam la acelaşi nivel, voi, în schimb, sînteţi în picaj! La noi, în ultimii ani, a crescut valoarea campionatului intern şi interesul fanilor. Balint e vedetă aici. La fiecare meci îl aclamează tot stadionul, oamenii de pe stradă nici nu-l lasă să-şi bea cafeaua".

Selecţionerul român al reprezentativei Moldovei a adus cu el o altă organizare. "O dată cu venirea lui Balint s-a schimbat şi mentalitatea jucătorilor. Nu mai există bisericuţe în cadrul grupului, atmosfera e foarte bună la lot", spune Grecu.

Epureanu e Gică Popescu al Moldovei
Jurnalistul de la Publika TV, varianta RTV de peste Prut, îl oferă ca exemplu "tricolorilor" români petrecăreţi pe Alexandru Epureanu (24 de ani), vedeta moldovenilor. "Fotbaliştii noştri stau liniştiţi în cantonament, nu-i vezi pe la discotecă noaptea. Epureanu, care va absenta cu Suedia, e cel mai important jucător al nostru. Dinamo Moscova a plătit 4 milioane de euro pe el, el cîştigă acolo 1,2 milioane pe sezon. Şi e omul pe care nimeni nu l-a văzut vreodată beat. Seamănă mult cu Gică Popescu, e un profesionist!".

"Nu mai folosim «autobaza»"
Sandu Grecu a fost surprins de tactica României de la Zenica şi spune că "noi am renunţat să ne mai apărăm cu toată echipa în careu, nu mai băgăm «autobaza» în poartă". Are şi exemple: "La primul joc oficial al lui Balint, 2-0 cu Finlanda, am ţinut de minge, am pasat, a fost tiki-taka. Şi cînd am pierdut în Ungaria, 1-2, am dominat jocul, dar am primit golurile cu şuturi de la distanţă. Cu Olanda, 0-1, ne-am apărat aglomerat în prima repriză pentru că le tremurau picioarele jucătorilor. Apoi, băieţii şi-au revenit".

"Selecţia voastră e ridicolă"
"N-avem o arie prea mare de selecţie" e discursul favorit al federalilor români, dar pe care Grecu nu-l înţelege: "E ridicol cum se face selecţia la voi, dacă nici România n-are fotbalişti, atunci ce să spunem despre Moldova?! Fotbalul românesc este peste cel de la noi, ca dovadă şi victoriile Stelei şi a lui Poli de la Chişinău, doar că trebuie gestionat mai bine".

Bază de 4 milioane de euro
Moldovenii şi-au construit un centru de fotbal precum este cel de la Mogoşoaia. De cîţiva ani au inaugurat baza sportivă de la Vadul lui Vodă, la 20 km de Chişinău. Sandu Grecu: "Dispune de stadion, trei terenuri de antrenament, hotel, restaurant. A costat în jur de 4 milioane de euro". În comparaţie, Centrul de Fotbal de la Mogoşoaia a costat 3,7 milioane de dolari.


3 victorii din 3 meciuri are România în faţa Moldovei în istorie. Golaveraj 10-2

87 este locul ocupat de Moldova în clasamentul FIFA. România e pe 52

Linia de clasament a Moldovei în preliminarii:
4. Moldova 4 2 0 2 5-3 6

Palmaresul României şi Moldovei în ultimele 8 meciuri
ROMÂNIA: 8 0 5 3 6-11
MOLDOVA: 8 3 1 4 9-8

Naţionala României evoluează astăzi, începînd cu ora 20:45, în faţa Luxemburgului. Partida este transmisă de TVR 1 şi va putea fi urmărită liveTEXT pe GSP.RO.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
mosulicavasea
mosulicavasea  •  29 Martie 2011, 15:08

Declaratiile lui Razvanel dupa meciul cu Luxemburg: 1. Daca batem: “Romania a depasit momentul greu de la Zenica si iata ca am inceput sa ne revenim. Este un meci care ne da sperante pt meciul cu Bosnia de la Bucuresti.” 2. Daca facem egal: “Am resimtit lipsa lui Chivu din aparare si a lui Tamas care s-a ccidentat. Cu siguranta altul era rezultatul daca la faza in care Marica a ratat de putin deschiderea scorului, nu era urmata de acea faza fixa la care am luat gol dupa un fault incorect acordat luxemburghezilor”. 3. Daca pierdem: “Incredibil cat de ghinionista poate fi aceasta nationala!!! Am controlat jocul, dar am primit un gol stupid la inceputul reprizei secunde care ne-a demoralizat

idiot1986forever
idiot1986forever  •  29 Martie 2011, 10:04

Este rezultatul "politicii" de dezvoltare(?!) a clicii lui Mircea Sandu! Tot ce a castigat generatia buna din anii 90, bani si faima, a fost deturnat in folosul Nashului si al acolitilor sai! Cand UEFA a alocat bani multi pentru dezvoltarea centrelor de juniori, fondurile au fost deturnate spre un sediu luxos pentru Gashka!! Nu s-a investit nimic, fotbalul nostru se afla la mana unor camatari care nu-si urmaresc decat interesul propriu. Nu e de mirare ca ne ducem pe tobogan.

iulie32
iulie32  •  29 Martie 2011, 09:17

Noi il avem antrenor pe Razvi "Mourinho-Ferguson" Luxeburcescu.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează