FOTBAL  »  NATIONALA  »  FRF

Mutarea în plic: Tata Puiu! Refuzat de Mircea Lucescu, şeful FRF e obligat să apeleze la o soluţie de forţă majoră, din federaţie - Anghel Iordănescu

Articol de , - Publicat sambata, 25 octombrie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 24 octombrie 2014 22:19

Presat de timpul scurt rămas pînă la meciul crucial cu Irlanda de Nord (14 noiembrie), Burleanu l-a ofertat aseară pe tehnicianul care i-a condus pe ”tricolori” la două Mondiale ('94, '98) şi un European ('96) ♦ ”Generalul” ar urma să conducă echipa de-a lungul întregii campanii, plus CE 2016


Epopeea succesorului lui Piţurcă la cîrma "naţionalei" se încheie. Nu e încă alegerea oficială, dar aproape sigur Anghel Iordănescu îi va conduce pe "tricolori" în preliminariile Euro 2016, inclusiv la turneul final, dacă Marica şi compania vor obţine finalmente biletele pentru Franţa!

Tata Puiu n-ar agrea versiunea interimatului pînă în primăvară, cu misiunea de a gestiona doar următoarele două partide oficiale ale României (14 noiembrie Irlanda de Nord, 29 martie 2015 Feroe, ambele acasă).

Astfel că, sub presiunea timpului după refuzul lui Mircea Lucescu, conducerea FRF pare să se fi orientat către soluţia cea mai la îndemînă pe termen mediu. Şi cea mai ieftină, căci Iordănescu e deja angajatul federaţiei, director tehnic, cu un salariu lunar de circa 10.000 de euro, sub costurile pe care le-ar fi presupus aducerea pe fugă a unuia dintre antrenorii vehiculaţi în ultimele zile (Lucescu, Olăroiu, Boloni, Contra, Dan Petrescu).

N-a mai antrenat de 8 ani
Care Iordănescu se pregăteşte însă să revină pe banca "naţionalei" după un deceniu de la finalul mandatului anterior? "Generalul" n-a mai antrenat în ultimii 8 ani. Ultima sa experienţă ca tehnician s-a consumat în 2006, cînd a condus pentru cîteva luni pe Al Ain, în Emirate, după care şi-a anunţat retragerea din cariera profesionistă.

A preferat să intre în politică, a fost senator, a devenit apoi director tehnic al FRF în ultima parte a mandatului lui Mircea Sandu. Intrase în staff-ul lui Gică Popescu pentru alegerile federale din 5 martie şi a rămas la Casa Fotbalului şi după arestarea "Baciului", cooperînd cu rivalul din campanie, Răzvan Burleanu, gest care a produs stupoare în tabăra Hagi - Popescu.

"Ahmetov speră la un traseu lung în Ligă"
Pirueta la zi către Iordănescu vine după ce preşedintele FRF n-a reuşit să-l convingă la Kiev pe Mircea Lucescu să preia reprezentativa. Patronul Rinat Ahmetov se va fi opus mutării, cu Il Luce pe dublă comandă, Şahtior şi formaţia României, astfel încît tehnicianul a trebuit să accepte punctul de vedere al multimiliardarului ucrainean.

"Pe Mircea îl aşteaptă un program foarte încărcat acolo, cu partide din 3 în 3 zile, pe trei fronturi. Ahmetov speră ca în acest sezon să reuşească un parcurs lung în Champions League, în ciuda problemelor cauzate de război, iar disiparea atenţiei lui Lucescu şi către echipa României i-ar fi putut perturba programul", prezintă un apropiat al tehnicianului unul dintre motivele blocării lui Il Luce.

"Nu mi se pare o soluţie pe termen lung. Dacă federaţia era pregătită, putea găsi imediat o variantă cu un antrenor tînăr pentru un proiect de viitor. Antrenorul trebuia pus de cel puţin o săptămînă"
Helmuth Duckadam, la DigiSport

"Iordănescu ar fi soluţia internă. Am discutat în federaţie să ne asigurăm din timp ca, în orice moment, să avem o variantă pentru conducerea «naţionalei». Pînă sîmbătă seara trebuie trimise convocările pentru stranieri, iar lista şi-o va asuma un specialist, nu preşedintele sau secretarul general"
Andrei Vochin, consilier preşedinte FRF, la DigiSport

Badea, Niculescu, Iordănescu jr.
Cum Iordănescu mai poate sări din schemă doar dacă apare peste noapte o variantă miraculoasă, soluţiile pentru completarea staff-ului tehnic se fac deja în jurul lui Tata Puiu. Se vehiculează deja trei nume ca potenţiali colaboratori: Ionuţ Badea, Claudiu Niculescu şi Edi Iordănescu. Formula completă ar putea fi anunţată chiar azi.

83 de meciuri are Iordănescu pe banca echipei naţionale, al doilea la capitolul longevitate, după Piţurcă (93): a mai avut două mandate ('93-'98 şi '02-'04)


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează