FOTBAL  »  NATIONALA  »  18 ZILE MAI SÎNT PÎNĂ LA EURO 2008

Morişca lui Piţi

Articol de - Publicat marti, 20 mai 2008 00:00

Selecţionerul şi-a făcut un lot bazat în mare majoritate pe fotbalişti care pot evolua pe mai multe posturi.

N-avem noi aria de selecţie a Franţei, Italiei sau a Olan­dei, adversarii din “grupa morţii” de la Euro 2008, dar avem un selecţioner inteligent.

Vic­tor Piţurcă şi-a alcătuit judicios lotul, căutînd în special jucători care pot acoperi cel puţin două posturi, astfel încît echipa să nu resimtă eventualele indisponi­bi­li­tăţi ale titularilor.

Chivu jolly-joker

Dintre jucătorii de bază, Chivu este cel mai polivalent. Un ade­vă­rat jolly-joker! Căpitanul oferă se­lecţionerului patru soluţii, deoarece poate juca la fel de bine în centrul sau în stînga apărării, închizător sau mijlocaş stînga.

De ase­me­nea, Mirel Rădoi poa­te evolua titular atît la închidere, cît şi la marcaj, iar în cazuri extreme chiar fundaş dreap­ta.

Bănel Nicoliţă, plămîn de oţel

Polivalenţa pare a fi, de altfel, şi atuul debutantului Săpunaru, care mai mult ca sigur va fi oprit în lotul pentru Euro 2008 în locul lui Ogăraru, neconvocat. Fundaşul ra­pidist are avantajul că poate juca şi fundaş dreapta, şi la marcaj. La fel ca şi Ştefan Radu, dar în oglindă. Două zone mai pot acoperi Nicoliţă, soluţie de travaliu pentru toată banda dreaptă sau Cociş, un mij­lo­caş capabil să facă ambele faze in­di­ferent de poziţie.

“SÎnt optimist!”

Răzvan Raţ e încrezător în şansele României. “Încă nu am emoţii, voi avea de cînd vom intra în canto­na­ment la Mogoşoaia, deo­cam­dată dorm liniştit”, a spus Raţ. Fundaşul lui Şahtior crede că “na­ţio­nala” poa­te trece de faza gru­pe­lor. “Merg cu Ro­mânia pînă în pînzele albe”, a adăugat “tricolorul”, care a măr­tu­ri­sit: “Nu mă gîndesc la transfer, Europeanul e mai important”.

Euroinstruire

“Tricolorii” vor primi în cantona­mentul de la Mogoşoaia vizita lui Jozef Marko, unul din cei mai vechi membri ai Comisiei de Arbitri de la UEFA. Fost cavaler al fluierului, slovacul îi va pregăti pe jucătorii “naţionalei”, prezentîndu-le acestora cele mai noi reglementări implementate în regulamentul de joc pentru Euro de către forul european.

“La un turneu final european joci maxim 6 partide. Antrenorul trebuie să mizeze pe titulari, să-şi aleagă încă 6-7 rezerve de valoare şi apoi să mai ia cîţiva jucători polivalenţi. Măcar 2-3 tineri de viitor, care să simtă atmosfera unei competiţii majore”
Emeric Ienei fost selecţioner al României

39 de jucători au fost folosiţi de selecţionerul Victor Piţurcă în preliminariile Euro 2008.

4 posturi a acoperit Chivu la echipa naţională de la debutul său în 1999: fundaş stînga, fundaş central, închizător şi mijlocaş stînga.

Fanii nu îi văd la Euro pe Deac, Nicoliţă şi Săpunaru

Pe site-ul www.gsp.ro, suporterii echipei naţionale pot vota care cred că vor fi cei trei jucători din lotul lărgit care nu vor fi luaţi la Euro. În viziunea fanilor, cu cele mai mari şanse de a fi lăsat acasă este Ciprian Deac (31,05%), urmat de Bănel Nicoliţă (13,61%) şi de Cristian Săpunaru (13,27%). Rezultatul se bazează pe un total de 19.227 de voturi.

Dacă Dinamo retrogradează, Politic rămâne în Superliga! » Un club cu pretenții i-a făcut contractul + alte 3 transferuri pregătite

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu


Comentarii (23)
 •  21 Mai 2008, 18:23

Asta e echipa cu care vom juca la Euro?? Se vede ca e facuta de "Piti" numai el putea alege bleauri-le astia de jucatori. Asta nu e antrenor ar trebui sa se duca la Steaua e mai bine pt el si pe steaua dar nu la nationala. Cel mai bun antrenor pt nationala este Mircea Lucescu si dupa el Ioan Andone.

 •  20 Mai 2008, 22:02

Klintz04,esti un prost.....

 •  20 Mai 2008, 19:17

Uite cum vad eu echipa, apropo de ce jucatori ati scris voi acolo. Cu litere mari sunt titularii, cu litere mici rezervele, astfel incat sa iasa 20 de jucatori in lot: Portari: COMAN, Lobont, M. Popa Fundasi dreapta: SAPUNARU, Contra Fundasi centrali: TAMAS, Radoi, GOIAN, Chivu Fundasi stanga: RAT, St. Radu, Pulhac Mijlocasi dreapta: CONTRA, Ad. Cristea Mijlocasi la inchidere: RADOI, Lovin, CHIVU, Cocis Mijlocasi stanga: BRATU, Dica, Cocis Atacanti: MUTU, Bratu, D.NICULAE, M. Niculae

Vezi toate comentariile (23)
Comentează